Dodaj do ulubionych

Polej olej

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu
To dlaczego na opakowaniu oleju z pestek winogron marki Monini widenije
informACJA, ŻE JEST ON PRZEZNACZONY DO pieczenia, grillowania i smażenia? Od
paru lat do smażenia używam własnie tego oleju ( inna sprawa, że nie smażę
często). Źle robię?
Obserwuj wątek
    • Gość: loki Jak zwykle jakies glupoty sie znajda IP: 217.153.173.* 16 lat temu
      1l oliwy to ma raczej 9000 kalorii, a nie 900.
      • Gość: zaq Re: Jak zwykle jakies glupoty sie znajda IP: *.finemedia.pl 16 lat temu
        tak coś mi świta (ale nie chce mi się szukać i sprawdzać), że prawidłowy stosunek omega-6 do omega-3 to 1:4 (a nie 4:1 jak w artykule
        • Gość: a Re: Jak zwykle jakies glupoty sie znajda IP: 91.206.65.* 16 lat temu
          Prawidłowy stosunek kwasów [b]omega 3 do omega 6 [b]powinien być zbliżony do
          1:1, nie większy niż 1:4.
    • Gość: onyx Polej olej IP: 109.255.243.* 16 lat temu
      a dlaczego nic nie wspomniano o oleju słonecznikowym? to jego jest
      najwięcej na półkach sklepowych. pozdrawiam
    • Gość: Marek Re: Polej olej IP: *.centertel.pl 16 lat temu
      Pani Ago! Niech Pani choć raz spróbuje usmażyć jakieś mięsko na świeżym smalcu! Plastry (zostają po nich fantazyjne skwarki) świeżej słoniny wytapiam, od razu na tym tłuszczu smażę mięso, np. wołowe. Krótkie szybkie smażenie, potem ewentualnie podduszenie w jakimś sosie i jest przede wszystkim pysznie i też zdrowo! Cholesterole też są potrzebne, a jeśli do takiego sposoby smażenia dodamy czerwone wino i aktywność sportową na świeżym powietrzu ( nie jakieś siłownie i fitnesy z wodą mineralną, brrr!) to mamy bezstresowy model życia. Do tego raz czy dwa w tygodniu dobra rybka (tłusty zdrowym tłuszczem halibut) smażony również na świeżym smalcu i jest super! Świeży smalec ma to do siebie, że nie wnika do środka smażonych potraw, z tego powodu był używany nawet do pieczenia pączków!
      Nie dajmy się zwariować, zdrowia życzę!
    • Gość: mika Polej olej IP: *.chello.pl 16 lat temu
      ale skucha! na mojej butelce z olejem z pestek winogron stoi równo
      że nadaje sie do smazenia!!! no to komu wierzyć??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka