Dodaj do ulubionych

FAIRY - czy warto go kupić?

16 lat temu
Przyznam, że trochę zmanipulowała mnie reklama, odkąd pojawił się Fairy 2x gęstszy.
Ostatnio w sklepie zastanawiałam się nad jego kupnem.
Nigdy nie kupowałam drogich płynów, bo według mnie wszystkie myją tak samo.
Obojętnie czy kosztuje 1,99 zł czy 5,99 zł :P (Tak mi się tylko wydaje)
Fairy 2x gęstszy kosztuje w moim sklepie 6,99 zł i cena trochę mnie zniechęciła.
Postanowiłam więc, że najpierw zasięgnę opinii użytkowników.
Więc - czy płyn do naczyń Fairy wart jest swojej ceny?

Naczynia myję po kilka razy dziennie.
Kupuję zwykły płyn do naczyń za 2,50 zł.
Starcza mi średnio na 2 tygodnie.
Nie wiem czy warto inwestować w Fairy ?
Obserwuj wątek
    • Gość: fs Re: FAIRY - czy warto go kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu
      Kupiłam Fairy jeden raz, więcej nie będzie. Moim zdaniem jest mało wydajny i
      niewart ceny. Wróciłam do ulubionego W5 z Lidla.

PS.Trochę nieprzyjemnie odbieram Twoją sygnaturkę. Nie znoszę być "na wejściu"
      opieprzana przez kogokolwiek.
      • bella_cwir Re: FAIRY - czy warto go kupić? 16 lat temu
        Dlatego na końcu mojej sygnaturki JAK WIDAĆ, widnieje uśmiechnięta emotka, a to
        oznacza, że należny traktować to z przymrużeniem oka, a nie jak opieprzanie kogoś ;)
        Pozdrawiam :)
        • Gość: fs Re: FAIRY - czy warto go kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu
          Jak widać - słabo widać emotkę, bo bardziej wali po oczach ta pogrubiona
          czcionka, która wraz z treścią sygnaturki powoduje niestety odbiór taki a nie
          inny. Oczywiście domyślam się, że nie chodzi Ci o opieprzanie, ale nie nic
          poradzę na to, że subiektywnie tak to odbieram. Może odchudź czcionkę;))
    • annjen Re: FAIRY - czy warto go kupić? 16 lat temu
      ja kupuję fairy, odpowiada mi jego zapach, nie sądzę by był mniej wydajny od
      innych. ale fakt, że używam go okazjonalnie, bo najczęściej myję w zmywarce:)
      • Gość: ola Re: FAIRY - czy warto go kupić? IP: *.ip.attu.pl 16 lat temu
        Zwykły płyn do naczyń, zaden nadzwyczajny.
    • maggi9 Re: FAIRY - czy warto go kupić? 16 lat temu
      Ja lubie fairy.Ale uzywałam tego poprzedniego tzn przed reklamą, że niby 2 razy
      gęstszy.W markecie kupowałam go za 4-5zł.Imho jest dobry.Mi wystarczał na parę
      miesięcy a zmywam codziennie trochę tych naczyń.Wystarczał najdłużej ze
      wszystkich.Płyn z biedronki mi starczył na 2 tygodnie, pur dłużej ale i tak
      krócej niż fairy.Za 6,99 jednak bym go nie kupiła.Sprawdź czy nie ma gdzies
      promocji i wtedy kup.
    • Gość: Mona Re: FAIRY - czy warto go kupić? IP: 85.222.87.* 16 lat temu
      nie wiem,gdzie sprzedają ten płyn za 7zł - chyba że chodzi o butelkę pół litra,
      ale raczej też nie pamiętam, bym aż tyle płaciła. Kupuję ten płyn od pewnego
      czasu i jestem zadowolona - wydajny, ładnie pachnie, pieni się, nieźle się nim
      zmywa nawet tłustą patelnię, starcza zdecydowanie dłużej niż na 2 tyg.
      • stefaninka Re: FAIRY - czy warto go kupić? 16 lat temu
        Ja też jestem zadowolona. Ale wiekszość naczyń myję w zmywarce. Ale
        mam ją od jakiegoś czasu do tej pory Fairy był OK.
    • korniz Re: FAIRY - czy warto go kupić? 16 lat temu
      Ja raz kupiłam na początku jak się pojawił był bardzo gesty i
      wydajny.Chwaliłam sobie.Teraz nie wiem jaki jest bo mam zmywarke a
      tak to kupuje ludwig ktorego tez sobie chwale i jest tanszy.
    • am-a2 Re: FAIRY - czy warto go kupić? 16 lat temu
      ja kupuję FAIRY od stycznia i jestem zadowolona ale za 7zł to sama bym się zastanawiała czy go kupić w takiej cenie? ale jak teraz np w realu jest promocja za 4zł to go kupie bo ten w5 z lidla mi właśnie wychodzi i tak próbuje je na zamianę i nieraz jeszcze PUR do żadnego z nich nie mam zastrzeżeń.
    • annazwrocka Re: FAIRY - czy warto go kupić? 16 lat temu
      Uważam, że jest wydajny, sam w sobie ma ładny zapach, ale ... po
      kilku dniach stosowania moje gąbka do naczyń i ściereczka ma brzydki
      zapach. Czasami tak śmierdzi, że czuję to wchodząć do kuchni. Dodam,
      że przy innych płynach nie ma tego efektu.
      • stylwdomu.pl Re: FAIRY - czy warto go kupić? 16 lat temu
        Oczywiście gąbka po dwóch, trzech tygodniach powinna być wymieniana.
        Ale! Jeśli masz zmywarkę, to spróbuj triku z "praniem" gąbeczki w
        zmywarce razem z naczyniami. W ten sposób gąbka będzie świeża i czysta
        każdego dnia.
        • annazwrocka Re: FAIRY - czy warto go kupić? 16 lat temu
          Nie mam zmywarki:) gąbkę jak i ściereczkę (do wycierania blatów na
          mokro) zmieniam co tydzień, dwa, po każdym użyciu płuczę pod bieżącą
          wodą i suszę. Ten brzydki zapach zauważam tylko wtedy, gdy używam
          fairy:(
    • bella_cwir Re: FAIRY - czy warto go kupić? 16 lat temu
      Fairy za 6,99 zł widziałam w sklepie Lewiatan.
      Jest to cena za litrową butelkę.

Jeśli piszecie, że w markecie da się kupić nawet za 5 zł, to teraz zdecydowanie
      uważam, że 6,99 zł to jest czyste zdzierstwo :)

A jeśli chodzi o wydajność, to chodzi mi głównie o to, czy faktycznie niewielka
      ilość tego płynu zaaplikowana na gąbkę do zmywania, wystarczy na przykład do
      umycia wszystkich naczyń i garnków po obiedzie.
      Bo taki zwykły płyn za 2,50 zł podczas mycia dużej sterty naczyń muszę na gąbkę
      aplikować 2-3 razy.
      • tosia73 Re: FAIRY - czy warto go kupić? 16 lat temu
        warto warto,jest bardzo wydajny ,gęsty ,gąbeczka pieni się gdy tylko spadnie
        kropelka płynu ,naprawdę rewelacyjny za niska cenę około 3 zł
    • Gość: kryska Re: FAIRY - czy warto go kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu
      WARTO. Używam go już od kilku lat, a jakość jeszcze się nie pogorszyła. Jest równie dobry jak MORNING FRESH, a tańszy.Półlitrowa butelka FAIRY kosztuje w moim sklepie około 3.20zł i wystarcza mi na 5-6 tygodni. Zmywam naczynia w komorze zlewozmywaka, wypełnionej wodą z niewielkim dodatkiem FAIRY (0,5-1 łyżeczka). Chyba, że do zmycia są tylko np. dwa kubki i dwa talerzyki, wtedy na gąbkę spuszczam malutką kropelkę płynu.
    • chani-nr1 Re: FAIRY - czy warto go kupić? 16 lat temu
      ja wolę Pura balsam biały, choć jest z fairy porównywalny cenowo. Tylko wydaje mi się, że Pur jest delikatniejszy dla dłoni i bardziej wydajny.
      • Gość: Kaia Re: FAIRY - czy warto go kupić? IP: 195.26.75.* 16 lat temu
        Warto.
        To bardzo wydajny i skuteczny płyn. Co prawda mam zmywarkę i w zlewie zmywam niewiele- deski do krojenia, drewniane łyżki, noże do krojenia, czasem duuuży garnek, to używam właśnie płynu Fairy do mycia. Kupuję litrową butelke i rozcieńczam sobie w starej butli po płynie i używam takiego "cienkiego". Myje bdb i starcza na długo. Na ile nie wiem dokładnie, ale wiem, że dłużej niż np. W5 z Lidla czy Ludwik.
        • Gość: AnkaKw Re: FAIRY - czy warto go kupić? IP: *.enterpol.pl 16 lat temu
          Warto.Jest lepszy niż Pur.
          • Gość: @nn@ Re: FAIRY - czy warto go kupić? IP: *.ssp.dialog.net.pl 13 lat temu
            Kiedy kupiłam ten płyn był bardzo dobry, ale po paru latach miałam wrażenie że się pogorszył. Nie myliłam się pod tym względem, teraz jak wprowadzili tą nowość PLATINUM, przypomniał mi jak kiedyś mył ten zwykły płyn. Teraz jak bardzo jestem zadowolona z nowego płynu, tak bardzo jestem wściekła z tego jak spadła jakość zwykłego płynu. Jak w trąbę robią na i nasze przyzwyczajenia. Pogarszają jakość zwykłego produktu aby wprowadzić nowość działającą tak samo jak kiedyś jak zwykły płyn fairy.
            Pozdrawiam i mam nadzieję producenci fairy zastanowią się nad działalnością....
            • Gość: Mag Re: FAIRY - czy warto go kupić? IP: *.inetia.pl 13 lat temu
              Używam FAIRY cd 2 lat i zużyłam ok. 3 butelek w tym czasie, co oznacza, że jest bardzo wydajny... nie korzystam ze zmywarki więc tylko tego produktu używam w domu. Jedyne co mnie martwi, to powodowanie rozdwajania paznokci...
              Pozdrawiam wszystkich czytelników i proszę o opinię, jeśli ktoś zauważył u siebie takie objawy :)
    • moka2 Re: FAIRY - czy warto go kupić? 13 lat temu
      ja uzywam tylko Fairy. przeważnie przelewam polowe do innej butelki i dopelniam wodą - dopiero w takiej konsystencji używam.
      jestem bardzo zadowolona. myje sporadycznie bo tez uzywam raczej zmywarki
      • baba-baba Re: FAIRY - czy warto go kupić? 13 lat temu
        Ja Fairy bardzo polecam,jest gęsty,wydajny,zapach ok,zdecydowanie lepiej rozpuszcza tłuszcz.Biedronkowe "coś'kupiłam raz i nadziwic się nie mogę jak mozna to kupic ponownie,masakra,nic nie daje i za darmo nie wezmę.Fairy spokojnie wystarcza na 5-6 tyg.przy codziennym użyciu (brak zmywary),leję na gąbkę.
    • Gość: Sandra Fairy IP: *.jutra.pl 13 lat temu
      Przyznam szczerze że Fairy to najlepszy płyn jaki używałam,nie zamieniłabym go na żaden inny, te za 1,99 zł chowają się przy nim,są rzadkie jak woda i po umyciu dwóch talerzy trzeba znów nalać sporą ilość owego płynu. Fairy świetnie się pieni,na długo starcza i domyje nawet zaschnięty tłuszcz z kuchenki,Naprawdę POLECAM ! :)
    • Gość: gość fairy- super IP: *.dynamic.mm.pl 12 lat temu
      najlepszy płyn jaki miałam mega wydajny- 1l fairy starczył mi na 2 mc kupiony za 4zl- jabłkowy. czaję promocje i wtedy kupuje, najlepszy polecam azdemu
    • Gość: wera ja więcej go nie kupie IP: *.plastcom.pl 12 lat temu
      strasznie niszczy dłonie, a nie zmywam dużo, bo mam zmywarkę i tylko większe garnki i rzeczy nie nadające się do zmywarki, a skóra na dłoniach jest szorstka odkąd zaczęłam go używać a opuszki palców to jak bym po tarce przejechała, i zaznaczam ze nie mam wrażliwej skóry, i jeszcze mam wrażenie, że zostaje na naczyniach posmak płynu chodź bym nie wiem ile razy płukała.
    • Gość: Tomek Re: FAIRY - czy warto go kupić? IP: *.play-internet.pl 10 lat temu
      Kupiłem raz i już nigdy tego nie wezmę do rąk. Po jednym dniu używania zaczęła mi schodzić skóra jak przy poparzeniu. Nigdy nie miałem alergii, ale w tym przypadku musiałem udać się do dermatologa. Skóra pękała w miejscach gdzie puchła. Wydałem majątek na leczenie ran nie mówiąc już o problemach w codziennym życiu i zniszczonych paznokciach. Producent powinien wyraźnie zakazywać stosowania tego płynu bez grubych wodoszczelnych rękawic. Moja opinia jest skrajnie negatywna.
    • lola8081 Re: FAIRY - czy warto go kupić? 10 lat temu
      Fery to już nie ten płyn co był na początku zmiana butelki i płyn też jest mniej wydajniejszy zauważyłam to dlatego że od samego początku jak się pojawił to go używałam wystarczał na bardzo długo teraz już nie .Teraz szukam fery w starej butelce .To jest moje zadanie ;-):-)
      • Gość: małgośka Re: FAIRY - czy warto go kupić? IP: 217.73.252.* 9 lat temu
        Ja też wolałam stary Fairy. Wkurzają mnie takie zmiany, jak dwa razy gęstszy, trzy razy większy, aktywna piana, nieprzezroczysta butelka. Po co ulepszać coś, co jest dobre. Przestałam go kupować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka