Dodaj do ulubionych

kosmiczne miasteczko

IP: *.gda.computerland.pl 23.06.05, 13:05
Witam

Około 30 km od Moskwy znajduje się "kosmiczne miasteczko", miejsce gdzie
szkolą się kosmonauci.
Wie ktoś może, czy można jakoś bezproblemowo zwiedzać to miejsce ? Jest tam
może jakieś muzeum ?
Jak tam dojechać ?

z góry dzięki za pomoc
pozdrawiam
krzysiek
Obserwuj wątek
    • Gość: Dym Re: kosmiczne miasteczko IP: *.Net.pl / *.di.net.pl 23.06.05, 14:36
      nie wiesz jak sie nazywa?
      czy przypadkiem nie chodzi Ci o wystwe WDNH?
      • Gość: Olo Re: kosmiczne miasteczko IP: *.dashnet.pl / *.pl 23.06.05, 14:46
        na pewno nie chodzi o VDNH. Raz ze to głównie centum wystawiennicze zsrr,
        pełniące funkcje rekreacyjne mieszkancow Moskwy, a dwa ze jak bylem rok temu to
        muzeum kosmonautyki bylo zamkniete, kij wie dlaczego uncertain

autorowi chodzi o ten obiekt, w ktorym m.in. szkoliły sie osoby z tej zabawy
        RMF FM pare lat temu. tez sam jestem ciekaw gdzie to lezy.

• Gość: krzysiek Re: kosmiczne miasteczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 16:51
          Chodzi mi o "Zwiozdnyj Gorodok", czyli tłumaczenie powinno być raczej Gwiezdne
          Miasteczko - jest to gdzieś 30 km od Moskwy. Tak, tam się szkolił Tito
          (pierwszy turysta w kosmosie) no i osoby z RMF FM.
          Gdzieś chyba kiedyś czytałem, że można sobie tam pojechać i pozwiedzać.
          Tylko gdzie to jest, jak tam doejchać, no i czy w ogóle można zwiedzać ten teren
          ????

pozdro
          • Gość: katiazet Re: kosmiczne miasteczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 21:14
            Oczywiście, że to nie jest VDNH. "Gwiezdne Miastczko" nie leży w Moskwie. Nie
            wiem, czy interesują Cię inf. po rosyjsku, jśli tak to możesz w google.ru
            wpisać cyrylicą "Звездный городок" i wtedy masz różne linki, miedzy innymi biur
            podrózy które zajmują się organizowaniem wycieczek i zwiedzania. Wiem, że grupy
            zorganizowane mogą zwiedzać, nie wiem jak z turystami indywidualnymi. Pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka