Gość: LUIZA IP: *.pool8249.interbusiness.it 21 lat temu bardzo prosze o porady domowe jak wygladzic twarde piety.dodam ze pumeksem robie codziennieale nie przynosi skutkow.moze ktos na tym forum dalby mi dobra rade jak je wygladzic Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mirka Re: TWARDE PIETY POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu Lepsze od pumeksu są takie specjalne tareczki do pięt, które mają dwie strony o różnej szorstkości. Wyglądają jak spłaszczona łyżka do butów, z czymś w rodzaju papieru ściernego na końcu. Stopy trzeba wymoczyć w misce z wodą z dodatkiem mydła, żelu, płynu do kąpieli i delikatnie tą tareczką przecierać pięty, najpierw tą bardziej szorstką częścią, potem tą gładszą, Po wytarciu stóp koniecznie trzeba wetrzeć w nie jakiś krem zmiękczający do stóp, a w pięty w szczególności. Są też specjalne preparaty TYLKO do pięt, musisz zobaczyć w sklepie kosmetycznym lub aptece. Możesz też sobie zrobić taki okład na pięty - posmarować je dość grubo odpowiednim kremem, przyłożyć do pięt kawałki cienkiej folii (przeźroczystej), na to założyć skarpetki i iść spać. Przez kilka nocnych godzin pięty się dobrze natłuszczą. To moczenie nóg powtarzaj co 3-4 dni, a smarować stopy musisz codziennie. Jak przy zakładaniu rajstop zauważysz jakiś zadziorek na pięcie, to możesz go "na szybko" usunąć suchą tareczką po suchej pięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_thy Re: TWARDE PIETY POMOCY 21 lat temu Tarka tak, ale PRZED moczeniem nóg. Nalezy wytarkowac pięty, potem nogi umyć, można wymoczyć ale niekoniecznie i wetrzeć krem. Ja uzywam kremu do stóp Avonu, taki specjalny na zgrubiałe pięty, nie pamiętam dokładnie nazwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia Re: TWARDE PIETY POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu Dobry, a może nawet lepszy niz avonu jest krem do pięt z oriflame. Ja mam twarde, do tego pękające pięty - i po kazdym myciu wcieram jeden lub drugi. Wiem, ze jest jeszcze dobry krem sholla, ale go nigdy nie stosowalam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olcha Re: TWARDE PIETY POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu dernilan - masc do kupienia w aptece.Dobra i niedroga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasek Re: TWARDE PIETY POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu Papier ścierny 0,5 Odpowiedz Link Zgłoś
anet22 Re: TWARDE PIETY POMOCY 21 lat temu Polecam krem do stóp firmy "Neutrogena". Uwierz mi, to jest najlepszy krem na polskim rynku, a przetestowałam ich baaaaardzo dużo. Juz po 2, 3 smarowaniach problem twardych pięt przestanie istnieć. Polecam tez krem do rąk tej firmy - jest równie rewelacyjny. Pozdrawiam Anet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka Re: TWARDE PIETY POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu ja sobie radze tak: 1. moczę nogi ok. 1/2 godziny [miska z wodą i płynem do kąpieli+ obok czajnik z gorca woda by dolewać] 2. hebluję pięty specjalnym nozykiem do pięt -do kupienia w sklepie kosmetycznym [ale trzeba bardzo uważac, bo mozna nieźle się pokaleczyc, jak się nie mam wprawy] 3. wygładzam wszystko pumeksem [ale takim normalnym , a nie tym udziwnionym nowoczenym-sam się ściera a nie piętka:)] 4. wsmarowuje maść " EPIKREM" -do kupienia w aptece [podobno dobry jest krem do pękajacych pięt z apteki, ale ja wole tę maść 5. zakąłdam skarpetki i ide sppać 6. potem epikrem wcieram codziennie przed snem i w skarpetki [3-4 dni] 7. po takiej kuracji pięty sa gładkie i miękkie. jak tylko nazbiera sie cienka warstwa naskórka to albo pumeks albo znowu heblowanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś