Dodaj do ulubionych

popękane, wysuszone pięty

IP: *.wsm.gdynia.pl 22 lata temu
Nie wiem już, co robić. Moczę stopy w wodzie, ścieram pumeksem, kremuję po
każdym umyciu. I nic dalej są suche i popękane:( Szczególnie przeszkadza mi
to latem, kiedy chodzę w klapkach lub sandałach i pięty są stale odsłonięte.
Proszę pomóżcie, może są jakieś domowe sposoby na piękne i zadbane stopy,
których nie będę się wstydzić.
Obserwuj wątek
    • madzioreczek Re: popękane, wysuszone pięty 22 lata temu
      Chyba Ci nie pomogę, ale łączę się z Tobą w bólu, bo ja co prawda popękanych
      nie mam, ale wysuszone, smaruję kremem i ścieram tarką co wieczór, ale moją
      zmorą jest kiedy na drugi dzień po założeniu klapek i po godzinie chodzenia
      pięty od spodu robią mi się czarne :(
      • Gość: Ona Re: popękane, wysuszone pięty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu
        Moj tata ma taki problem i z tego co wiem pomaga mu masc Sholla (chyba tak to
        sie pisze) na popekane piety, mala niebiesko zolta tubka.
        • Gość: kaja Re: popękane, wysuszone pięty IP: *.wsm.gdynia.pl 22 lata temu
          Znam tego producenta kosmetyków do stóp i chyba wypróbuję. Dzięki za poradę:)
          • Gość: Ona Re: popękane, wysuszone pięty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu
            Nie ma sprawy, powodzenia :-)
            • joko5 Re: popękane, wysuszone pięty 22 lata temu
              Dobry jest krem do pięt z Avonu.
              • Gość: ur Re: popękane, wysuszone pięty IP: *.akacje.pl / 81.219.11.* 22 lata temu
                kup sobie w aptece za kilka złotych krem DERNILAN
                rewelacyjnie wygładza stopy i pięty, zmiękcza naskórek
                na mnie to działa a mam ten sam problem

zobacz koniecznie jeszcze to:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=11467021&v=2&s=0
    • Gość: kasia Re: popękane, wysuszone pięty IP: 217.153.60.* 22 lata temu
      na forum uroda polecali goroco Dermese,ale nie udalo mi sie jej znalezc.pozdr
      • Gość: Kiki Re: popękane, wysuszone pięty IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22 lata temu
        Ja też polecam Dermese, stosuje już dłuższy czas i działa rewelacyjnie. Jak
        masz problemy z dostaniem to wejdź na stronę www.dermesa.pl i napisz do
        producenta- powie Ci gdzie możesz dostać.
    • Gość: X Re: popękane, wysuszone pięty IP: *.kabel.telenet.be 22 lata temu
      Prosta i skuteczna (mechaniczna) metoda to kupic skrobaczke do piet na male
      zyletki -przypomina to troche skrobaczka do sera i podobnie dziala
      Najlepiej uzywac po wymoczeniu nog a potem piety posmarowac kremem

Moze "groznie" to brzmi ale jest bardzo latwe w uzyciu i bardzo skuteczne
      Zabieg powtarzaj co pare miesiecy
      • Gość: aga Re: popękane, wysuszone pięty IP: *.devs.futuro.pl 22 lata temu
        ja odradzam bo naskórek odrasta jeszcze grubszy
      • Gość: Gonia Re: popękane, wysuszone pięty IP: *.litnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 22 lata temu
        Stanowczo odradzam. Chwila nieuwagi i skutki są opłakane.
    • ka_thy Re: popękane, wysuszone pięty 22 lata temu
      Przede wszystkim pięty nalezy ścierać (ja do tego używam takiej łopatki z
      papierem ściernym) - PRZED namoczeniem nóg. Potem po umyciu wcieram krem,
      niekoniecznie do stóp, u mnie dobre efekty daje glicerynowy krem do rąk Avonu.
      A już rewelacyjny jest zmiękczający krem do stóp też Avonu, po jednym użyciu
      mam pięty gładziutkie.
    • Gość: Margot Re: popękane, wysuszone pięty IP: *.dhcp212-198-170.noos.fr 22 lata temu
      Faktycznie jest to problem, latem jak i zima (zima nie licze juz zniszczonych
      skarpetek i rajstop).
      Przede wszystkim chcialam ci powiedziec, ze tak powazne problemy z pietami moga
      byc objawem problemow zdrowotnych. Jak mialam chora tarczyce skora na pietach
      mi rosla jak piana... Teraz juz jest duzo lepiej.
      Druga choroba jest cukrzyca - piety wtedy bardzo bolesnie pekaja.
      Nie chce cie straszyc ale problem piet u osob, ktore o nie bardzo dbaja moga
      byc alarmem, ze cos sie dzieje w organizmie.
      Pozdrawiam
      Margot
      P.S.
      Jesli chodzi o kretmy to dobrze jest nalozyc sporo kremu i zalozyc na noc
      bawelniane skarpetki, poza tym istnieje maseczka do stop - po nalozeniu owija
      sie stopy przezroczysta folia spozywcza.
    • Gość: jana Re: popękane, wysuszone pięty IP: *.umcs.lublin.pl 22 lata temu
      najlepszy i chyba najskuteczniejszy jest krem lniany do pękających pięt.
      • Gość: san Re: popękane, wysuszone pięty IP: *.cpip.pl / *.cpip.pl 22 lata temu
        Ja używałam z bardzo dobrym skutkiem maść z wit. A, gojącą, niestety ostatnio
        wycofano ją z aptek. Teraz stosuję Aksoderm, ale już nie jestem tak zadowolona.
        • Gość: też Iza Re: popękane, wysuszone pięty IP: *.pikonet.pl / *.pikonet.pl 22 lata temu
          hmm, możecie się śmiać, ale moze komuś "spasuje".Rano lub wieczorem moczyć stopy parę minut...we własnym moczu.Potem umyć i smarować maścią lanolinową(która też jest częściowo z moczu).
      • Gość: Bonia Re: popękane, wysuszone pięty IP: *.drukpak.com.pl 22 lata temu
        właśnie chcialam o tym pisać, a teraz podpisuje sie pod tym. Znam osoby ktore
        sobie tym kremem pomogly.
    • Gość: Ewa Re: popękane, wysuszone pięty IP: 193.0.122.* 22 lata temu
      zrób badanie poziomu THS - to hormon tarczycy
    • Gość: Ella Re: popękane, wysuszone pięty IP: *.streamcn.pl 22 lata temu
      Witam, sprawdziłam sama maść- niezwykle drogą- Keratolysin, niestety nie wiem
      czemu jest w niewielu aptekach, a kosztuej jakieś 2-3 złote!!!
      nie ścierać tego tarką!!!
      polecam również krem- peeling Avonu do pięt- ścierający, po kilku stosowaniach-
      codzień wieczorem trza weetrzeć na sucho i zmyć normalnie wodą, krem
      zmiękczający albo ten keratolysin zastosować po tym, ewentualnie Dernilan maść.
      jeszcze jeden sposób, ale niekoniecznie na lato- wazeliną nasmarować i grube
      skarpety, pozdrawiam Ella
      • szara_skarpeta Re: popękane, wysuszone pięty 22 lata temu
        Dernilan jest dobry ale mozna też nałożyć gaziki nasączone olejem lnianym a na
        to bawełniane skarpety (mogą być szare :-)). Oczywiście należy to zrobic na noc.
    • Gość: ani Re: popękane, wysuszone pięty IP: *.icpnet.pl 22 lata temu
      ja właśnie zaczęłam moczyć nogi w wodzie z ugotowanym siemieniem lnianym (gdzieś czytałam o tej metodzie:) - mam nadzieję, że pomoże
    • mukron Re: popękane, wysuszone pięty 22 lata temu
      wiem ze troche pozno na odpisywanie, ale polecam takie sprawy (a przeciez to
      sprawy skorne) leczyc od wewnatrz, czyli zapodac sobie kuracje witaminowo -
      mikro- makroelementowa :) chodzi mi o preparaty typu capivit, h-pantoten i temu
      podobne, ktore wzbogacaja organizm w wit. a, e w cynk, chrom (choc to nie do
      konca potwierdzone ze chrom jest wazny), przy okazji preparaty te dzialaja na
      lepsza kondycje paznokci i wlosow (a to tez skora jak by nie patrzec:)) :)
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka