Dodaj do ulubionych

Do Anu-lqa...

23.08.13, 22:58
Witam,
chciałabym Panią zapytać jak poradziliście sobie z zaparciami u synka. Mój syn też ma ten problem, dieta nic nie zdziałałasad braliśmy tez Forlax i bez szału. Mój syn także ma obniżone napięcie mięś. w centralnej części ciała. Po Pani wpisie pomyślałam, ze być może przyczyna zaparć jest podobna. Z jakiej miejscowości są lekarze u których leczyliście dziecko?
i jeszcze pytanie o Bioptron- czy warto?widzicie efekty?
Będę wdzięczna za odp. Pozdrawiamsmile
Obserwuj wątek
    • anu-lqa Re: Do Anu-lqa... 28.08.13, 15:25
      Witam serdecznie . U mojego Frania zaparcia stanowiły wielki problem . Od początku wspomagaliśmy się termometrem , inaczej się udawało nic zrobić. Potem trochę odpuściliśmy ale doszło do tego ,ze nie robił kupki nawet tydzień , a potem to co zrobił przypominało kamień nie stolec. Stosowaliśmy rożne diety ,łącznie z Forlaxem i tez nie było szału.
      Wreszcie trafiliśmy do dr Kasnera z Dąbrowy Górniczej i po wprwadzeniu jego wskazówek Franek wypróżnia się codziennie.
      1. Wieczorem dać do picia wyciśnięty sok z pomarańczy , możne być dosłodzony miodem,
      2. temperatura wszystkich płynów raczej zimna tzn pokojowa , nie podawać ciepłych
      3. Odstawić kasze manną, jabłka , pieczone produkty i wszystkie wzdymające
      4. podawać lactuloze (ja dodaję do herbaty 10 ml)
      5 herbatki owocowe najlepiej rumianek ,
      6. najpierw jak dziecko nie robi lo dłużnej niz 3 dni kupki zrobić enema ( wlewke)
      7. jak po podaniu tych lactulozy soku z pomarańczy z miąszem nie pomoże to co 3 dni znowu kolejną wlewkę .
      8. wszystkie produkty pszenne typu chleb m być wieloziarniste
      Mam nadzieje ze jakoś pomogłam . Nam pomogło, ale nadal stosujemy zalecenia lekarskie
      Pozdrawiam w razie pytań proszę pisac na maila: anulkablachno@gmail.com
      • kamila.mama Re: Do Anu-lqa... 02.09.13, 21:22
        Dziękuje za odp. czekamy jeszcze na wizytę u gastrologa i zobaczymy... pozdr.
        • anu-lqa Re: Do Anu-lqa... 02.09.13, 22:08
          polecam dr. Kasnera smilePrzyjmuje w Dąbrowie Górniczej
          • aaalicja2 Re: Do Anu-lqa... 04.09.13, 07:16
            Wprawdzie nie do mnie pytanie, ale jako mama borykająca się ponad rok z zaparciami, polecam stronę www.zdrowybrzuszek.pl, nie chodzi mi o reklamę produktu, nie jest to spam.
            Warto poczytać forum tam zamieszczone i wypowiedzi mam mających taki sam problem z zaparciami u dzieci.
            Jeżeli problem nie jest "medyczny" a zaparcia są nawykowe to skorzystać z rad p. Hani z forum zdrowybrzuszek.pl , wyprowadziła z zaparć dużo uparciuchów zaparciuchów.
            Powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka