tboj 16 lat temu Witam, czy do spłuczki geberit mogę wrzucić kostkę zapachowo-dezynfekującą - jest to trochę problematyczne, ale można dostać się do spłuczki przez przycisk, ale czy taka kostka nie zablokuje wypływu wody ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
f.l.y Re: spłuczka geberit 16 lat temu miałam taki dylemat i znalazłam rozwiązanie na swoje potrzeby kostkę umieszczam w woreczku foliowym (wcześniej ponakłuwanym) - woreczek zawiązuję przy zacisku od nakładki spłuczki.. woreczek jest zanurzony w wodzie w zbiorniku, kostka się rozpuszcza a nie zablokuje mechanizmu ani kanalizacji, po jakimś czasie wymieniam torebeczkę.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: spłuczka geberit IP: 83.1.16.* 16 lat temu A podpowiesz, jak się dostać do spłuczki przez przycisk? Wydłubać go trzeba ze ściany, czy jak? Boję się, żeby czegoś nie zepsuć. Odpowiedz Link Zgłoś
mmena Re: spłuczka geberit 16 lat temu Trzeba przycisk lekko podniesc do gory, tak jakbys chciala go przesunac po scianie. Gora wowczas odskoczy od sciany i caly przycisk da sie zdjac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: spłuczka geberit IP: 83.1.16.* 16 lat temu Ooo, dziękuję za odpowiedź :). Podrążę jeszcze temat, bo coś mi nie wychodzi. Przyciski przy próbie przesuwania wgniatają się (jak to przyciski). A może chodzi o ten cały kwadrat czy prostokąt, w którym one tkwią? Czy tak? Odpowiedz Link Zgłoś
f.l.y Re: spłuczka geberit 16 lat temu :) tak, chodzi o cały prostokąt z przyciskami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: spłuczka geberit IP: 83.1.16.* 16 lat temu Obśmiałam się sama z siebie :D. Bardzo dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś