Gość: ble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu Ludzie emigrujmy z polski, nitk tu nie potrafi rządzić! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kawosz Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki IP: 195.116.149.* 22 lata temu chyba cie pogięło!co ma kawa do rządów?chyba to,ze na stolikach stoi.. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki 22 lata temu Co to za test! Tchibo family jest beznadziejna w smaku, a one daja jej "bardzo dobry".Te panie chyba w swoim zyciu nie piły smacznej kawy, wiec nawet nie mają pojecia, co znaczy dobry smak. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki 22 lata temu Poza tym Nescafe pachnie jak kawa mielona, po prostu pieknie, a w tescie jej aromat jest gorszy od Tchibo.Pełne nieporozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia No cóż są gusty i guściki, smaki i smaczki IP: *.cpip.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu Ja osobiście głoszę wyższość Tchibo Familly nad Nescafe,za delikatny subtelny smak i aromat, poprostu pyszna. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: No cóż są gusty i guściki, smaki i smaczki 22 lata temu Smaczki moze kazdy miec, ale od testu wymagam wiarygodnosci i profesjonalizmu.Chyba ze bierze sie ludzi z ulicznej łapanki i ci ustalają kryteria. Znam osoby, ktore piją "parzache" robiona z kawy za 2 zł. i tylko taką uwazaja za smaczna, niech sobie piją co chca, tylko czy tacy "kawosze" moga wypowiadac sie na temat smaku kawy? Watpie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
miraser5 Rozpuszczalki? beee!!! 22 lata temu Piję jakieś 3-4 kawy dziennie, ale wszystkie rozpuszczalne mi jakoś śmierdzą i staram się trzymać od nich z daleka. Tylko naturalna i to albo z ciśnieniowego albo po turecku. Ekspresy przelewowe raczej się nie sprawdzają. Odpowiedz Link Zgłoś
sohoo Re: Rozpuszczalki? beee!!! 22 lata temu Pije kawe codziennie, popieram.... rozpuszczalki beeeee. Jedynie popieram ekspresy cisnieniowe, ale sparzylem sie juz na wielu. W koncu namowili mnie Wlosi i lyknalem jeden wloskiej firmy (oni naprawde wiedza co robic z kawa). Jak sobie czlowiek wypije takie ekspreso to przez godzine czuje w ustach smak!!! Podkreslam smak!!! a nie jakies popluczyny chemikalii niewiadomego pochodzenia. Oczywiscie kawa tez jest wazna, jaki gatunek, jak zmielona, czy swieza czy zwietrzala. Ale najwazniejsze jest to, ze jedno nie wystepuje bez drugiego. Czyli jak kawa to musi byc i ekspres do kawy, dopiero tym mozna jechac. A jak pijesz 3-4 kawy dziennie to tylko dobry ekspres. W mojej klasie "the besciak" to "la pavoni". Mozna z tego robic cudenka. Mocna, slabsza, cappucino ale zawsze to jest kawa!!! Kawa dobrze zaparzona, bez kwachow, naprawde fajna. Oczywiscie trzeba sie troche nauczyc obslugiwac no ale potem to jest jazda.....Wiem, że jedna firma to sprzedaje w POlsce. Jesli chcesz to podam Ci kontakt. pozdr. sohoo Odpowiedz Link Zgłoś
ania2003wisniewska Re: Rozpuszczalki? beee!!! 22 lata temu popieram. Jak można nazywać kawą coś co nawet nie leżało koło prawdziwej włoskiej mocno palonej? Ja robie tradycyjną matinetkę- w odkrecanym, ręcznym ekspresie, mam ich w domu ze 4, różnej wielkości, zabieramy je nawet na wakacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOSKI Re: No cóż są gusty i guściki, smaki i smaczki IP: *.domena.pl 22 lata temu Czy nie uważasz, że to własnie TY propagujesz owe "smaczki" może to twój gust odbiega od średniej? Może włąśnie test ten jest obiektywny IMHO wątpię wygląda mi bardziej na artykuł sponsorowany przez firmę PRIMA. Sądzę, że dziennikarz zgarnoł 10 - 15 tys za ten tekst. Nie dlatego, że uwaam, że primajest gorsza NIE. Ale za ton to nie jest tekst z testu konsumenckiego to poprostu opowiadanie o wyższości kawy prima Nie wiem nie pijam kaw rozpuszczalnych tylko kawy z ekspresu i tu mam 2 typy lavazza i davidoff. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brygida Leć do Biedronki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu A ja lubie kawe o Poranku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziolek Dlaczego tylko te z niższej półki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu Nie bardzo rozumiem, dlaczego testem zostały objęte tylko kawy z niższej półki -zwłaszcza chodzi mi o Tchibo i Jacobs, które rzeczywiście nie należą do najlepszych, choć na tle tych supermarketowych "śniadaniowych" wypadają znakomicie. Raz przez przypadek kupiłam takie cudo marki Leader price - opakowanie do złudzenia przypominało Jacobs Merido. Do tej pory robi mi się niedobrze na samą myśl o tym obrzydlistwie. Ja osobiście uwielbiam Jacobs Kronung i Nescafe espresso i prawdziwą kawę, kupioną w specjalistycznym sklepie z ekspresu ciśnieniowego lub tygielka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefanka Re: Dlaczego tylko te z niższej półki? IP: *.dynasy.waw.pl / *.dynasy.waw.pl 22 lata temu Hi, to proste - w tescie sprawdzono tylko te kawy, ktore przypuszczalnie pija czytelniczka Poradnika. To kwestia tzw. targetu i polki cenowej. Bierze sie pod uwage zarobki i na te kawki ja stac :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22 lata temu Zapomnieliscie o Jacobs Cronat Gold i Jacobs Kronung a to jedne z najpopularniejszych kaw rozpuszczalnych w Polsce. Jaki producent stoi za tym nieuczciwym testem? Nie napisaliscie ze to reklama? Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiewca ersatze - tylko z expressu! IP: 80.51.234.* 22 lata temu z tej pólki cenowej Jacob Kronung lub Tchibo Exclusiv (ale produkowane w Niemczech, produkowane w Markach znacznie gorsze). Polecam private coffe w kawiarenkach Tchibo i przy okazji na miejscu wypróbowanie tego wynalazku, jest smak,aromat i moc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idea Re: ersatze - tylko z expressu! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22 lata temu polecam idee kaffee... dzięki niej jestem kawoszem nałogowcem.:) przepyszna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elusia Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu Gość portalu: Ewa napisał(a): > Zapomnieliscie o Jacobs Cronat Gold (...) No właśnie. Nie lubię kawy rozpuszczalnej, ale Jacobs Cronat Gold jest naprawdę smaczna - nie kwaśna, nie za gorzka, o wyraźnym charakterze. Cóż z tego, że troche droższa od jakichś tanich namiastek PRAWDZIWEJ kawy. Cronat Gold powiina wyciężyć. Odpowiedz Link Zgłoś
tilda1 Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki 22 lata temu była, ale juz jest kwasnia niestety :( teraz lepsza od niej jest nescafe gold, tyle ze po zmianie słoika kosztuje juz ponad 25 pln .!!! Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.poradnika Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki 22 lata temu Za wyborem kaw nie stoi żaden producent, lecz zasady przeprowadzania tego rodzaju testów. Po pierwsze, możemy przetestować TYLKO PIĘĆ produktów (choć, jak wiadomo, na rynku jest ich całe mnóstwo) - pięć smaków do rozróżnienia i ocenienia to i tak dużo dla uczestników badania. Nie ma więc nic dziwnego w tym, że akurat Pani ulubione kawy na naszej liście się nie znalazły. Po drugie, porównywane produkty muszą mieć wspólny mianownik - m.in. muszą należeć do tej samej grupy cenowej. Kawy, o których pani pisze (Jacobs Kronüng i Cronat Gold) to najdroższe z kaw rozpuszczalnych dostępnych na naszym rynku. Należałoby je porównywać z takimi kawami, jak Tchibo Exclusive czy Davidoff, a to nie było zamierzeniem naszego testu. Chcieliśmy wypróbować kawy z tzw. „średniej półki" - smaczne, lecz niezbyt drogie, a zatem dostępne dla większej liczby konsumentów. Wybraliśmy więc tańsze produkty tych samych producentów (np. kawę Jacobs aroma czy Tchibo Family). Natomiast o tym, że nasze testy są rzeczywiście uczciwe i bezstronne może się Pani przekonać tylko w jeden sposób - wziąć udział w jednym z nich. Serdecznie zapraszamy. Reakcja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kgb Dyskryminacja polskich producentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu A dlaczego dyskryminujecie naszych rodzimych polskich producentów kaw! Dobór kaw jest dość tendecyjny i bardzo niemile mnie zaskoczył. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_hudson Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki 22 lata temu redakcja.poradnika napisała: > Za wyborem kaw nie stoi żaden producent, lecz zasady przeprowadzania tego > rodzaju testów. > Po pierwsze, możemy przetestować TYLKO PIĘĆ produktów (choć, > jak wiadomo, na rynku jest ich całe mnóstwo) - pięć smaków do rozróżnienia i > ocenienia to i tak dużo dla uczestników badania. Pamietam przeprowadzony swego czasu przez gazetę test, w którym podobnemu badaniu poddano dostępne na rynku gatunki piwa. I o ile dobrze pamiętam to jego przedmiotem było wówczas nie 5 ale coś koło 20 gatunków tego trunku, i zadna z badanych wtedy osób jakoś nie miał problemów ani z rozróżnieniem ich smaków ani też z dokonaniem oceny. > porównywane produkty muszą mieć wspólny mianownik - m.in. muszą należeć do tej > samej grupy cenowej. Być moze. Niewątpliwie jednak w komentowanym artykule nie ma ANI SŁOWA na ten temat - nawet bowiem nie zająknięto się, iż przedmiotem testu były tylko kawy z tzw. niższej pólki cenowej. Artykuł moze wiec sugerować, iż spośród WSZYSTKICH dostępnych na rynku gatunków kawy, przez amatorów tego napoju najlepiej postrzegana jest (moim skromnym zdaniem dość słabiutka zarówno pod względem smaku jak i aromatu) właśnie kawa Prima i ustępują jej nawet takie marki jak Jacobs Kronung czy Cronat Gold. Niech więc szacowna redkacja nie dziwi się pojawiającym się spekulacjom co do domniemanego sponsoringu rzeczonego artykułu. > Kawy, o których pani pisze (Jacobs Kronüng i Cronat Gold) > to najdroższe z kaw rozpuszczalnych dostępnych na naszym rynku. Należałoby je > porównywać z takimi kawami, jak Tchibo Exclusive czy Davidoff, a to nie było > zamierzeniem naszego testu. A czy nie mozna było np. przeprowadzić testu, w którym rozpatrywano by łącznie cenę w skorelowaniu z jej jakością [przy użyciu stosowanego w testach innych produktów współczynnika cena/jakość] ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iki Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22 lata temu a pamietacie inkę?.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki IP: *.pl / 213.17.246.* 22 lata temu Moim skromnym zdaniem INKA jest nadal najlepszą kawą rozpuszczalną, przynajmniej dla mnie. Można ją przyrządzać niemal na 1001 sposobów :-) . Przynajmniej nie działa tak destrukcyjnie (w szczególności spożyta w nadmiarze) jak kawa naturalna, w tym również rozpuszczalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki IP: *.pl / 213.17.246.* 22 lata temu ...Podpowiem wszystkim kawoszom: najzdrowsze, najsmaczniejsze, czyli najlepsze są jednak naturalne soki owocowe, a także jogurty i kefiry... spróbujcie, życzę smacznego, no i bliżej natury naszego ciała... i duszy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Tylko naturalna po włosku!!! IP: *.intermedia.com.pl 22 lata temu Mój kumpel zajmujący się zawodowo chemią spożywczą wszystkich swoich znajomych uświadamia jak sporządzana jest metodą przemysłową każda kawa rozpuszczalna.W dużym skrócie; w opakowaniu 250g rozpuszczalnej jest od 6 do 15gramów substancji chemicznych,w tym sporo tzw.intensyfikatorów smaku i zapachu (!).Według Tomka jeśli macie problemy gastrologiczne w dużej mierze może być to spowodowane złogami-pozostałościami w jelitach po trawieniu właśnie kawki rozpuszczalnej. Za jego namową kupiłem na allegro włoski metalowy ekspress(40zł) i paczuszkę Lavazza Qualita Rosso(12zł za 250dg).REWELACJA-smak,zapach i "kop" tej kawy przeszły moje najśmielsze oczekiwania.Parzenie zajmuje około 3-4 minut.Żadnej neski z taką kawą po włosku porównywać nie można,wystarczy powąchać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cafeespresso.pl Re: Tylko naturalna po włosku!!! IP: 195.116.184.* 22 lata temu Zgadza się! Odkąd prowadzę własną kawiarnię, wiem że kawa rozpuszczalna jest tylko marną namiastką prawdziwego napoju. Polecam Lavazze Grand Espresso - aromatyczna, mocna o niczym niezmąconym smaku, wyśmienita na espresso, cappuccino czy latte. Kawa rozpuszczalna - Twój wróg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grazyna Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki IP: *.nsm.pl 22 lata temu Kupilam kiedys przypadkiem kawe marki Gevalia i od tamtej pory innej nie pije. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu Zgadzam sie z Toba, ale kawe te widzialam tylko w Szwecji:(((. Jest rzeczywiscie przepyszna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masia Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki IP: *.espol.com.pl 22 lata temu gewalia jest rewelacyjna.tylko taką piję. Odpowiedz Link Zgłoś
pendragon_pl Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki 22 lata temu Z kaw rozpuszczalnych zazwyczaj pijam Nescafe Classic, lecz ostatnio dla odmiany kupiłem Primę Niebieską. Naprawdę świetna kawa, bardzo mi smakuje. Serdecznie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22 lata temu Żałosne badanie...Spędza się kobiety(nie koneser-ów(ki))do smakowania kawy by oceniły jakość gatunków....przecież to nic innego tylko jakby 5-ciu facetów...krawca,szewca,architekta,kasjera i ochroniarza(nie wiem kogo)zapędził by ocenili jakośc prądu w gniazdku...No ludzie...Czyż absurdy w tym kraju nie mają końca...???Sam bardzo lubię kawę ale nie rozpuszczalną tylko parzoną w ekspresie zwykłym lub ciśnieniowym...Są doskonale w smaku i aromocie i żadna rozpuszczalna nie ma nawet możliwości dosięgnąć tej jakości więc...dajmy spokój... Odpowiedz Link Zgłoś
daniel2003 Co to za kawy? 22 lata temu Jacobs?, Tchibo?(czy to coś ma wspólnego z Toshiba?), Niebieska kawa? A gdzie jest Folgers? Co to za kraj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwarg Folgers??? IP: *.escom.net.pl 22 lata temu Obrzydliwstwo! :))) Folgers maja w USA i niech tam zostanie. Z kaw rozpuszczalnych od biedy znosny jest Nescafe Gold. Natomiast z kaw naturalnych Illy i zielona Vergnano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K pyszna kawka IP: *.usyd.edu.au / *.ucc.usyd.edu.au 22 lata temu NO PROSZE TYLKO MI NIE WMAWIAJCIE ZE LUBICIE ROZPUSZCZALNA KAWE, PRZECIEZ TO NAJGORSZY SYF JAKI MOZNA SOBIE WYMYSLIC, CZY TO TAK TRUDNO PRZEJSC SIE 50 METROW DO JAKIEJS KAFEJKI NA NORMALNE ESPRESSO ZA 2 ZL?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: pyszna kawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu Raczej trudno, zwazywszy ze kawe pija sie po przebudzeniu, a do najblizszej kafejki 10 min. jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: pyszna kawka IP: 212.14.48.* 22 lata temu Bez przesady!!Jeszcze nie piłam kawy espresso w naszym kraju w knajpie za 2 zł!! Najtańsze espresso kosztuje jakieś 6zł!!!Szanowny forumowicz w cenach się nie orientuje!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki IP: 217.153.49.* 22 lata temu Ja lubię Primę mieloną, rozpuszczalnej nie piłam... Jacobs Kronung w obu postaciach z tym, że parzonej po turecku nie polecam bo za mcona na żoładek. Z kolei Lavazza to tylko w expressie. Z rozpuszczalnych jeszcze Nescafe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alvaro Davidoff - Rich Aroma IP: *.lodz.mm.pl 22 lata temu to mój absolutny lider jeśli chodzi o kawy rozpusczalne. Smakuje niemal jak kostarykańska arabika zaparzana z ekspresu. Pozostałe kawy - cóż można je co najwyżej wypić z cukrem i dużą ilością mleka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Davidoff - Rich Aroma IP: 195.94.206.* 22 lata temu Davidoff, mielona - jest naprawdę dobra Odpowiedz Link Zgłoś
werdelit Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki 22 lata temu a ja wlasnie odkrylam najlepsza kawe dla siebie! Z braku dostatecznych funduszy siegnelam na polke sklepowa po kawe Prime Sniadaniowa koszt okolo 3, 5 zlotego za duzy sloiczek 100 gramowy. Na etykietce zostala zamieszczona informacja iz jest to polaczenie 20% kawy naturalnej i 80 zbozowej. Postawnowilam wyprobowac, gdyz ostanio hektolitrami wypijalam nescafe. dla odmiany cos lagodnego i zdrowego. Uwazam siebie za osobe znajaca sie na smaku kawy i lubujacej ponad wszystko ten aksamitny, ale i czasami drapiezny napoj.a tutaj taaaaaka niespodzianka. dla mnie strzal w 10. kawy z gorenj polki moga sie na razie schowac a mowie tutaj o naturaknych a nie zbozowych. nie wyczuwam zadej goryczy, zadnego smaczku kawy zobozowej. Mmm... co za smak..do tego odrobina mleka,po prostu niebo w ustach. jestem zachwycona zakupem. jesli drugi sloiczek okaze sie tak samo udany chyba wysledo firmy list pochwalny za to cudo/ polecam i pozdrawiam kawoszy. Jestem w szoku.. ufam, ze moje kubki smakowe mnie nie oszukuja i to co czuje to na prawde kawa a nie sen.. i ta cena....Prima Sniadaniowa plus odrobina mleka i ciasteczko.... rozkosz...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quickie MK Cafe - Premium - Rozpuszczalna IP: *.gdynia.mm.pl 22 lata temu Choc najbardziej lubie dobra kawe z cisnieniowego(i to wysokocisnieniowego, takiego jak jest w dobrych kafejkach), to uwazam ze godna uwagi jest czerwona MK Cafe Premium. Po 1. smak i aromat, po 2. atrakcyjna cena, po 3 powstaje w procesie liofilizacji(freeze dried), a nie klasyczna metoda odparowywania - w skrocie - ziarenka sa takie jak ma Gronat Gold Jacobsa czy Kronung. po 4 - mozna ja kupowac w opakowaniach uzupełniających 100 g, a nie słoiczkach. Cena ok 7.5 zł. Polecam każdemu. Wada ww kawy polega na tym, ze siec dystrybucji jest slaba (nie moge dostac jej w supermarketach i jest dostepna w niektorych sklepach...Pozdrawiam...A teraz czas na mala czarna ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kgb Re: MK Cafe - Premium - Rozpuszczalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu To nie sieć dystrybucji tylko polityka hipermarketów które żądają zbyt wysokich "opłat specjalnych". Dla naszego rodzimego producenta takie ździerstwo (czytaj dopłacanie do sprzedarzy) było nie do przyjęcia. A MK Cafe to 100% polska firma która sponsoruje choćby polskich żeglarzy. Tak więc jeśli robisz zakupy w Geancie to nie masz szans na znalezienie tam wielu dobrych polskich produktów w tym MK Cafe. W zamian masz niskiej jakości importowany shit! Swoją drogą ciekawe że nasza rodzima Gazeta Wyborcza nie ujęła w zestawieniu MK Cafe! A podobno nie jest im wszystko jedno! No i chyba faktycznie - ważne ile kto posmaruje za niby test a tak w rzeczywistości reklamę rugującą konkurencję! Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Czemu ta najlepsza ma obrazek na samym dole? IP: 150.254.112.* 22 lata temu Jak w tytule. I tez jest ostatnia w tabelce. To sprawia wrazenie, ze jest najgorsza, a ze krypto-promowany jest Jacobs. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicia Najlepsza kawa jest z ziaren Arabiki!!!! IP: *.speed.planet.nl 22 lata temu Na rynku trudno znalesc taka kawe bo ziarna sa szlachetne i drogie, wiec laduja wszystkie zmioty jakie sie da. Polecam - jako kawosz- Kawa Lavazza(ok. droge) i kawe o wiele tansza bo szwedzka z Ikea Zadowoli najbardziej wybredne podniebienia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kswia Re: Najlepsza kawa jest z ziaren Arabiki!!!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22 lata temu Lavazza jest ok, ale za znacznie lepszą uważam Movenpick ( w podobnej do Lavazzy cenie) produkowany chyba przez Tchibo. Wyśmienita kawa - zarówno z ekspresu przelewowego jak i z ciśnieniowego. Co do kawy rozpuszczalnej - jakoś nie mogę tego pić. Żadna nie smakuje jak prawdziwa kawa. A na pewno nie żadna z testowanych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki IP: *.nsm.pl 22 lata temu Gevalia i Davidoff sa w BOMI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawosz smakosz jaka kawa rozpuszcalna - to profanacja i trucizna IP: 198.63.242.* 22 lata temu ale to sa durni ludzie - przeciez kawa rozpuszcalna to trucizna - redaktorzy powinni troche poczytac na ten temat zamiast pchac ludziom zabojczy napoj skrystalizowany...blehhh - rzucli sie wszyscy na ladnie opakowany produkt - to szpan w Polsce pic taka kawe - kto by tam parzyl w szklance przeciez - to takie niemodne - szpanerstwo a potem choroby. Rozpuszczalka to zabojstwo dla zdrowia, wy palanty. Szpanerstwo durne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Jezierski = KUPUJ odpowiedzialnie = www.ekonsument.pl IP: *.eko.wroc.pl 22 lata temu Osobiście wolę kawę 'Lavazza'. Z wymienionych w teście kaw nie potrafię nic dobrego powiedzieć ani o 'Maxwell House', ani o 'Jacobs' (to ten sam producent => PHILLIP MORRIS). Podobnie chłodny dystans przejawiam na sam dźwięk słowa 'NESTLE'. Dlaczego? Ano dlatego, że zarówno 'Phillip Morris', jak i 'Nestle' - wspierają reżimy - łamią prawa pracowników - stosują nieodpowiedzialny marketing - dokonują eksperymentów na zwierzętach - niszczą środowisko - ...i w wielu innych aspektach zachowują się ANTYLUDZKO Piszę to na podstawie m.in: --------------------------- www.ekonsument.pl/strona.php?sub=poradnik&menu=3&dzial=kawa Warto czasem smakując swoją kawę o poranku... poczuć ten bukiet złożony z ludzkiej krzywdy, krzywdy na skalę wielu gatunków i krzywdy o zasięgu globalnym. Pijąc kawę NIEODPOWIEDZIALNIE wspieramy kolejnych Husainów, których potem "trzeba będzie koniecznie" bombardować... Każdą łyżeczką kawy finansujemy kolejny nabój wypełniający powoli magazynek w globalnym pistolecie, który kiedyś może być przecież przyłożony także do naszych głów... A przecież "nam nie jest wszystko jedno"... --------------------------------------------- pozdrawiam Robert Jezierski robert@eko.org.pl------------------ ZIELONI 2004 www.zieloni.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andi Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki IP: *.kharkov.ukrtel.net 22 lata temu Pani Maju - reklama jest reklamą, lecz nie robcie błazenady, bo to nie eleganckie! Odpowiedz Link Zgłoś
jam33 Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki 22 lata temu prosze sprobować Nescafe Expresso - każdy, kto pił ją u mnie, pytał, co to za dobra kawa. Polecam, choć to tylko rozpuszczalska forma kawy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ita Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 22 lata temu nie znoszę kowy Jacobs Family, ze względu na okropny zapach, kilka razy prawie mnie zemdlił,(było to wtedy gdy ktoś parzył obok mnie te kawę) dla mnie zdecydowanie bezkonkurencyjna jest Jacobs Gold, pije ją od lat i jak dotąd nie ma lepszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: femm Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu Moim zdaniem na miano najlepszej kawy zasługuje Nescafe...zarówno 3 in 1 jak i zwykła w tak zwanym kwadratowym opakowaniu. Wystarczy tylko pstryyk...a ten aromat i smak, jak dla mnie 5+ pozdawiam smakoszy neski:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: collinus prima sponsorem badania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ribbentrop Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 22 lata temu A ja to lubię Tester's Choice. B. sympatyczna kawula. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głaz Re: a gdzie zielony jackobs..najlepsza kawa ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu Hmm,.. co to za test w którym jest brane po d uwage lilka rodzajow kawy, w tym nie ma uznawajen za co najmniej jedna z lepszych..Jackobs'a Kronung'a?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rose Re: a gdzie zielony jackobs..najlepsza kawa ?? IP: *.statsbiblioteket.dk 22 lata temu Duzo firmowych kaw, zwlaszcza tych granulowanych dosmacza sie aspartanem..niezwykle trujace swinstwo. Zdrowko! Odpowiedz Link Zgłoś