kdamek Re: jakie dobre żelazko? 22 lata temu czyli takie które rzeczywiście prasuje a nie tylko udaje że pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
agnesp76 Re: jakie dobre żelazko? 22 lata temu Niedawno założyłam wątek podobny: https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=12473217&wv.x=1&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
bena7856 Dobre żelazko 22 lata temu Posiadam, używam i zarazem polecam żelazko BRAUN model SI 6595. Chyba trafiłam na niezły egzemplarz, bowiem prasuje nim od 4 m-cy. 1) Posiada dodatkową nakładkę na stopę grzejną, stosowaną do prasowania delikatnych tkanin i ciemnych z tendencją do "wyświecania" --> nie używam już tetrowej szmatki. 2) Do nawilżania można stosować wodę z kranu [nie wkurzam się, że oto znowu zabrakło destylowanej wody]. 3) Automatycznie wyłącza się po ok. 1/2 min, gdy pozostawione jest na stopie grzejnej i nie jest używane [tzw. funkcja "strażak"]. 4) Mnogość wariantowa regulacji wyrzutu pary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: Dobre żelazko IP: 195.102.26.* 22 lata temu Ja mam żelazko Braun optiglide-jet 1400W Typ 4 695. Mam go od 4 lat. Jest super, Ma gładką powłokę, do której nic nie przywiera, ale też się nie rysuje. Używam wody destylowanej, bo nie trzeba w ogóle czyścić żelazka, a przy zwykłej raz na 3 m-ce wypadałoby. Nie wiem czy ten typ jeszcze robią, ale może coś podobnego. Z całego serca polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: jakie dobre żelazko? IP: *.cpip.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu A ja sądzę, że wszystkie żelazka są "po jednych pieniądzach" Zamieniłam niedawno mojego zwykłego 12-letniego Moulinexa na parę, ze zwykłą aluminiową stopa, na super Tefala Ultragliss Diffusion 60, z taka fajną powłoka na stopie żelazka, i wiecie co : Ku mojemu roczarawaniu prasuje sie tak samo, żadnej większej różnicy nie odczułam pomiędzy jednym a drugim żelazkiem. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś