Gość: anasz IP: *.aster.pl 22 lata temu czy któraś z was ma tę lampę? a może korzystała z niej? jak ona działa, czy to naprawdę taka rewelacja? acha i ile to cudo kosztuje? odezwijcie sie prosze! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bradz Re: bioptron 22 lata temu Pożyczyczyła mi taka lampę sąsiadka (która nota bene - zajmuje sie ich sprzedażą), bo mialam świeżą ranę po wycięciu kawalka skóry na nodze i mialo stosowanie lampy przyspieszyć gojenie. I pewnie by przyspieszyło, tylko nie chciało mi sie tego robic 2x dzinnie, bo stwierdziłam, że i tak musi się kiedys samo zagoić. Potem grzebalam w internecie na ten temat i wiem dlaczego ta lampa powinna pomagać przy gojeniu ran (różnych). Bo w syt. łagodnego ciepła (a takie daje ta lampa) i wilgoci (trzeba miejsce zwilżyć "czymś tam" w sprayu (podejrzewam, że wodą) gojenie następuje znacznie szybciej. Tak mówią najnowsze mądre badania. I dobrze mówią, bo gdy kilka tygodniu później wyjechałam nad ciepłe i bardzo słone morze, i nie mogłam sobie odmówić siedzenia całymi dniami w wodzie, wreszcie mi się to paskudztwo "na mokro i ciepło" wygoiło. Podsumowując, myślę że taka lampa pomaga, ale z tego co pamietam sporo kosztuje. Taki sobie nowoczesny "luksusik". Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
ssaczek Re: bioptron 22 lata temu Żona skręciła nogę i koleżanka przywoziła takową lampę, ale wielgachną ponoć za 12000zł i nie powiem żeby to takie cudo było, no może na psychikę to więcej działa niż na ciało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: bioptron IP: *.sigmanet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu Lampa jest po prostu rewalacyjna.Złagodziła ból po złamaniu nogi, zlikwidowała narośl przy oku. Warunek jest tylko jeden-ddługo i regularnie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: bioptron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu ZNALAZLAM W INTERNECIE www.allegro.pl/show_item.php?item=35195475 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sionia Re: bioptron IP: *.udn.pl 22 lata temu tylko nie kupuj nic na allegro od kogos kto dopiero zaczyna... musi miec kilka pozytywnych opinii od innych... to zbyt duzy wydatek... uwazaj... ale jednak mozesz kupic na allgro, bo tu taniej niz u przedstawiciela.... Odpowiedz Link Zgłoś
bioptron.medical Re: bioptron 12 lat temu nie polecam dokonywać zakupu na Allegro, nie wiadomo jaki jest stan lampy, kto i jak długo jej używal. Kupując w Biurze Zeptera lub oficjalnego konsultanta Bioptronu, ma się fakturę, gwarancję od Firmy Zepter ( inaczej nie będzie Pani miała serwisu) Zakup u konsultanta Bioptronu pozwala na korzystanie z fachowych porad konsultanta więcej informacji www.zepter-bioptron.cba.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nightmare Re: bioptron IP: *.cdma.centertel.pl 12 lat temu Gratuluję wykopu - odpisałaś na posta sprzed 10 lat :-D Poza tym te lampy to ściema. Naprawiałem kiedyś 2 sztuki Bioptron Compact 3 - wykonanie tego czegoś to śmiech na sali.Zasilacz to zawodna przetwornica flyback - bardzo awaryjna. Najlepsze w tym, że serwis padniętą przetwornicę nazywa szumnie "elektronicznym modułem sterującym" i żąda za wymianę 600 zł!!! Ja zastępowałem to cudo techniki zasilaczem 12V 2,5A za 29zł :-) Żarówka zastosowana w tej lampie to zwykły 12V halogen OSRAM, który kupimy w elektrycznym za 3,50 - serwis za wymianę żąda ponad stówkę :-) Poza żarówką i zasilaczem mamy tutaj jeszcze prosty generator pisków - scalaczek i głośniczek, który piszczy co 2 minuty. Do tego soczewka i zestaw kolorowych szkiełek. WOW! A akwizytorzy wciskali ten kit ludziom za 3600 zł! Ta lampa leczyła ludzi chyba z nadmiaru kasy, bo efekt leczniczy tej lampy to placebo - jak ktoś wywali tyle kasy, to wierzy, że ten wynalazek jest panaceum na wszelkie dolegliwości :-) Odpowiedz Link Zgłoś