Dodaj do ulubionych

Co zrobić z naczyniami kryształowymi?

14 lat temu
Mam w domu sporo naczyń kryształowych po dziadkach itp. Sa to wazony, katafki, patery.
CZy jest jakiś skup takich kryształów?
Szkoda tego wyrzucać, ale czy są jeszce osoby chętne aby kolekcjonować takie naczynia i upiększać nimi swój dom?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Co zrobić z naczyniami kryształowymi? 14 lat temu
      W lombardach przyjmowano kiedyś, ale za ile, to nie wiem, widziałam na wystawie kryształy.
    • linn_linn Re: Co zrobić z naczyniami kryształowymi? 14 lat temu
      Moze wystawic na allegro?
      • mamka22 Re: Co zrobić z naczyniami kryształowymi? 14 lat temu
        Też myślałam o allegro, ale te co są wystawione tyo nie idą wcale :(
        Ciekawe czy są jeszcze zwolennicy kryształów.
          Szczerze mowiac tego sie obawialam. Zwolennikow jest juz chyba coraz mniej / jesli w ogole sa /. Ci ostatni i tak pewnie sa zawaleni krysztalami, wiec nie sadze, aby chcieli powiekszyc kolekcje. Krotko mowiac wiecej krysztalow niz zwolennikow.
            Zapytaj jeszcze tu:
            forum.gazeta.pl/forum/f,20012,Oszczedzamy.html
            Tam czasem mamy podobne problemy :)
            • mamka22 Re: Co zrobić z naczyniami kryształowymi? 14 lat temu
              Dzięki za odpowiedzi :)
              • Gość: AnkaKw Re: Co zrobić z naczyniami kryształowymi? IP: *.ennet.pl 14 lat temu
                Wiem że na wsiach jeszcze niektórzy się w tym lubują.
                • Gość: melon Re:kochać , podziwiać i uzywać ;) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14 lat temu
                  mieszkam w dużym mieście i kryształy w formie nowoczesnej a tym bardziej antyki jak najbardziej użytkowej wracają do łask...Nie pozbywajcie się ich, są przecież śliczne, unikatowe, miło podać coś na paterze z kryształu a nie szkła, to samo dotyczy wazonów, mis ( u mnie w kuchni stoi wielka i wkładam przyniesione owoce lub warzywa), szklanek.Niech tylko one żyją a nie kurzą się na witrynie....Ocalcie od zapomnienia, one maja dusze naszych przodków, niech dalej żyją i są nam użyteczne.
                  • Gość: gość Re:kochać , podziwiać i uzywać ;) IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 14 lat temu
                    Też mam tego dużo po mamie, babci i nie wiem co z tym począć.
                    • linn_linn Re:kochać , podziwiać i uzywać ;) 14 lat temu
                      Wczoraj na jednym z blogow szafiarskich widzialm duzy wazon krysztalowy wypelniony ozdobami typu spinki do wloskow, klamerki, bransoletki itp. Jesli jest to jeden wazon, to zle nie wyglada: nawet dosc ciekawie. Gdyby stalo ich na polkach wiele, to coz... co kto lubi.
                    • porcelana1988 Re:kochać , podziwiać i uzywać ;) 10 lat temu
                      Mam do sprzedania sporo kryształów wazonów,misek itp.Jestem z okolic trójmiasta.Jeśli jest Pani zainteresowana to proszę o kontakt
                      publicrelation1988@gmail.com
    • adwarp Re: Co zrobić z naczyniami kryształowymi? 14 lat temu
      po prostu używać:)
      umyte, wytarte tak pięknie odbijają światło...

skąd jesteś?
      • Gość: ania Re: Co zrobić z naczyniami kryształowymi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12 lat temu
        zacząć je używać , sa piękne , po każdej trzynastce jechałam do bydgoszczy po kryształy , sa piękne
    • matylda1001 Re: Co zrobić z naczyniami kryształowymi? 14 lat temu
      Jeżeli to kryształy rżnięte (szlifowane), a nie jakies tandetne odlewy, to nie pozbywaj sie ich. Zapakuj starannie i wynieś do piwnicy. Kryształy są niemodne już od wielu lat, a że moda się zmienia, to zapewne niedługo wróci ich czas. Wtedy będziesz miała jak znalazł;) Tym bardziej, że wśród takich starych moga się trafić wyjątkowe cacka, czasami bardzo cenne. Poza tym kryształy nie służa do kolekcjonowania ale do użytkowania. One muszą "żyć", ich miejsce jest na stole a nie na półce za szybą.
      • kol.3 Re: Co zrobić z naczyniami kryształowymi? 14 lat temu
        Dokładnie tak.
        Nie kazdy chce miec stol z krysztalami.
        • matylda1001 Re: Co zrobić z naczyniami kryształowymi? 14 lat temu
          linn_linn napisała:

> Nie kazdy chce miec stol z krysztalami. <

Nie chodzi o to, żeby stół zastawić kryształami, ale np. kryształowe kieliszki do wina, albo pojedyncza patera z ciastem, misa z owocami, stanowią prawdziwa ozdobę nowocześnie nakrytego stołu. Coś jak pojedynczy antyk w nowoczesnym wnętrzu.
      • Gość: kk Re: Co zrobić z naczyniami kryształowymi? IP: *.43.230.83.multiplay.pl 4 lata temu
        A co było modne po kryształach a potem. Tak samo z meblościankami i co wymyślono po nich. Mam na myśli mieszkania od 30-50 m kw
    • Gość: prostaodpowiedź Re: Co zrobić z naczyniami kryształowymi? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14 lat temu
      wyrzuć
    • koza031 Re: Co zrobić z naczyniami kryształowymi? 14 lat temu
      Popytaj się w rodzinie, może ktoś chętnie weźmie i będzie ci za naczynia niezmiernie wdzieczny
    • Gość: iza Re: Co zrobić z naczyniami kryształowymi? IP: *.ghnet.pl 14 lat temu
      Skąd jesteś??
    • Gość: agga Re: Co zrobić z naczyniami kryształowymi? IP: *.play-internet.pl 14 lat temu
      jeśli temat jest jeszcze aktualny, to chętnie przygarnę kilka kryształów:) wg mnie są bardzo eleganckie i je lubię. proszę o maila pozdrawiam
      • Gość: Nikola z Jaworzna Re: Co zrobić z naczyniami kryształowymi? IP: *.dynamic.chello.pl 13 lat temu
        Witam!
        Jezeli jest jeszcze Pani zainteresowana kupnem kryształów to mam ich wiele!
        Cala zastawa!:)
        Podam Pani nr kontaktowy: 721-057-954
      • Gość: karolina Re: Co zrobić z naczyniami kryształowymi? IP: *.adsl.inetia.pl 13 lat temu
        Witam
        Posiadam troche krysztalow i chetnie je sprzedam. Prosze o kontakt karolciai86@interia.pl
      • Gość: AGA Re: Co zrobić z naczyniami kryształowymi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12 lat temu
        sprzedam kryształy nr tel.531605376 BYDGOSZCZ
      • Gość: Paulina Re: Co zrobić z naczyniami kryształowymi? IP: 178.217.192.* 12 lat temu
        Witam, ja również mam do sprzedania kilkanaście kryształów i kilka kompletów różnych kieliszków . email: paulaa667@o2.pl
      • Gość: Beata Re: Co zrobić z naczyniami kryształowymi? IP: *.proflink.pl 12 lat temu
        Witam.
        Jeśli jest ani jeszcze zainteresowana kupnem kryształów to mam kilka
        Pozdrawiam.
      • Gość: ania Re: Co zrobić z naczyniami kryształowymi? IP: *.adsl.inetia.pl 11 lat temu
        Mam trochę takich wazonow i nie tylko jeśli jesteś nadal zainteresowana to proszę o kontakt
      • porcelana1988 Re: Co zrobić z naczyniami kryształowymi? 10 lat temu
        Witam chciałabym sprzedać mnóstwo misek wazonów porcelanowych jestem z okolic trójmiasta
        Proszę o e mail
        publicrelation1988@gmail.com
      • Gość: czarna 84 Re: Co zrobić z naczyniami kryształowymi? IP: *.icpnet.pl 8 lat temu
        Ja mam dużo kryształów :) zapraszam kaka84-84@o2.pl
    • Gość: mike kryształ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12 lat temu
      Witam mam do sprzedania kilka zestawów kryształów tel 500488377
    • Gość: danka kryształy do sprzedania IP: *.dynamic.chello.pl 12 lat temu
      Sprzedam kryształy :kieliszki,karafki,talerzyki,wazony .Zainteresowanym podaję tel.602211178
    • Gość: dariusz z Krakowa kryształy,wazony na sprzedaz,zastawy na kawe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12 lat temu
      witam mam do sprzedania za gotówke kryształy,wazony,zastawy do kawy moj numer 510 98 38 24 pozdrawiam
    • Gość: Ania Ruda Śląska Sprzedam kryształy IP: *.static.3s.pl 12 lat temu
      Witam,
      mam do sprzedania dużo kryształów odziedziczonych po przodkach. W zestawie są kryształy białe i kolorowe. Jeżeli jesteś zainteresowany napisz do mnie maila na: a.paszek91@gmail.com. Pozdrawiam!
    • Gość: Marta Kupię ozdoby z lat 60 i 70-tych IP: *.centertel.pl 11 lat temu
      Nie wyrzucajcie! Chętnie odkupię od osób z Warszawy i okolic serwisy kawowe kolorowe, kryształy kolorowe, figurki, wazony, żyrandole, ogólnie wiele rzeczy charakterystycznych dla prl-u. Piszcie na skup.porcelany@o2.pl
    • Gość: marta Sprzedam kryształy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11 lat temu
      Witam...Mam do sprzedania mnóstwo kryształów...kieliszki, patery, szklanki...i wiele innych..Proszę o kontakt: marteczkaa29@interia.pl - Białystok
    • Gość: toek kryształ IP: *.elk.mm.pl 11 lat temu
      Drogie Panie kryształ wraca do łask tak jak wocławek sa to nie powtarzalne unikatowe coda których już nie mamy i mieć nie będziemy bo wszystkie fabryki zostały zamkniente a szkoda zamiast tandety z super marketów lepiej mieć cos eleganckiego na stole
    • Gość: justyna sprzedam IP: 62.87.225.* 11 lat temu
      Sprzedam miski kryształowe jak ktoś chętny prosze na justyna.wolny@op.pl
    • Gość: Robert z Krakowa kryształy ,porcelana, łabedzie z krysztalu IP: *.internetia.net.pl 11 lat temu
      mam do sprzedania pare krysztalów ,troche porcelany i figurki z kolorowego szkła oraz spory komplet łabędzi z kryształu,jak ktos z moich olic jest chętny to podaje numer telefonu i proszę o kontakt potrzebuje pieniazków na leczenie czekam na serce a leki są bardzo drogie . Mój telefon to 798075097 jestem dostepny cały czas dziekuje.
    • Gość: wiki Re: Co zrobić z naczyniami kryształowymi? IP: *.146.65.177.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10 lat temu
      Mam do sprzedania szklanki kryształowe i kilka innych kryształów okolice Gdyni email wh102@interia.pl
    • linn_linn Re: Zrobić je na bialo 9 lat temu
      www.dalwi.pl/2017/06/diy-metamorfoza-starego-wazonu.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FLQOtX+%28M%C3%B3j+%C5%9Awiat++...%29
    • pik31 Re: Co zrobić z naczyniami kryształowymi? 8 lat temu
      mam do sprzedania kryształowe, wazony, popielniczki itp., dla zainteresowanych kontakt: janjan6773@interia.pl, odbiór osobisty w Białymstoku
    • Gość: Ella Re: Co zrobić z naczyniami kryształowymi? IP: *.124.109.129.rybnet.pl 8 lat temu
      ja tez mam do sprzedania sporo różnych kryształów odziedziczonych po dziadkach i po rodzicach
      Jesli ktoś chętny, zapraszam do kontaktu na maila
      elisabeth@sweter.com.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka