le_hun 22 lata temu A taką zamrożoną zapiekankę (z supermarketu za 2 zł) to na ile mocy, bo u mnie zawsze kamień wychodzi?? :P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: SS Polecam mikrofalówkę IP: *.TKK.net.pl / 83.145.128.* 22 lata temu Polecam piec rodzynki ( u mnie po chwili się zapaliły), kiszkę pasztetową - eksplozja gwarantowana, zapaloną świeczkę - bardzo interesujące efekty. A tak poważnie to mikrofalówka to bardzo dobra rzecz w kuchni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizyk Ble! IP: *.77.classcom.pl 22 lata temu Ja się nie znam na gotowaniu, ale jedzenie z mikrofalówki jest przeważnie niesmaczne - wychodzi gumowate. Zresztą już od lat słyszy się, że jedzenie z m. jest rakotwórcze; tylko producenci o tym nie wspominają. M ---> nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
anulex Re: Ble! 22 lata temu Moj chlopak tez zawsze powtarzal, ze jedzenie z mikrofali jest niesmaczne... Ale juz zmienil zdanie :) Jesli chodzi o to, ze jest rakotworcze - dam sie przekonac, kiedy zobacze jakies wiarygorne badania to potwierdzajace. W ciagu swojego krotkiego zycia, juz chyba o wszystkim slyszalam, ze jest rakotworcze... Odpowiedz Link Zgłoś
mary_an Re: Mikrofala na fali 22 lata temu A ja ostatnio podgrzewalam parowki i mi wybuchly - eksplodowaly po prostu i cala kuchenka byla pokryta kawalkami miesa :)) A czemu nie wolno sztuccow? Jak podgrzewalam herbatke to z lyzeczka wsadzilam i nie widzialam jakos, zeby cos sie iskrzylo :) Moja kolezanka z kolei raz spalila w mikrofalowce bulke - po wyjeciu byla czarna i plonela :)) A drugi raz ustawila za duza moc i za dlugi czas i cala mikrowela sie spalila. Mikrofalowka to swietne urzadzenie, dostarcza mnostwa ciekawych wrazen, gotowanie jest dzieki niej bardziej interesujace :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Mikrofala na fali IP: *.cpip.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu A ja jako świeżo upieczona posiadaczka takowej mikrofali jestem za stworzeniem osobnego forum tematycznego właśnie o potrawach z mikrofali. Umiejętność właściwego korzystania z kuchenki z tego co zauważyłam odbywa się metodą prób i błędów (zapiekanka z chleba i sera mikrofalowana 45 sek robi się gumowa, natomiast mikrofalowana 25 sek jest super). To samo dotyczy innych potraw, sądzę, że wiele osób ktore nabyło taki sprzęt na początku się tym zraża i potam taka kuchenka idzie w kąt, lub służy jedynie do podgrzewania. A przecież mikrofalówka może naprawdę wiele, tylko trzeba to umieć. Co Wy na to gdyby stworzyć takie forum? Czy byłybyście chętne do wymiany doświadczeń, przepisów i porad? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_an Re: Mikrofala na fali 22 lata temu No jakoś nie sądzę, żeby aż tylu wielbicieli mikrofali bylo, dla mnie jedzenie jest jednak o wiele lepsze np. zapieczone z piekarniku, ale co tu zrobić, jak nigdy nie ma na to czasu... A co do tostów, to ja mam mikrowele z opiekaczem, daje np. 2 minuty mikrofale (500W) + opiekacz i jest super pyszne (ale z piekarnika byloby i tak lepsze!). Ale i tak najbardziej lubie mini eksplozje i ciekawe efekty dodatkowe wynikajace z uzytkowania tego urzadzenia :))) Odpowiedz Link Zgłoś