ni_na 15.06.04, 18:30 Witam! Dostałam ofertę wykupu mieszkania zakładowego. Niestety nie posiadam dosyć środków do wykupu. Chciałabym zaciągnąć kredyt hipoteczny w banku. Na co mam zwrócić uwagę przy zaciąganiu takiego kredytu? nina Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ni_na Re: kredyt hipoteczny 16.06.04, 07:44 O co mogę negocjować biorąc kredyt jeśli wpłacam ponad 50% udziału? ni_na Odpowiedz Link
doradcy.expandera Re: kredyt hipoteczny 16.06.04, 16:57 Z tak wysokim udziałem własnym masz szanse uzyskać atrakcyjniejsze oprocentowanie. W przypadku kredytu najwazniejsze jest oprocentowanie - jego wysokosc, zasady ustalania, zasady zmiany (mechanizmy są tutaj dość skomplikowane); ważne są także warunki i koszty wcześniejszej spłaty; system spłaty (raty równe czy malejące); koszt przewalutowania; długość okresu spłaty (im dłuższa tym niższa rata ale relatywnie więcej odsetek); wysokość prowizji i innych kosztów wstępnych (np. czy będzie konieczna polisa na życie, wycena nieruchomości, ile kosztuje ubezpieczenie do czasu wpisania hipoteki itp.). Nie wiem jaka jest kwota kredytu - jeśli masz wysoką bonifikatę to pewnie nie jest dużo. Zasada jest taka że z bankiem można skuteczniej negocjować np. oprocentowanie w przypadku dużych kredytów. Zapraszam do naszych oddziałów (0801 670 000) Odpowiedz Link