aniazdw 11.03.05, 10:34 mogę z całą pewnościa potwierdzić że fotiradar w zduńskiej woli działa wiem że mój znajomy dostał pamoiatkowe zdjęcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
esie Re: fotoradar 30.03.05, 08:35 Zasadniczo to jest on przy wjeździe z Łodzi do Zduńskiej, jak miniesz wiadukt to po ok 300m po lewej stronie (pomiędzy dużym napisem "Granit" a salonem Opla). Ale jest przenośny i pare razy widziałem go w innych miejscach. "Sprawiedliwość" była wymierzana od razu w dość perfidny sposób, bo policja stała kilkaset metrów dalej, a przy fotoradarze (wygląda jak troche większa, zwykła teczka) tylko niepozorny cywil z radiotelefonem. Odpowiedz Link Zgłoś
mapi4 Re: fotoradar 30.03.05, 09:27 Fotoradar w Zduńskiej Woli 'obsługuje' tamtejsza Straż Miejska i oni 'załatwiają' sprawę od początku do końca. Policja tylko ułatwia sobie czasami sprawę i stają tak ok. 0,5 km za fotoradarem z radarami ręcznymi i wtedy płaci praktycznie każdy. Pocieszające jest tylko to, że patroli policyjnych jest mało i muszą ciągle załatawiać liczne stłuczki, kolizje, wypadki i nie mogą zbyt często tego robić. Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: fotoradar 30.03.05, 11:39 a czy slyszeliscie kiedys zeby policjant wlepil mandat za fatalny stan drog przeciez za drogi kazy palci i ktos za nie odpowiada. Fatalny stan drog jest czesta przyczyna wypadkow drogowych. Policjant zawsze w takiej sytuacji tlumaczy ze winien kierowca bo nie przystosowal predkosci jazdy do warunkow na drodze, tylko najczesciej trudno przewidziec na kilkadziesiat metrow wstecz jaki na drodze jest uklad dziur. Postaje wiec pytanie czy uwazac na to co dzieje sie na drodze czy wypatrywac kolejnych dziur. wydaje mi sie, ze drogowcy powinni przynajmniej zolta farba zaznaczac te dziury skoro ich nie naprawiaja. Skoro jestesmy rowni wobec prawa to drogowcy tez powinni dostawac mandaty!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: fotoradar 30.03.05, 12:08 własnie w trójce jest audycja o dziurach w drogach:) podobno w zeszlym roku doszlo do 56 wypadkow spowodowanych stanem drog... Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: fotoradar 30.03.05, 12:08 to jest audycja "za a nawet przeciw" moze ktos zadzwoni i sie wypowie anilku? Odpowiedz Link Zgłoś
sbi Re: fotoradar 30.03.05, 12:51 > Fotoradar w Zduńskiej Woli 'obsługuje' tamtejsza Straż Miejska i > oni 'załatwiają' sprawę od początku do końca. Policja tylko ułatwia > sobie czasami sprawę i stają tak ok. 0,5 km za fotoradarem z radarami > ręcznymi i wtedy płaci praktycznie każdy. Ja też kilka razy spotkałem takie mieszane patrole o których pisał esie. Na szczęście nie musiałem sie zatrzymywać :), ale nie widziałem aby policjanci mieli "suszarki", raczej tylko radiotelefony. Gdyby było tak jak Ty piszesz to płaciłoby sie dwa razy za to samo wykroczenie :( Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: fotoradar 30.03.05, 12:53 ale im by to nie przeszkadzalo jeszcze bardziej byliby zadowoleni jakby im tak do reki placic, ciekawy jestem ile tam taka lapowka za mandat stoi Odpowiedz Link Zgłoś
sbi Re: fotoradar 30.03.05, 13:03 Ale nie można dwa razy karać za to samo. Chyba, że po drodze jest skrzyżowanie, wtedy byłoby to juz nowe wykroczenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
mapi4 Re: fotoradar 30.03.05, 13:15 sbi napisał: > Ale nie można dwa razy karać za to samo. Chyba, że po drodze jest skrzyżowanie, > > wtedy byłoby to juz nowe wykroczenie :) Nie chodzi o karanie 2 x za to samo, ale karanie tych co po minięciu fotoradaru daja 'w rurę' na całego Odpowiedz Link Zgłoś
sbi Re: fotoradar 30.03.05, 13:29 > chodzi o karanie tych co po minięciu fotoradaru daja 'w rurę' na całego :) To widziałem już - na szczęście nie w Sieradzu - potrójne patrole stojące co 1.5, 2 km. Najbardziej "oblegany" był ten ostatni :)) Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: fotoradar 30.03.05, 13:31 nei tak dawno dostalem 5 punktow za zle parkowanie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sbi Re: fotoradar 30.03.05, 13:42 > nei tak dawno dostalem 5 punktow za zle parkowanie!!! Naraz ???????? To chyba musiałeś na jakimś innym samochodzie zaparkować :)) Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: fotoradar 30.03.05, 13:45 nie zaparkowalem na starym miescie za znakiem zakaz ruchu, tam zawsze stoja samochody i nawet wymalowane sa pasy do parkowania Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: fotoradar 30.03.05, 11:52 YYYY przy wjeździe z Łodzi do Zdunskiej to ten radar raczej po prawej stoi:) Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: fotoradar 30.03.05, 12:02 nie wiem nie jezdze tam, ale Ty musisz uwazac , bo ograniczenia na drogach sa na poziomie predkosci jazdy na rowerze :-)))). Mozesz dostac mandat za przekroczenie predkosci na rowerze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: fotoradar 30.03.05, 12:06 akurat rower mam popsiuty wiec jezdze autem Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: fotoradar 30.03.05, 12:20 nie ma Ci kto naprawic, popytaj jakiegos berobotnego chetnie zarobi sobie. Tylko tutaj raczej go nie znjadziesz bo net tez kosztuje :-) Odpowiedz Link Zgłoś