Dodaj do ulubionych

Kawy rozpuszczalne - test konsumencki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
Ludzie emigrujmy z polski, nitk tu nie potrafi rządzić!
Obserwuj wątek
    • Gość: kawosz Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki IP: 195.116.149.* 22 lata temu
      chyba cie pogięło!co ma kawa do rządów?chyba to,ze na stolikach stoi..
      • lola211 Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki 22 lata temu
        Co to za test! Tchibo family jest beznadziejna w smaku, a one daja jej "bardzo
        dobry".Te panie chyba w swoim zyciu nie piły smacznej kawy, wiec nawet nie mają
        pojecia, co znaczy dobry smak.
        • lola211 Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki 22 lata temu
          Poza tym Nescafe pachnie jak kawa mielona, po prostu pieknie, a w tescie jej
          aromat jest gorszy od Tchibo.Pełne nieporozumienie.
          • Gość: Kasia No cóż są gusty i guściki, smaki i smaczki IP: *.cpip.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu
            Ja osobiście głoszę wyższość Tchibo Familly nad Nescafe,za delikatny subtelny smak i aromat, poprostu pyszna.
            • lola211 Re: No cóż są gusty i guściki, smaki i smaczki 22 lata temu
              Smaczki moze kazdy miec, ale od testu wymagam wiarygodnosci i
              profesjonalizmu.Chyba ze bierze sie ludzi z ulicznej łapanki i ci ustalają
              kryteria.
              Znam osoby, ktore piją "parzache" robiona z kawy za 2 zł. i tylko taką uwazaja
              za smaczna, niech sobie piją co chca, tylko czy tacy "kawosze" moga wypowiadac
              sie na temat smaku kawy? Watpie bardzo.
              • miraser5 Rozpuszczalki? beee!!! 22 lata temu
                Piję jakieś 3-4 kawy dziennie, ale wszystkie rozpuszczalne mi jakoś śmierdzą i
                staram się trzymać od nich z daleka.
                Tylko naturalna i to albo z ciśnieniowego albo po turecku. Ekspresy przelewowe
                raczej się nie sprawdzają.
                • sohoo Re: Rozpuszczalki? beee!!! 22 lata temu
                  Pije kawe codziennie, popieram.... rozpuszczalki beeeee. Jedynie popieram
                  ekspresy cisnieniowe, ale sparzylem sie juz na wielu. W koncu namowili mnie
                  Wlosi i lyknalem jeden wloskiej firmy (oni naprawde wiedza co robic z kawa).
                  Jak sobie czlowiek wypije takie ekspreso to przez godzine czuje w ustach
                  smak!!! Podkreslam smak!!! a nie jakies popluczyny chemikalii niewiadomego
                  pochodzenia. Oczywiscie kawa tez jest wazna, jaki gatunek, jak zmielona, czy
                  swieza czy zwietrzala. Ale najwazniejsze jest to, ze jedno nie wystepuje bez
                  drugiego. Czyli jak kawa to musi byc i ekspres do kawy, dopiero tym mozna
                  jechac. A jak pijesz 3-4 kawy dziennie to tylko dobry ekspres. W mojej
                  klasie "the besciak" to "la pavoni". Mozna z tego robic cudenka. Mocna,
                  slabsza, cappucino ale zawsze to jest kawa!!! Kawa dobrze zaparzona, bez
                  kwachow, naprawde fajna. Oczywiscie trzeba sie troche nauczyc obslugiwac no ale
                  potem to jest jazda.....Wiem, że jedna firma to sprzedaje w POlsce. Jesli
                  chcesz to podam Ci kontakt. pozdr. sohoo
                  • ania2003wisniewska Re: Rozpuszczalki? beee!!! 22 lata temu
                    popieram. Jak można nazywać kawą coś co nawet nie leżało koło prawdziwej
                    włoskiej mocno palonej? Ja robie tradycyjną matinetkę- w odkrecanym, ręcznym
                    ekspresie, mam ich w domu ze 4, różnej wielkości, zabieramy je nawet na wakacje
              • Gość: BOSKI Re: No cóż są gusty i guściki, smaki i smaczki IP: *.domena.pl 22 lata temu
                Czy nie uważasz, że to własnie TY propagujesz owe "smaczki" może to twój gust
                odbiega od średniej? Może włąśnie test ten jest obiektywny IMHO wątpię wygląda
                mi bardziej na artykuł sponsorowany przez firmę PRIMA. Sądzę, że dziennikarz
                zgarnoł 10 - 15 tys za ten tekst. Nie dlatego, że uwaam, że primajest gorsza
                NIE. Ale za ton to nie jest tekst z testu konsumenckiego to poprostu
                opowiadanie o wyższości kawy prima Nie wiem nie pijam kaw rozpuszczalnych tylko
                kawy z ekspresu i tu mam 2 typy lavazza i davidoff.
              • Gość: Brygida Leć do Biedronki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
                A ja lubie kawe o Poranku
    • Gość: dziolek Dlaczego tylko te z niższej półki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu
      Nie bardzo rozumiem, dlaczego testem zostały objęte tylko kawy z niższej
      półki -zwłaszcza chodzi mi o Tchibo i Jacobs, które rzeczywiście nie należą do
      najlepszych, choć na tle tych supermarketowych "śniadaniowych" wypadają
      znakomicie. Raz przez przypadek kupiłam takie cudo marki Leader price -
      opakowanie do złudzenia przypominało Jacobs Merido. Do tej pory robi mi się
      niedobrze na samą myśl o tym obrzydlistwie.
      Ja osobiście uwielbiam Jacobs Kronung i Nescafe espresso i prawdziwą kawę,
      kupioną w specjalistycznym sklepie z ekspresu ciśnieniowego lub tygielka.
      • Gość: stefanka Re: Dlaczego tylko te z niższej półki? IP: *.dynasy.waw.pl / *.dynasy.waw.pl 22 lata temu
        Hi,
        to proste - w tescie sprawdzono tylko te kawy, ktore przypuszczalnie pija
        czytelniczka Poradnika. To kwestia tzw. targetu i polki cenowej. Bierze sie pod
        uwage zarobki i na te kawki ja stac :((((
    • Gość: Ewa Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22 lata temu
      Zapomnieliscie o Jacobs Cronat Gold i Jacobs Kronung a to jedne z
      najpopularniejszych kaw rozpuszczalnych w Polsce. Jaki producent stoi za tym
      nieuczciwym testem? Nie napisaliscie ze to reklama?

Ewa
      • Gość: śmiewca ersatze - tylko z expressu! IP: 80.51.234.* 22 lata temu
        z tej pólki cenowej Jacob Kronung lub Tchibo Exclusiv (ale produkowane w
        Niemczech, produkowane w Markach znacznie gorsze).
        Polecam private coffe w kawiarenkach Tchibo i przy okazji na miejscu
        wypróbowanie tego wynalazku, jest smak,aromat i moc.
        • Gość: idea Re: ersatze - tylko z expressu! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22 lata temu
          polecam idee kaffee... dzięki niej jestem kawoszem nałogowcem.:) przepyszna
      • Gość: Elusia Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
        Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Zapomnieliscie o Jacobs Cronat Gold (...)

No właśnie. Nie lubię kawy rozpuszczalnej, ale Jacobs Cronat Gold jest naprawdę
        smaczna - nie kwaśna, nie za gorzka, o wyraźnym charakterze. Cóż z tego, że
        troche droższa od jakichś tanich namiastek PRAWDZIWEJ kawy.
        Cronat Gold powiina wyciężyć.
        • tilda1 Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki 22 lata temu
          była, ale juz jest kwasnia niestety :( teraz lepsza od niej jest nescafe gold,
          tyle ze po zmianie słoika kosztuje juz ponad 25 pln .!!!
      • redakcja.poradnika Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki 22 lata temu
        Za wyborem kaw nie stoi żaden producent, lecz zasady przeprowadzania tego
        rodzaju testów. Po pierwsze, możemy przetestować TYLKO PIĘĆ produktów (choć,
        jak wiadomo, na rynku jest ich całe mnóstwo) - pięć smaków do rozróżnienia i
        ocenienia to i tak dużo dla uczestników badania. Nie ma więc nic dziwnego w
        tym, że akurat Pani ulubione kawy na naszej liście się nie znalazły. Po drugie,
        porównywane produkty muszą mieć wspólny mianownik - m.in. muszą należeć do tej
        samej grupy cenowej. Kawy, o których pani pisze (Jacobs Kronüng i Cronat Gold)
        to najdroższe z kaw rozpuszczalnych dostępnych na naszym rynku. Należałoby je
        porównywać z takimi kawami, jak Tchibo Exclusive czy Davidoff, a to nie było
        zamierzeniem naszego testu. Chcieliśmy wypróbować kawy z tzw. „średniej
        półki" - smaczne, lecz niezbyt drogie, a zatem dostępne dla większej liczby
        konsumentów. Wybraliśmy więc tańsze produkty tych samych producentów (np. kawę
        Jacobs aroma czy Tchibo Family).
        Natomiast o tym, że nasze testy są rzeczywiście uczciwe i bezstronne może się
        Pani przekonać tylko w jeden sposób - wziąć udział w jednym z nich. Serdecznie
        zapraszamy.
        Reakcja
        • Gość: kgb Dyskryminacja polskich producentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
          A dlaczego dyskryminujecie naszych rodzimych polskich producentów kaw!
          Dobór kaw jest dość tendecyjny i bardzo niemile mnie zaskoczył.
        • pani_hudson Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki 22 lata temu
          redakcja.poradnika napisała:

> Za wyborem kaw nie stoi żaden producent, lecz zasady przeprowadzania tego
          > rodzaju testów.
          > Po pierwsze, możemy przetestować TYLKO PIĘĆ produktów (choć,
          > jak wiadomo, na rynku jest ich całe mnóstwo) - pięć smaków do rozróżnienia i
          > ocenienia to i tak dużo dla uczestników badania.

Pamietam przeprowadzony swego czasu przez gazetę test, w którym podobnemu
          badaniu poddano dostępne na rynku gatunki piwa. I o ile dobrze pamiętam to jego
          przedmiotem było wówczas nie 5 ale coś koło 20 gatunków tego trunku, i zadna
          z badanych wtedy osób jakoś nie miał problemów ani z rozróżnieniem ich smaków
          ani też z dokonaniem oceny.

> porównywane produkty muszą mieć wspólny mianownik - m.in. muszą należeć do
          tej
          > samej grupy cenowej.

Być moze. Niewątpliwie jednak w komentowanym artykule nie ma ANI SŁOWA na ten
          temat - nawet bowiem nie zająknięto się, iż przedmiotem testu były tylko kawy
          z tzw. niższej pólki cenowej. Artykuł moze wiec sugerować, iż spośród
          WSZYSTKICH dostępnych na rynku gatunków kawy, przez amatorów tego napoju
          najlepiej postrzegana jest (moim skromnym zdaniem dość słabiutka zarówno pod
          względem smaku jak i aromatu) właśnie kawa Prima i ustępują jej nawet takie
          marki jak Jacobs Kronung czy Cronat Gold.
          Niech więc szacowna redkacja nie dziwi się pojawiającym się spekulacjom co do
          domniemanego sponsoringu rzeczonego artykułu.

> Kawy, o których pani pisze (Jacobs Kronüng i Cronat Gold)
          > to najdroższe z kaw rozpuszczalnych dostępnych na naszym rynku. Należałoby je
          > porównywać z takimi kawami, jak Tchibo Exclusive czy Davidoff, a to nie było
          > zamierzeniem naszego testu.

A czy nie mozna było np. przeprowadzić testu, w którym rozpatrywano by łącznie
          cenę w skorelowaniu z jej jakością [przy użyciu stosowanego w testach innych
          produktów współczynnika cena/jakość] ?

• Gość: iki Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22 lata temu
      a pamietacie inkę?..
      • Gość: Piotr Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki IP: *.pl / 213.17.246.* 22 lata temu
        Moim skromnym zdaniem INKA jest nadal najlepszą kawą rozpuszczalną,
        przynajmniej dla mnie. Można ją przyrządzać niemal na 1001 sposobów :-) .
        Przynajmniej nie działa tak destrukcyjnie (w szczególności spożyta w nadmiarze)
        jak kawa naturalna, w tym również rozpuszczalna.
        • Gość: Piotr Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki IP: *.pl / 213.17.246.* 22 lata temu
          ...Podpowiem wszystkim kawoszom: najzdrowsze, najsmaczniejsze, czyli najlepsze
          są jednak naturalne soki owocowe, a także jogurty i kefiry... spróbujcie, życzę
          smacznego, no i bliżej natury naszego ciała... i duszy :-)
    • Gość: Wojtek Tylko naturalna po włosku!!! IP: *.intermedia.com.pl 22 lata temu
      Mój kumpel zajmujący się zawodowo chemią spożywczą wszystkich swoich znajomych
      uświadamia jak sporządzana jest metodą przemysłową każda kawa rozpuszczalna.W
      dużym skrócie; w opakowaniu 250g rozpuszczalnej jest od 6 do 15gramów
      substancji chemicznych,w tym sporo tzw.intensyfikatorów smaku i zapachu
      (!).Według Tomka jeśli macie problemy gastrologiczne w dużej mierze może być to
      spowodowane złogami-pozostałościami w jelitach po trawieniu właśnie kawki
      rozpuszczalnej.
      Za jego namową kupiłem na allegro włoski metalowy ekspress(40zł) i paczuszkę
      Lavazza Qualita Rosso(12zł za 250dg).REWELACJA-smak,zapach i "kop" tej kawy
      przeszły moje najśmielsze oczekiwania.Parzenie zajmuje około 3-4 minut.Żadnej
      neski z taką kawą po włosku porównywać nie można,wystarczy powąchać!
      • Gość: cafeespresso.pl Re: Tylko naturalna po włosku!!! IP: 195.116.184.* 22 lata temu
        Zgadza się! Odkąd prowadzę własną kawiarnię, wiem że kawa rozpuszczalna jest
        tylko marną namiastką prawdziwego napoju. Polecam Lavazze Grand Espresso -
        aromatyczna, mocna o niczym niezmąconym smaku, wyśmienita na espresso,
        cappuccino czy latte.
        Kawa rozpuszczalna - Twój wróg.
    • Gość: Grazyna Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki IP: *.nsm.pl 22 lata temu
      Kupilam kiedys przypadkiem kawe marki Gevalia i od tamtej pory innej nie pije.
      • Gość: Ania Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
        Zgadzam sie z Toba, ale kawe te widzialam tylko w Szwecji:(((. Jest
        rzeczywiscie przepyszna...
      • Gość: masia Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki IP: *.espol.com.pl 22 lata temu
        gewalia jest rewelacyjna.tylko taką piję.
    • pendragon_pl Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki 22 lata temu
      Z kaw rozpuszczalnych zazwyczaj pijam Nescafe Classic, lecz ostatnio dla odmiany
      kupiłem Primę Niebieską. Naprawdę świetna kawa, bardzo mi smakuje. Serdecznie
      polecam.
    • Gość: MAC Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22 lata temu
      Żałosne badanie...Spędza się kobiety(nie koneser-ów(ki))do smakowania kawy by
      oceniły jakość gatunków....przecież to nic innego tylko jakby 5-ciu
      facetów...krawca,szewca,architekta,kasjera i ochroniarza(nie wiem kogo)zapędził
      by ocenili jakośc prądu w gniazdku...No ludzie...Czyż absurdy w tym kraju nie
      mają końca...???Sam bardzo lubię kawę ale nie rozpuszczalną tylko parzoną w
      ekspresie zwykłym lub ciśnieniowym...Są doskonale w smaku i aromocie i żadna
      rozpuszczalna nie ma nawet możliwości dosięgnąć tej jakości więc...dajmy
      spokój...
    • daniel2003 Co to za kawy? 22 lata temu
      Jacobs?, Tchibo?(czy to coś ma wspólnego z Toshiba?), Niebieska kawa? A gdzie
      jest Folgers? Co to za kraj?
      • Gość: kwarg Folgers??? IP: *.escom.net.pl 22 lata temu
        Obrzydliwstwo! :))) Folgers maja w USA i niech tam zostanie. Z kaw
        rozpuszczalnych od biedy znosny jest Nescafe Gold. Natomiast z kaw naturalnych
        Illy i zielona Vergnano.
    • Gość: K pyszna kawka IP: *.usyd.edu.au / *.ucc.usyd.edu.au 22 lata temu
      NO PROSZE TYLKO MI NIE WMAWIAJCIE ZE LUBICIE ROZPUSZCZALNA KAWE, PRZECIEZ TO
      NAJGORSZY SYF JAKI MOZNA SOBIE WYMYSLIC, CZY TO TAK TRUDNO PRZEJSC SIE 50
      METROW DO JAKIEJS KAFEJKI NA NORMALNE ESPRESSO ZA 2 ZL??
      • Gość: Ania Re: pyszna kawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
        Raczej trudno, zwazywszy ze kawe pija sie po przebudzeniu, a do najblizszej
        kafejki 10 min. jazdy.
      • Gość: Asia Re: pyszna kawka IP: 212.14.48.* 22 lata temu
        Bez przesady!!Jeszcze nie piłam kawy espresso w naszym kraju w knajpie za 2 zł!!
        Najtańsze espresso kosztuje jakieś 6zł!!!Szanowny forumowicz w cenach się nie
        orientuje!!
    • Gość: Monika Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki IP: 217.153.49.* 22 lata temu
      Ja lubię Primę mieloną, rozpuszczalnej nie piłam... Jacobs Kronung w obu
      postaciach z tym, że parzonej po turecku nie polecam bo za mcona na żoładek. Z
      kolei Lavazza to tylko w expressie. Z rozpuszczalnych jeszcze Nescafe.
    • Gość: Alvaro Davidoff - Rich Aroma IP: *.lodz.mm.pl 22 lata temu
      to mój absolutny lider jeśli chodzi o kawy rozpusczalne. Smakuje niemal jak
      kostarykańska arabika zaparzana z ekspresu. Pozostałe kawy - cóż można je co
      najwyżej wypić z cukrem i dużą ilością mleka...
      • Gość: Pawel Re: Davidoff - Rich Aroma IP: 195.94.206.* 22 lata temu
        Davidoff, mielona - jest naprawdę dobra
    • werdelit Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki 22 lata temu
      a ja wlasnie odkrylam najlepsza kawe dla siebie! Z braku dostatecznych funduszy
      siegnelam na polke sklepowa po kawe Prime Sniadaniowa koszt okolo 3, 5 zlotego
      za duzy sloiczek 100 gramowy. Na etykietce zostala zamieszczona informacja iz
      jest to polaczenie 20% kawy naturalnej i 80 zbozowej. Postawnowilam wyprobowac,
      gdyz ostanio hektolitrami wypijalam nescafe. dla odmiany cos lagodnego i
      zdrowego. Uwazam siebie za osobe znajaca sie na smaku kawy i lubujacej ponad
      wszystko ten aksamitny, ale i czasami drapiezny napoj.a tutaj taaaaaka
      niespodzianka. dla mnie strzal w 10. kawy z gorenj polki moga sie na razie
      schowac a mowie tutaj o naturaknych a nie zbozowych. nie wyczuwam zadej
      goryczy, zadnego smaczku kawy zobozowej. Mmm... co za smak..do tego odrobina
      mleka,po prostu niebo w ustach. jestem zachwycona zakupem. jesli drugi sloiczek
      okaze sie tak samo udany chyba wysledo firmy list pochwalny za to cudo/
      polecam i pozdrawiam kawoszy. Jestem w szoku.. ufam, ze moje kubki smakowe
      mnie nie oszukuja i to co czuje to na prawde kawa a nie sen.. i ta
      cena....Prima Sniadaniowa plus odrobina mleka i ciasteczko.... rozkosz...!
      • Gość: quickie MK Cafe - Premium - Rozpuszczalna IP: *.gdynia.mm.pl 22 lata temu
        Choc najbardziej lubie dobra kawe z cisnieniowego(i to wysokocisnieniowego,
        takiego jak jest w dobrych kafejkach), to uwazam ze godna uwagi jest czerwona
        MK Cafe Premium. Po 1. smak i aromat, po 2. atrakcyjna cena, po 3 powstaje w
        procesie liofilizacji(freeze dried), a nie klasyczna metoda odparowywania - w
        skrocie - ziarenka sa takie jak ma Gronat Gold Jacobsa czy Kronung. po 4 -
        mozna ja kupowac w opakowaniach uzupełniających 100 g, a nie słoiczkach. Cena
        ok 7.5 zł. Polecam każdemu. Wada ww kawy polega na tym, ze siec dystrybucji
        jest slaba (nie moge dostac jej w supermarketach i jest dostepna w niektorych
        sklepach...Pozdrawiam...A teraz czas na mala czarna ;)))
        • Gość: kgb Re: MK Cafe - Premium - Rozpuszczalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
          To nie sieć dystrybucji tylko polityka hipermarketów które żądają zbyt
          wysokich "opłat specjalnych". Dla naszego rodzimego producenta takie ździerstwo
          (czytaj dopłacanie do sprzedarzy) było nie do przyjęcia. A MK Cafe to 100%
          polska firma która sponsoruje choćby polskich żeglarzy.

Tak więc jeśli robisz zakupy w Geancie to nie masz szans na znalezienie tam
          wielu dobrych polskich produktów w tym MK Cafe. W zamian masz niskiej jakości
          importowany shit!

Swoją drogą ciekawe że nasza rodzima Gazeta Wyborcza nie ujęła w zestawieniu MK
          Cafe! A podobno nie jest im wszystko jedno! No i chyba faktycznie - ważne ile
          kto posmaruje za niby test a tak w rzeczywistości reklamę rugującą konkurencję!

Wstyd!
    • Gość: ja Czemu ta najlepsza ma obrazek na samym dole? IP: 150.254.112.* 22 lata temu
      Jak w tytule. I tez jest ostatnia w tabelce. To sprawia wrazenie, ze jest
      najgorsza, a ze krypto-promowany jest Jacobs.
    • Gość: alicia Najlepsza kawa jest z ziaren Arabiki!!!! IP: *.speed.planet.nl 22 lata temu
      Na rynku trudno znalesc taka kawe bo ziarna sa szlachetne i drogie, wiec laduja
      wszystkie zmioty jakie sie da. Polecam - jako kawosz- Kawa Lavazza(ok. droge) i
      kawe o wiele tansza bo szwedzka z Ikea Zadowoli najbardziej wybredne
      podniebienia...
      • Gość: kswia Re: Najlepsza kawa jest z ziaren Arabiki!!!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22 lata temu
        Lavazza jest ok, ale za znacznie lepszą uważam Movenpick ( w podobnej do
        Lavazzy cenie) produkowany chyba przez Tchibo. Wyśmienita kawa - zarówno z
        ekspresu przelewowego jak i z ciśnieniowego. Co do kawy rozpuszczalnej - jakoś
        nie mogę tego pić. Żadna nie smakuje jak prawdziwa kawa. A na pewno nie żadna
        z testowanych.
        Pozdrawiam
    • Gość: Grażyna Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki IP: *.nsm.pl 22 lata temu
      Gevalia i Davidoff sa w BOMI.
    • Gość: kawosz smakosz jaka kawa rozpuszcalna - to profanacja i trucizna IP: 198.63.242.* 22 lata temu
      ale to sa durni ludzie - przeciez kawa rozpuszcalna to trucizna - redaktorzy
      powinni troche poczytac na ten temat zamiast pchac ludziom zabojczy napoj
      skrystalizowany...blehhh - rzucli sie wszyscy na ladnie opakowany produkt - to
      szpan w Polsce pic taka kawe - kto by tam parzyl w szklance przeciez - to takie
      niemodne - szpanerstwo a potem choroby. Rozpuszczalka to zabojstwo dla zdrowia,
      wy palanty. Szpanerstwo durne.
    • Gość: Robert Jezierski = KUPUJ odpowiedzialnie = www.ekonsument.pl IP: *.eko.wroc.pl 22 lata temu
      Osobiście wolę kawę 'Lavazza'. Z wymienionych w teście kaw
      nie potrafię nic dobrego powiedzieć ani o 'Maxwell House',
      ani o 'Jacobs' (to ten sam producent => PHILLIP MORRIS).
      Podobnie chłodny dystans przejawiam na sam dźwięk słowa
      'NESTLE'.

Dlaczego?

Ano dlatego, że zarówno 'Phillip Morris', jak i 'Nestle'
      - wspierają reżimy
      - łamią prawa pracowników
      - stosują nieodpowiedzialny marketing
      - dokonują eksperymentów na zwierzętach
      - niszczą środowisko
      - ...i w wielu innych aspektach zachowują się ANTYLUDZKO

Piszę to na podstawie m.in:
      ---------------------------
      www.ekonsument.pl/strona.php?sub=poradnik&menu=3&dzial=kawa
      Warto czasem smakując swoją kawę o poranku...
      poczuć ten bukiet złożony z ludzkiej krzywdy, krzywdy
      na skalę wielu gatunków i krzywdy o zasięgu globalnym.

Pijąc kawę NIEODPOWIEDZIALNIE wspieramy kolejnych
      Husainów, których potem "trzeba będzie koniecznie"
      bombardować...

Każdą łyżeczką kawy finansujemy kolejny nabój wypełniający
      powoli magazynek w globalnym pistolecie, który kiedyś może być
      przecież przyłożony także do naszych głów...

A przecież "nam nie jest wszystko jedno"...
      ---------------------------------------------

pozdrawiam

Robert Jezierski
      robert@eko.org.pl------------------
      ZIELONI 2004
      www.zieloni.org.pl
    • Gość: Andi Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki IP: *.kharkov.ukrtel.net 22 lata temu
      Pani Maju - reklama jest reklamą, lecz nie robcie błazenady, bo to nie
      eleganckie!
      • jam33 Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki 22 lata temu
        prosze sprobować Nescafe Expresso - każdy, kto pił ją u mnie, pytał, co to za
        dobra kawa. Polecam, choć to tylko rozpuszczalska forma kawy...
    • Gość: ita Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 22 lata temu
      nie znoszę kowy Jacobs Family, ze względu na okropny zapach, kilka razy prawie
      mnie zemdlił,(było to wtedy gdy ktoś parzył obok mnie te kawę) dla mnie
      zdecydowanie bezkonkurencyjna jest Jacobs Gold, pije ją od lat i jak dotąd nie
      ma lepszych.
    • Gość: femm Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
      Moim zdaniem na miano najlepszej kawy zasługuje Nescafe...zarówno 3 in 1 jak i
      zwykła w tak zwanym kwadratowym opakowaniu. Wystarczy tylko pstryyk...a ten
      aromat i smak, jak dla mnie 5+ pozdawiam smakoszy neski:)
    • Gość: collinus prima sponsorem badania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
      .
    • Gość: Ribbentrop Re: Kawy rozpuszczalne - test konsumencki IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 22 lata temu
      A ja to lubię Tester's Choice. B. sympatyczna kawula.
    • Gość: głaz Re: a gdzie zielony jackobs..najlepsza kawa ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
      Hmm,.. co to za test w którym jest brane po d uwage lilka rodzajow kawy, w tym
      nie ma uznawajen za co najmniej jedna z lepszych..Jackobs'a Kronung'a??
      • Gość: rose Re: a gdzie zielony jackobs..najlepsza kawa ?? IP: *.statsbiblioteket.dk 22 lata temu
        Duzo firmowych kaw, zwlaszcza tych granulowanych dosmacza sie
        aspartanem..niezwykle trujace swinstwo.
        Zdrowko!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka