IP: *.chello.pl 16 lat temu
kupiłam sobie wymarzoną zmywarkę i teraz nie wiem jak się wkłada te proszki
myjące ,proszki i sól-niby jest instrukcja ale ja i tak nie wiem ,chyba po
prostu mam stracha aby się nie popsuła bo tak długo czekałam aby ja kupić.pomocy
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: zmywarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu
      nie bój się, na pewno przeczytanie instrukcji nie zaszkodzi
      nie wiem czy wszystkie zmywarki są takie same, te z którymi ja mam do czynienia
      sa podobne. Albo używasz 3 rzeczy (proszek, sól i nabłyszczacz)osobno albo
      używasz tabletek które maja w sobie wszystkie te 3 składniki.
      Ja osobiści preferuję osobno, wydaje mi się to ekonomiczniejsze. Soli i
      nabłyszczacza używa się raz na jakiś czas, zmywarka sama zazwyczaj sygnalizuje
      kiedy już je zużyje, proszek wsypujesz do każdego zmywania. Sól wsypuje się
      do otworu w "podłodze" zmywarki. Zazwyczaj do zmywarki dołączony jest lejek,
      który to ułatwia. A proszek i nabłyszczacz aplikuje się do pojemniczków na
      drzwiczkach zmywarki - do większego proszek a do mniejszego nabłyszczacz. Jeśli
      korzystasz z tabletek 3w1 to wkłada sie je tam gdzie proszek i nie używa się już
      wtedy soli ani nabłyszczacza
      • Gość: aga Re: zmywarka IP: *.adsl.inetia.pl 16 lat temu
        Mylisz się. Soli należy używać niezależnie od tego czy jest w tabletce, czy nie.
        • Gość: Iwa Re: zmywarka IP: *.chello.pl 16 lat temu
          a ile tej soli wsypać? jakiej firmy szukać produktów do mycia w zmywarce? pozdrawiam
          • Gość: qanka Re: zmywarka IP: *.ssp.dialog.net.pl 16 lat temu
            ja mam od 2 lat zmywarkę, najpierw tabletki calgonit stosowalam ale drogo
            wychodzi jak szlak kolo 1,50 za 1 szt od ponad roku tylko 3w1 z rossmana a efekt
            ten sam.czyli jedno mycie teraz za 0,27 grosza wychodzi.
            • Gość: Iwa Re: zmywarka IP: *.chello.pl 16 lat temu
              a stosujesz tez tę sól specjalną?
              • Gość: Basia Re: zmywarka IP: 78.133.241.* 16 lat temu
                Iwa
                przeczytaj instrukcję proszę cię nawet i 3 razy dokładnie bo tam wszyściutko
                pisze gdzie co i jak wsypywać a także pisze o soli przed pierwszym użyciem
                zmywarki wlewasz wodę do tej komory na sól i wsypujesz soli kurcze nie pamiętam
                już ile tej soli ale chyba do pełna ale w instrukcji wszystko pisze dokładnie
                chyba że masz instr. w obcym języku i nic nie rozumiesz;) ja używam tabletek
                calgonit quantum 3 w 1 i nie wsypuje się już ani nabłyszczacza ani proszku a sól
                mam od nowości raz wsypaną + zalane wodą i jeszcze mi sie nic nie świeciło że
                mam dosypać a użytkuję zmywarkę od prawie roku
              • Gość: quanka Re: zmywarka IP: *.ssp.dialog.net.pl 16 lat temu
                do Iwy, nie , jak tabsy 3 w 1 to juz zadnej soli , one mja wszystko w swoim skladzie
        • Gość: ania Re: zmywarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu
          a to przepraszam, nie wiedziałam.
    • Gość: M Re: zmywarka IP: *.116.71-86.rev.gaoland.net 16 lat temu
      Polecam tabletki. Tabletkę wkładasz do "większej kieszonki"
      umiejscowionej na wewnętrznej stronie drzwi zmywarki. Płyn
      nabłyszczający wlewasz do "mniejszej kieszonki". Sól wsypujesz po
      odkręceniu korka do komory umiejscowionej na dnie zmywarki.
      • Gość: Iwa Re: zmywarka IP: 91.208.93.* 16 lat temu
        dziękuję za wszyskie wypowiedzi :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka