Dodaj do ulubionych

Delfinarium na Krymie

IP: 195.116.5.* 30.06.05, 11:19
Wybieram sie w lipcu na Krym, bede tydzien w Jalcie i tydzien w Sudaku.
Wiem ze w tych miejscowosciach sa delfinaria.
Czy trudno jest kupic bilet wstepu? Czy mozna plywac samemu s delfinami i czy
ktos z was moze wie ile to kosztuje.
Bardzo prosze o informacje.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • osmol Re: Delfinarium na Krymie 30.06.05, 12:17
      Cóż jako że nikt Cinic nie odpisuej to ja zaczne wink
      Nie byłem w delfinariach o których piszesz a wydaje mi sie, że w Jałcie nie ma
      delfinarium ale moge sie mylic. Wiem ze jest delfinarium jak sie jedzie z Jalty
      do Sudaku. Osobiscie byłem w delfinarium w Sewastopolu i przyznam ze bardzo
      milo wspominam ten przybytek. Niestety tam o plywaniu z delfinami mozesz
      zapomniec, nigdzie nei widzialem takiej opcji, za to mozna bylo sobie po
      występie delfinow i fok (bo i one byly w rolach glownych)zrobic z nimi zdjecie.
      Nie skusilismy sie na to z tej jednej przyczyny, że kolejka do nich byla
      gigantyczna i po prostu nie chcialo nam sie czekac, choc pewnie bylo warto. A i
      dodac trzeba jeszcze ze za zdjecie z tymi morskimi zwierzakami wink trzeba bylo
      osobno zaplacic. Ile za zdjecie to juz nie pamietam ale nie jakis majatek. A co
      do ceny samego wejscia do delfinarium to cos mi sie kołacze w głowie że to koło
      15 zł w przeliczeniu na nasze było. W kazdym razie delfinarium plecam jako
      program obowiazkowy, bo to co zwierzaki wyprawiaja w wodzie jest niesamowite.
      ja bym tak nie potrafil wink

serdeczne pozdrowionka
      • Gość: Aga Re: Delfinarium na Krymie IP: 195.116.5.* 30.06.05, 13:17
        Dziekuje bardzo za informacje.
        Gdzies wyczytalam ze delfinarium w Jalcie jest przy hotelu Jalta Intourist.
        • kami02 Re: Delfinarium na Krymie 30.06.05, 23:35
          Gość portalu: Aga napisał(a):

> Dziekuje bardzo za informacje.
          > Gdzies wyczytalam ze delfinarium w Jalcie jest przy hotelu Jalta Intourist.

Właśnie znalazłam stronę tego hotelu - wygląda na to, że delfinarium tam jest.
          hotel-yalta.com/ru/entertainment.html
          • Gość: jedrzej Re: Delfinarium na Krymie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 23:36
            Delfinarium w Jalcie jest, znajduje sie bezposrednio przy hotelu "Jalta".
            Obiekt ow jest malutki, nie mozna tam plywac z delfinami. Jesli dobrze
            zrozumialem informacje wiszace na ogrodzeniu, kilka razy dziennie sa pokazy
            delfinow, na ktore mozna wejsc za oplata. Moim zdaniem, nie warto sie tam
            wybierac. Chyba ze chce sie zobaczyc wielki, betonowy hotel "Jalta" z bliska wink
    • Gość: Yorick Re: Delfinarium na Krymie IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.05, 18:14
      Rok temu w Jałcie ponoć było zamknięte bo kręcili film.
      Delfinarium funkcjonowało w Partenicie, za pływanie płaciło się extra i wcale
      niemało, bo koło 50zł.
      O delfinarium w Sudaku nic mi nie wiadomo.
      pzdrv
      • Gość: Aga Re: Delfinarium na Krymie IP: 195.116.5.* 04.07.05, 09:27
        Dziekuje za informacje. A gdzie jest ta miejsowosc Partenit.
        Wymarzylam sobie plywanie z delfinami ichce to zrealizowac smile)

Pozdrawiam serdecznie.
        Agnieszka
        • ja20034 Re: Delfinarium na Krymie 04.07.05, 23:30
          Partenit jest miedzy Jalta a Aluszta
    • Gość: monika Re: Delfinarium na Krymie IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.05, 10:55
      Również bardzo miło wspominam delfinarium w Sewastopolu. Po wystepie można
      zrobić sobie zdjęcie z delfinem (20 hrywien za fotkę) ale trzeba odczekać w
      gigantycznej kolejce. Chwilę staliśmy i widzieliśmy, że można pływać z
      delfinami. Nie znam kosztów tej przyjemności, ale dziewczyna, która się na to
      zdecydowała (jakaś rosjanka), była baaaardzo zadowolona. Pływała krótko, jakieś
      5 minut. W Sewastopolu do delfinarium są honorowane polskie legitymacje
      studenckie i można załapać się na tańszy bilet smile ( przynajmniej w naszym
      przypadku tak było). Byłam też w delfinarium w Kurortnoje, jest to blisko
      Sudaku. Samo delfinarium jest nieciekawe, bo znajduje sie w takim krytym
      basenie. Nie wiem jak wygląda sam program. Wstęp był chyba nieznacznie droższy
      niż w Sewastopolu. My byliśmy tam tylko "po drodze" ale i tak troche sobie
      popatrzyliśmy na delfiny przez kraty w okienku. Piękne zwięrzeta.
      • Gość: maciekm Re: Delfinarium na Krymie IP: *.nobo.com.pl / *.toya.net.pl 04.07.05, 21:20
        mozna pływac z delfinami w sewastopolu okolo 5 minut kosztuje ponad 150 PLN
        • Gość: Aga Re: Delfinarium na Krymie IP: 195.116.5.* 08.07.05, 17:01
          Dziekuję za wszystkie informacje.
          • Gość: nemiroffka Re: Delfinarium na Krymie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 17:57
            A ja w tym roku podziwiałam delfiny w ich naturalnym środowisku siedząc na
            jednej z nadmorskich skał w Sudaku - to dopiero niesamowity widoksmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka