Dodaj do ulubionych

Ciasne buty

22 lata temu
Kiedyś na Forum była informacja jak rozciągnąć przyciasne buty,ale nie mogę
jej odnaleźć .Podobno można zakupić jakiś preparat w domach handlowych,ale
nie znam nazwy tego środka.Proszę o pomoc,bo sprawa pilna.
Obserwuj wątek
    • Gość: neti Re: Ciasne buty IP: *.atm.com.pl 22 lata temu
      Każdy szewc wykonuje taką usługę, wystarczy oddać tam buty. Nie jest to droga
      usługa, a bardzo skuteczna!
    • jadwiga_r Re: Ciasne buty 22 lata temu
      Problem w tym,że szewc może rozciągnąć-poszerzyć buty na szerokość,a nie na
      długość.
      • izalil Re: Ciasne buty 22 lata temu
        Proponuję wziąć przykład z Kopciuszka. Kochana mamunia obcięła zdaje się jednej
        córuni piętkę, drugiej paluszek ;-)

A na poważnie to nie wiem czy jest jakiś preparat do rozciągania butów wzdłóż.
        Może spróbuj wsadzić gazety albo zaduże prawidła. Można lekko zwilżyć skórę. Ja
        kiedyś jak napchałam na lato w kozaki starych gazet to następnej zimy spadały
        mi z nóg. Ale to raczej chyba wszerz się rozciągneły niż wzdłóż.

pzdr
    • Gość: neti Re: Ciasne buty IP: *.atm.com.pl 22 lata temu
      oczywiście, że wzdłuż tez może, od tego jest szewcem!!!!! Przecież ja o takim
      rozciąganiu myślałam. On ma różne prawidła i urządzenia do tych celów.
        Gość portalu: neti napisał(a):

> oczywiście, że wzdłuż tez może, od tego jest szewcem!!!!! Przecież ja o takim
        > rozciąganiu myślałam. On ma różne prawidła i urządzenia do tych celów.

Neti!
        Szewc odmówił wykonania takiej usługi i stąd moje zapytanie na forum.
    • joolanta Re: Ciasne buty 22 lata temu
      Spróbuj iść do innego szewca. Mam buty, które były bardzo ciasne w tzw.
      Podbiciu. Byłam u jednego szewca to powiedział mi ze nie da rady ich
      rozciągnąć. Poszłam do drugiego i ten dal rade. Teraz buty sa superwygodne!
    • Gość: Jarecka Re: Takie pianki... IP: *.acn.waw.pl 22 lata temu
      Są takie pianki w sklepach obuwniczych, np. u Deichmanna, ale również w innych.
      Kosztują 12-15 zł i są naprawdę skuteczne. Taką pianką przystosowałam sobie
      buty, w których po prostu nie mogłam chodzić - teraz są najwygodniejsze ze
      wszystkich. Rozciąganie u szewca jest, jak dla mnie, za bardzo "inwazyjne".
      Kiedyś ossałam do rozciągnięcia buty, w których nie mogłam chodzić, bo były za
      ciasne. A potem i tak nie chodziłam, bo były zdefasonowane i wyglądały na
      schodzone i sfatygowane. Pianki są lepsze. Polecam,H
      • jadwiga_r Re: Takie pianki..- do Jareckiej! 22 lata temu
        Gość portalu: Jarecka napisał(a):

> Są takie pianki w sklepach obuwniczych, np. u Deichmanna, ale również w
        innych.
        >
        > Kosztują 12-15 zł i są naprawdę skuteczne. Taką pianką przystosowałam sobie
        > buty, w których po prostu nie mogłam chodzić - teraz są najwygodniejsze ze
        > wszystkich. Rozciąganie u szewca jest, jak dla mnie, za bardzo "inwazyjne".

Czy możesz mi podać nazwę miasta i nazawę ulicy,gdzie znajduje się sklep
        Deichmana. Ja mieszkam w centrum Polski,w małym mieście i u nas nie ma sklepu
        u Deichmana.Domyślam się,że ten sklep może być w Warszawie, a przy najbliższej
        okazji,gdy będę w Warszawie,to bym do niego dotarła,lecz nie znam adresu.

Serdecznie dziękuje za odpowiedź.Czy możesz mi edyś ossałam do rozciągnięcia
        buty, w których nie mogłam chodzić, bo były za
        > ciasne. A potem i tak nie chodziłam, bo były zdefasonowane i wyglądały na
        > schodzone i sfatygowane. Pianki są lepsze. Polecam,H
        • Gość: Jarecka Re: Takie pianki..- do Jareckiej! IP: *.acn.waw.pl 22 lata temu
          www.kapspoland.com.pl/produkty/?lista=tarrago
          Deichmann jest w np. Galerii Mokotów (na Wołoskiej).
          Załączam stronkę, na której jest m.in. taki shoe stretcher (spisałam adres z
          pojemniczka pianki, którą mam w domu) - ale czy to ten właśnie kupiłam w
          Deichmannie - nie pamiętam. Czas jakiś temu kupiłam też inną w jednym z takich
          właśnie dużych magazynów obuwniczych przy którymś supermarkecie. Może to była
          jakaś But Hala? Też była dobra.
          Życzę zwycięstwa nad okrutnym obuwiem, pozdr, Hania
    • neti87 Re: Ciasne buty 22 lata temu
      Daichman jest w Galerii Mokotów przy ul. Wołowskiej 12 w Warszawie. Może
      jeszcze gdzieś, ale tego to nie wiem.
      Serdecznie dziękuję za odpowiedzi na moje zapytanie.
    • Gość: as Re: Ciasne buty IP: 80.51.242.* 22 lata temu
      moja mam robiła to za pomoca grochu lub fasoli. Wsypuje się groch(fasole) do
      buta. Do pełna. Nastepnie wlewa się małymi porcjami co jakieś pół rodziny wodę.
      Nie za duzo, zeby but się nie zniszczył. Chodzi o to, zeby wodę wchłoneły
      nasiona. One ja wchłaniają i jednoczesnie pecznieja - i rozciągają but.
      Zeby fasola nie wyłaziła górą, na wierzchu stawiałyśmy kowadło (małe) taty.
      Cała operacja trwa dobe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka