ulanzalasem 17 lat temu Może to czas na zakończenia istnienia UE w dzisiejszym wymiarze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
felicjan15 Informacje o żarówkach na stronach internetowych 17 lat temu Żarówka żarówce nierówna - nawet tego samego producenta. Np Osram produkuje żarówki o trwałości 3, 6, 8, 10, 15 lat. Nieprawda jest, że można je dowolnie włączać i wyłączać, nie powinny być włączane częściej niż 2-3 razy na godzinę i na krócej niż 10 minut. Jednym słowem nie będą nadawały się na oświetlenie klatki schodowej w budynku mieszkalnym czy toalety w restauracji. Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszeblogi Re: Informacje o żarówkach na stronach internetow 17 lat temu Dokładnie tak. Pada hasło "oszczędność energii" i od razu kojarzymy to z żarówkami energooszczędnymi. A tymczasem te żarówki sprawdzają się tam, gdzie palą się jednorazowo co najmniej godzinę - wtedy faktycznie mają długą trwałość i są oszczędne, ale o tym jakoś się wiele nie mówi... tanisamochod.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
theorema Re: Kilowaty pod kontrolą 17 lat temu Ale grzeja temat. Wczoraj juz sie tu pieniło sporo osob, dzis prowokuja znowu:)Ale, marzy mi sie, to fakt, nowe referendum - z Unia czy bez. Z cala ta wiedza, jaka mamy dzis na temat funkcjonowania tej cholernej organizacji. Inna rzecz, ze jestesmy zwiazani nie tylko z Unia. mamy jeszcze NATO - dzieki czemu mamy szanse w czasach pokoju usmiercac swoich zolnierzy. Mamy konkordat z kosciolem, ktory dyktuje mniej i bardziej jawnie, co prawdziwy Polak powinien robic, czuc, myslec, a politycy staraja sie pomoc jak moga, aby te sugestie w zycie wprowadzac. Zmienilismy jedengo Wielkiego Brata na innych, ani lepszych, ani gorszych, ale faktem jest, zegrupa zwana dawniej inteligencja - naukowcy, lekarze, filozofowie i wielu innych - nia maja dzis prawa glosu, a nawet jessli - nic tym swoim glosem nie wskoraja. Chocby wszedzie glosno dowodzili swoich racji, popartych badaniami, wiedza historyczna - a kogo to obchodzi. Tak skrotowo dosc pisze, ale nie miejsce tu na szczegolowe analizy. Odpowiedz Link Zgłoś
karol64 Kilowaty pod kontrolą 17 lat temu "Może to dobry moment, aby zacząć bardziej kontrolować zużycie prądu?" Może policzmy ile trzeba wydać, żeby zaoszczędzić. Na początek polecam kabaret Dudek: "Kuba: - Ile się zarobi, to się zarobi. Ja się pytam, ile trzeba mieć, żeby ryzykować w razie się straci?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibis59 Kilowaty pod kontrolą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu Totalna bzdura! Wymieniłem wszystkie żarówki już dawno, a rachunki za prąd tylko rosną i to w zastraszającym tempie. Co z tego, że my, szaraczki oszczędzamy, jak i tak każdą zaoszczędzoną złotówkę wydrze nam dystrybutor energii przez kolejną podwyżkę. Po za tym dom jest dziś pełen złodziei prądu. Każde urządzenie ma jakiś tam czujnik, diodę czuwania, ot takie listwy antyprzepięciowe np. Trzebaby toczyć codziennie wojnę z każdym w domu,( u mnie 6 osób) żeby wyłączał wszystko.A najlepiej to wyłącznikiem głównym pstryk i każdemu świecę w rękę. Ot po prostu, znowu lobby energetyczne robi nam wodę z mózgu i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: centuś Kilowaty pod kontrolą IP: *.chello.pl 17 lat temu powinno się likwidować wszystkie żarówki a każdy osobnik winnien być wyposażony w czapkę ze światłem podobną do kasków górniczych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Duze L a Telewizory? wiecej biora i guzik z oszczedzania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu min 10 min a nowe plazmy i LCD i maja takie zapotrzebowanie ze każdemu po kupnie takiego TV rachunek o 150zł skacze Odpowiedz Link Zgłoś
jan_telecki Re: a Telewizory? wiecej biora i guzik z oszczedz 17 lat temu energooszczedne zarowki są brzydkie i nie pasują mi do kryształowych zyrandoli... a wyłączanie telewizora codziennie pstryczkiem zle sie dla niego konczy. po naprawie zasilacza pan w serwisie polecil mi tego nie robic i wyłaczac go na stand by. Odpowiedz Link Zgłoś