Dodaj do ulubionych

Grunt to podkład

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
sama pracuję jako konsultant w sprzedaży kosetyków i zawsze radzę aby klient dobrze się zastanowił jaki podkład jest mu potrzebny i jakie ma spełnić zadanie. najlepiej posiadać różne podkłady każdy o innych właściwościach gdyż nasza cera jenego dnia może potrzebować nawilżenia a nastęonego liftingu lub rozświetlenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: kaia Re: Grunt to podkład IP: *.inet.fi 22 lata temu
      Mileno,
      Czy jestes mezczyzna? Czy Twoi klienci to mezczyzni? Czyba nie, a wiec dlaczego
      uzywasz meskich form?

kaia
      • Gość: Anabel Re: Grunt to podkład IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 22 lata temu
        "1. Kolor podkładu sprawdzaj na twarzy, bo tam będziesz go nakładała. Skóra na
        rękach, gdzie niewtajemniczeni często robią próby kolorystyczne, ma inny odcień
        niż ta na czole czy policzkach. Zobacz też kolor kosmetyku w naturalnym
        świetle."
        Z mojego doświadczenia jest teraz trudno dobrać odpowiedni podkład, ponieważ w
        sklepach przeważnie występuje sztuczne oświetlenie. Próbki bardzo trudno dostać
        a ekspedientki zazwyczaj wciśkają byle co i spokojnie nie można czegoś
        przetestować :(

• Gość: TO TYLKO JA DOKŁADNIE IP: 83.168.104.* 21 lat temu
          DOKŁADNIE! JA SAMA AŻ SIE BOJĘ WEJŚC DO DROGERII (A ZBIERAM SIĘ JUŻ OD KILKU
          TYGODNI BO POTRZEBUJE PIERWSZEGO PRAWDZIWEGO FLUIDU ZGODNEGO Z ODCIENIEM MOJEJ
          CERY) BO PEWNIE EKSPEDIENTKI WCISNĄ MI JAKIS BUBEL ZA CIEMNY,ALBO ZA JASNY.
          POZA TYM PO POSMAROWANIU SIĘ TYMI NP.3 RÓZNYMI KOLORAMI PUDRU TRZEBA WYJŚC NA
          DÓR,OCENIĆ PRZY ŚWIETLE DZIENNYM, EH..... MOZE KIEDYŚ SIE ZBIORĘ I POJDE,ALE TO
          JESZCZE NIE DZIŚ ANI NIE JUTRO... :(
    • ak18 Re: Grunt to podkład 22 lata temu
      Ja mając cerę bardzo wrażliwą i mieszaną po kilkunastu kupionych opakowaniach
      różnych firm i różnych cenowo wreszcie trafiłam nz swój :))))
      I zużyłam już kilka opakowań i nadal jest super. Agnieszka K.
      • Gość: miami Re: Grunt to podkład IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu
        Podaj jaki to podkład, który odpowiada wrażliwej skórze. Mam ten sam problem z
        tą różnicą, że jeszcze nie trafiłam na swój. Może spróbuję poleconego rzez
        Ciebie.
      • Gość: sara Re: Grunt to podkład IP: 211.26.102.* 22 lata temu
        podaj nazwe tego, produktu
    • Gość: LH Re: Grunt to podkład IP: 212.160.172.* 22 lata temu
      " Najpierw próbuj podkłady o tonacji żółtawej, a nie różowej, bo większość osób
      ma karnację o takim zabarwieniu."

Kto to pisał??!!!
      Wizażystki twierdzą, że jest dokładnie na odwrót.

• Gość: bee Re: Grunt to podkład IP: *.access.uk.tiscali.com 22 lata temu
      a co z cera tlusta?
    • Gość: magda Re: Grunt to podkład IP: *.access.uk.tiscali.com 22 lata temu
      wlasnie!!!czy ktos mogl by mi poradzic jaki podklad najlepszy jest do cery
      tlustej?!!
      • Gość: duszyczka Re: Grunt to podkład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
        ja szukalam dlugo, testowalam te lepsze. NAjlepszy okazal sie dla mnie oriflame
        dla cery mieszANEJ I TLUSTEJ. rEWELACJA!
      • Gość: marta Re: Grunt to podkład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
        ja mam cerę mieszaną i najlepszy dla mnie to fluid matujący LIRENE jest
        niedrogi a naprawdę super
    • Gość: aniołek17 Re: Grunt to podkład IP: *.lodz.mm.pl 21 lat temu
      A jaki byście mi doradzili fluid kupić. Mam problem z tradzikiem a dodatakowo
      często czerwienie sie co przeszkadza mi bardzo w kontaktach z ludżmi. i
      chciałambym te dwa moje prblemy jak najlepiej zakryc. do tej pory nakładam
      kologramy jakiegos fluidu i wygladam jak jedna wielka tapeta a i tak nie daje
      takiego efektu jakbym chciała:( a chce wyglądac naturalnie,... bardzo proszę o
      radę...
      • Gość: Adriana 17 Re: Grunt to podkład IP: *.dip.t-dialin.net 21 lat temu
        jak Ty chcesz wyladac naturalnie i ukryc tradzik zarazem?????to nie mozliwe.a
        co widzisz zlego w "masce"-wyglada komicznie ale i tak jest lepsza niz
        tradzik.poprostu idz do dermatologa zwalcz tradzik(to mozliwe, nie jednej mojej
        znajomej sie to udalo.wiec trzymam kciuki i za CIEBIE).slady sa to prawda, ale
        nie ma tych oblesnych pryszczy, pozniej nie masz wyjscia-albo maska,albo
        wszyscy beda ogladac blizny.wogole jak mozna dopuscic do tego aby miec cere
        pokryta tradzikiem?????? jak widzisz ,ze zaczyna sie cos takiego z toba dziac
        to lecisz to PRYWATNEGO(bo bez kolejek) DERMATOLOGA I BLAGASZ NA KOLANACH O
        POMOC,bo przeciez blizny zostaja.zreszta najlepsza porade otrzymasz od
        dermatologa,wiec nie czekaj!!!!!!!i biegnij. pozdro i powodzenia.
      • Gość: duszyczka Re: Grunt to podkład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
        co do tradziku to wyprobuj plyn zaneryt i masc akneroxid, najlepiej sie nie
        maluj jezeli nie musisz, bo to szkodzi ma cere tradzikowa
    • Gość: Aniołek17 Re: Grunt to podkład IP: *.lodz.mm.pl 21 lat temu
      Aż tak poważnego trądziku to nie mam... kilka krostek.. ale to nie jest mój
      główny problem.. chodzi mi włąsnie o to czerwienienie sie... bardzo mnie to
      denerwuje i przeszkadza......ehh... jak to zakryc skutecznie!?
      • Gość: J Re: Grunt to podkład IP: 80.48.245.* 21 lat temu
        Jest taki podkład silnie kryjący o nazwie DERMACOL, istniejący na rynku od wielu
        lat, stworzony z myślą o branży filmowej i charakteryzacji. Jest to bardzo dobry
        kosmetyk, ale trzeba go stosować bardzo umiejętnie, tzn. po pierwsze dobrać
        idealny odcień (jest ich kilkanaście) i po drugie nakładać baaaaaaardzo cienką
        warstwę, co wcale nie jest łatwe, bo podkład jest strasznie gęsty. Używam tego
        podkładu od kilku lat i mam już taką wprawę że jak komuś powiem ze mam na twarzy
        podkład to nie może w to uwierzyć. Efekt jest naprawdę wspaniały i trudno mi
        było osiągnąc taki z podkładami za ok. 200 złotych, a dermacol kosztuje zaledwie
        10 :)))
        • Gość: aniołek17 Re: Grunt to podkład IP: *.lodz.mm.pl 21 lat temu
          A jakieś inne podkłady tego typu...bo o tym słyszałam niezbyt dobre
          opinie.... :(:(
          • Gość: Ewelinka Re: Grunt to podkład IP: 194.63.135.* 21 lat temu
            Czesc, jesli macie problemy z cera tlusta i dodatkowo pojawiaja sie jakies
            pryszcze polecam make-up soraya, kuracja anty tradzikowa. Matuje do 8 godzin
            (sprawdzilam na sobie) i dodatkowo jest antybakteryjny. Mialam male krostki
            ktore po regularnym stosowaniu zniknely. Aha wcale nie jestem nastolatka, mam
            28 lat i bardzo mi ten podklad pasuje. Ale dla bardziej dojrzalej cery
            proponuje bioaktywny make-up tez sorai. Tez swietnie matuje. No i obydwa maja
            jedna wielka zalete - sa naprawde tanie.
          • Gość: Karolina Re: Grunt to podkład IP: *.l4.c3.dsl.pol.co.uk 21 lat temu
            dermacol jest rewelacyjny przy maskowaniu np plam naczyniowych na twarzy i nie
            tylko. problem w tym ze nakladany nieumiejetnie moze tworzyc "maske", jest dosc
            gesty i uwydatnia zmarszczki, radze umiar:):):) co do czerwienienia, mam ten
            sam problem, polecam zielony korektor pod podklad:) i nie ma mocnych, nic nas
            nie zlamie:P
            pozdrawiam serdecznie
        • Gość: becia Re: Grunt to podkład IP: 217.153.62.* 21 lat temu
          czy dermacol można kupić w drogerii?>do jakiej jest cery?
          • Gość: gonia jak rozprowadzac IP: 198.4.159.* 21 lat temu
            to jest dobre pytanie. Kiedys mialam wyklad dwoch wizazystow z Nowego Jorku.
            Pokazywali nam jak nakladac makijaz sceniczny-pelny i nie pelny (zalezy od
            sceny, swiatel, itd.). Pani bardzo podkreslala, zeby nigdy nie nakladac
            podkladu palcami, ale wlasnie gabka kosmetyczna (bez wzgledu jaki typ podkladu
            nakladamy). Mowila nam, ze tluszcz i rozne wydzieliny ze skory na palcach
            wchodza w reakcje z podkladem i moze to nawet zmienic kolor. Jestem ciekawa czy
            to prawda. Tak sie tym przejelam, ze nigdy nie rozprowadzam palcami.

Pozdrawiam
            M.
            • Gość: karolina Re: jak rozprowadzac IP: *.l4.c3.dsl.pol.co.uk 21 lat temu
              zawsze rozprowadzam podklad palcami, w zasadzie caly makijaz robie palcami. co
              do brudu, sebum i bakterii - wystarczy umyc wczesniej rece. wydaje mi sie ze
              kazdy ma swoja taktyke i nie ma lepszych ani gorszych.
              jezeli jednak makijaz wykonujesz komus to zdecydowanie gabka jest wskazana:)
              bardziej estetyczna i profesjonalna, poza tym nie smarujesz "swoim brudem" :)
              pozdrawiam
            • Gość: miss.didi Re: jak rozprowadzac IP: *.netcity.pl 21 lat temu
              co do zmieniania koloru - to prawda, ze w polaczeniu z tluszczem niektóre ciemnieją na twarzy. ale moim zdaniem nakladanie palcami nie ma tu nic do rzeczy - przeciez w porownaniu z tym ile sebum wydziela nasza twarz te znikome ilosci na palcach nie maja znaczenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka