Gość: Hank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15 lat temu Dużo darmowych mili lotniczych i częste przeprowadzki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zewsząd i znikąd Re: Antykoncepcja. Dobierz metodę idealną dla sie IP: 178.73.48.* 15 lat temu Nie wymieniono niektórych metod... Po pierwsze, osobiście jestem zdecydowanie za legalizacją sterylizacji na życzenie (dla kobiet i dla mężczyzn). Jej zakaz jest niedopuszczalnym paternalizmem, a nawet jeszcze gorzej - traktowaniem płodności obywatelek i obywateli jako WŁASNOŚCI PAŃSTWOWEJ. I po drugie, metoda, której jestem gorącą zwolenniczką: wstrzemięźliwość seksualna. Wiem, dla niektórych ma wady nie do przeskoczenia, dla mnie same zalety: olbrzymią skuteczność, uniknięcie złych stron seksu (warto zresztą pamiętać, że są osoby, w których odczuciu seks jest czynnością dość obrzydliwą i z chęcią unikną także "stron" uznawanych przez większość za pozytywne), większa szansa niezależności - niebycie "towarem na rynku seksualnym". Nie, nie jest moim celem namawianie: "ludzie, seks jest fu, wszyscy przestańmy uprawiać seks i wygińmy!", raczej promowanie poglądu twierdzącego, że niechęć do seksu i nieuprawianie seksu z dowolnego powodu powinny być tak samo akceptowalną postawą życiową, jak stanowisko większości w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Antykoncepcja. Dobierz metodę idealną dla siebie! IP: 95.146.208.* 15 lat temu czekam na skuteczne i latwe w stosowaniu metody antykoncepcji dla facetow. takie z prawdziwego zdarzenia - prezerwatywa i wazektomia odpadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kotkama Antykoncepcja. Dobierz metodę idealną dla siebie! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 14 lat temu Przy wyborze środków antykoncepcyjnych powinnyśmy być bardzo ostrożne, w szczególności kiedy decydujemy się na tabletki. Mają one wiele skutków ubocznych, ktore pojawiają się bardzo często. Zanim zdecydujecie się na wybrane tabletki zróbcie sobie badania hormonalne. Tabletki powinny być zawsze dobierane indywidualnie. To, że któreś się sprawdzają dla twojej koleżanki nie znaczy, że będą dobre dla ciebie. Polecam przeczytać artykuł z tipów www.tipy.pl/artykul_12547,jak-sie-zabezpieczac-przed-ciaza-metody-antykoncepcji.html. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naturalnie Re: Antykoncepcja. Dobierz metodę idealną dla sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13 lat temu Ja się zdecydowałam na NPR :) Zdrowo i skutecznie :) Nie mylcie tego oczywiście z babcinym kalendarzykiem. Zastanawiam się też nad kupnem monitorka płodności np Cyclotest Odpowiedz Link Zgłoś
ifcia86 Re: Antykoncepcja. Dobierz metodę idealną dla sie 11 lat temu Ja zakupiłam Cyclotest 2 Plus jednak jak zobaczyłam jak on wygląda- mało czytelny wyświetlacz, słaby kabelek od sensora, niewygodne umieszczenie sensora- postanowiłam go odesłać. W końcu mamy prawo do odstąpienia od umowy do 10 dni od zakupu. Po ok. 2 tygodniach ciszy, po moim mailu z zapytaniem kiedy mogę spodziewać się zwrotu pieniędzy otrzymałam informację, że nie uznali mojego zwrotu, gdyż wyjęłam urządzenie z opakowania i go dotykałam! ciekawe, w jaki sposób miałam je obejrzeć. Dodam, że urządzenie nie nosiło żadnych śladów użytkowania, nic nie było pogniecione, nie robiłam żadnych pomiarów! Zdecydowanie nie polecam! zarówno urządzenie jak i jakość obsługi klienta są na bardzo niskim poziomie! Odpowiedz Link Zgłoś
neskaaaa Re: Antykoncepcja. Dobierz metodę idealną dla sie 10 lat temu Ja zakupiłam Cyclotest 2 Plus jednak jak zobaczyłam jak on wygląda- mało czytelny wyświetlacz, słaby kabelek od sensora, niewygodne umieszczenie sensora- postanowiłam go odesłać. W końcu mamy prawo do odstąpienia od umowy do 10 dni od zakupu. Po ok. 2 tygodniach ciszy, po moim mailu z zapytaniem kiedy mogę spodziewać się zwrotu pieniędzy otrzymałam informację, że nie uznali mojego zwrotu, gdyż wyjęłam urządzenie z opakowania i go dotykałam! ciekawe, w jaki sposób miałam je obejrzeć. Dodam, że urządzenie nie nosiło żadnych śladów użytkowania, nic nie było pogniecione, nie robiłam żadnych pomiarów! Zdecydowanie nie polecam! zarówno urządzenie jak i jakość obsługi klienta są na bardzo niskim poziomie! Odpowiedz Link Zgłoś
neskaaaa Re: Antykoncepcja. Dobierz metodę idealną dla sie 10 lat temu Ja zastanawiałam się nad kupnem cyclotestu i zdecydowanie odradzam. Cena jest może i przystępna ale urządzenia nie są przebadane naukowo, nie mają też atestu polskiego towarzystwa ginekologicznego. Nie mogą być też stosowane przy nieregularnych miesiączkach. Mój wybór padł więc na Lady Comp :) urządzenia są certyfikowane, na stronie można pobrać i przeczytać badania. Nieregularne miesiączki (u mnie od zawsze) nie są przeciwwskazaniem i nie wpływają na skuteczność ladycomp. Cena wyższa ale jakoś o niebo lepsza i pewność że produkt jest bezpieczny. Dla mnie plusem jest też fakt, że nie muszę zastanawiać się i analizować własnego śluzu (współczuje tym, które muszą tą robić). Wystarczy pomiar temperatury :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Antykoncepcja. Dobierz metodę idealną dla sie IP: 31.178.61.* 13 lat temu Spirala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natural Re: Antykoncepcja. Dobierz metodę idealną dla sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13 lat temu Ja się zdecydowałam na metodę objawowo-termiczną. Mam bardzo ustabilizowane życie, więc jest dla mnie idealna. Mam do pomocy Cyclotest, bardzo ułatwia sprawę, a ja nie muszę się martwić czy gumka pęknie, albo czy na pewno wzięłam tabletkę Odpowiedz Link Zgłoś
elaakot Re: Antykoncepcja. Dobierz metodę idealną dla sie 10 lat temu Ja zastanawiałam się nad kupnem cyclotestu i zdecydowanie odradzam. Cena jest może i przystępna ale urządzenia nie są przebadane naukowo, nie mają też atestu polskiego towarzystwa ginekologicznego. Nie mogą być też stosowane przy nieregularnych miesiączkach. Mój wybór padł więc na Lady Comp urządzenia są certyfikowane, na stronie można pobrać i przeczytać badania. Nieregularne miesiączki (u mnie od zawsze) nie są przeciwwskazaniem i nie wpływają na skuteczność ladycomp. Cena wyższa ale jakoś o niebo lepsza i pewność że produkt jest bezpieczny. Dla mnie plusem jest też fakt, że nie muszę zastanawiać się i analizować własnego śluzu (współczuje tym, które muszą tą robić). Wystarczy pomiar temperatury. Odpowiedz Link Zgłoś