jadwiga_r 22 lata temu Kiedyś na Forum była informacja jak rozciągnąć przyciasne buty,ale nie mogę jej odnaleźć .Podobno można zakupić jakiś preparat w domach handlowych,ale nie znam nazwy tego środka.Proszę o pomoc,bo sprawa pilna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: neti Re: Ciasne buty IP: *.atm.com.pl 22 lata temu Każdy szewc wykonuje taką usługę, wystarczy oddać tam buty. Nie jest to droga usługa, a bardzo skuteczna! Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r Re: Ciasne buty 22 lata temu Problem w tym,że szewc może rozciągnąć-poszerzyć buty na szerokość,a nie na długość. Odpowiedz Link Zgłoś
izalil Re: Ciasne buty 22 lata temu Proponuję wziąć przykład z Kopciuszka. Kochana mamunia obcięła zdaje się jednej córuni piętkę, drugiej paluszek ;-) A na poważnie to nie wiem czy jest jakiś preparat do rozciągania butów wzdłóż. Może spróbuj wsadzić gazety albo zaduże prawidła. Można lekko zwilżyć skórę. Ja kiedyś jak napchałam na lato w kozaki starych gazet to następnej zimy spadały mi z nóg. Ale to raczej chyba wszerz się rozciągneły niż wzdłóż. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neti Re: Ciasne buty IP: *.atm.com.pl 22 lata temu oczywiście, że wzdłuż tez może, od tego jest szewcem!!!!! Przecież ja o takim rozciąganiu myślałam. On ma różne prawidła i urządzenia do tych celów. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r Re: Ciasne buty 22 lata temu Gość portalu: neti napisał(a): > oczywiście, że wzdłuż tez może, od tego jest szewcem!!!!! Przecież ja o takim > rozciąganiu myślałam. On ma różne prawidła i urządzenia do tych celów. Neti! Szewc odmówił wykonania takiej usługi i stąd moje zapytanie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
joolanta Re: Ciasne buty 22 lata temu Spróbuj iść do innego szewca. Mam buty, które były bardzo ciasne w tzw. Podbiciu. Byłam u jednego szewca to powiedział mi ze nie da rady ich rozciągnąć. Poszłam do drugiego i ten dal rade. Teraz buty sa superwygodne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarecka Re: Takie pianki... IP: *.acn.waw.pl 22 lata temu Są takie pianki w sklepach obuwniczych, np. u Deichmanna, ale również w innych. Kosztują 12-15 zł i są naprawdę skuteczne. Taką pianką przystosowałam sobie buty, w których po prostu nie mogłam chodzić - teraz są najwygodniejsze ze wszystkich. Rozciąganie u szewca jest, jak dla mnie, za bardzo "inwazyjne". Kiedyś ossałam do rozciągnięcia buty, w których nie mogłam chodzić, bo były za ciasne. A potem i tak nie chodziłam, bo były zdefasonowane i wyglądały na schodzone i sfatygowane. Pianki są lepsze. Polecam,H Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r Re: Takie pianki..- do Jareckiej! 22 lata temu Gość portalu: Jarecka napisał(a): > Są takie pianki w sklepach obuwniczych, np. u Deichmanna, ale również w innych. > > Kosztują 12-15 zł i są naprawdę skuteczne. Taką pianką przystosowałam sobie > buty, w których po prostu nie mogłam chodzić - teraz są najwygodniejsze ze > wszystkich. Rozciąganie u szewca jest, jak dla mnie, za bardzo "inwazyjne". Czy możesz mi podać nazwę miasta i nazawę ulicy,gdzie znajduje się sklep Deichmana. Ja mieszkam w centrum Polski,w małym mieście i u nas nie ma sklepu u Deichmana.Domyślam się,że ten sklep może być w Warszawie, a przy najbliższej okazji,gdy będę w Warszawie,to bym do niego dotarła,lecz nie znam adresu. Serdecznie dziękuje za odpowiedź.Czy możesz mi edyś ossałam do rozciągnięcia buty, w których nie mogłam chodzić, bo były za > ciasne. A potem i tak nie chodziłam, bo były zdefasonowane i wyglądały na > schodzone i sfatygowane. Pianki są lepsze. Polecam,H Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarecka Re: Takie pianki..- do Jareckiej! IP: *.acn.waw.pl 22 lata temu www.kapspoland.com.pl/produkty/?lista=tarrago Deichmann jest w np. Galerii Mokotów (na Wołoskiej). Załączam stronkę, na której jest m.in. taki shoe stretcher (spisałam adres z pojemniczka pianki, którą mam w domu) - ale czy to ten właśnie kupiłam w Deichmannie - nie pamiętam. Czas jakiś temu kupiłam też inną w jednym z takich właśnie dużych magazynów obuwniczych przy którymś supermarkecie. Może to była jakaś But Hala? Też była dobra. Życzę zwycięstwa nad okrutnym obuwiem, pozdr, Hania Odpowiedz Link Zgłoś
neti87 Re: Ciasne buty 22 lata temu Daichman jest w Galerii Mokotów przy ul. Wołowskiej 12 w Warszawie. Może jeszcze gdzieś, ale tego to nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r Re: Ciasne buty 22 lata temu Serdecznie dziękuję za odpowiedzi na moje zapytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Ciasne buty IP: 80.51.242.* 22 lata temu moja mam robiła to za pomoca grochu lub fasoli. Wsypuje się groch(fasole) do buta. Do pełna. Nastepnie wlewa się małymi porcjami co jakieś pół rodziny wodę. Nie za duzo, zeby but się nie zniszczył. Chodzi o to, zeby wodę wchłoneły nasiona. One ja wchłaniają i jednoczesnie pecznieja - i rozciągają but. Zeby fasola nie wyłaziła górą, na wierzchu stawiałyśmy kowadło (małe) taty. Cała operacja trwa dobe. Odpowiedz Link Zgłoś