Dodaj do ulubionych

TWARDE PIETY POMOCY

IP: *.pool8249.interbusiness.it 21 lat temu
bardzo prosze o porady domowe jak wygladzic twarde piety.dodam ze pumeksem
robie codziennieale nie przynosi skutkow.moze ktos na tym forum dalby mi
dobra rade jak je wygladzic
Obserwuj wątek
    • Gość: Mirka Re: TWARDE PIETY POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      Lepsze od pumeksu są takie specjalne tareczki do pięt, które mają dwie strony o
      różnej szorstkości. Wyglądają jak spłaszczona łyżka do butów, z czymś w rodzaju
      papieru ściernego na końcu.
      Stopy trzeba wymoczyć w misce z wodą z dodatkiem mydła, żelu, płynu do kąpieli
      i delikatnie tą tareczką przecierać pięty, najpierw tą bardziej szorstką
      częścią, potem tą gładszą, Po wytarciu stóp koniecznie trzeba wetrzeć w nie
      jakiś krem zmiękczający do stóp, a w pięty w szczególności. Są też specjalne
      preparaty TYLKO do pięt, musisz zobaczyć w sklepie kosmetycznym lub aptece.
      Możesz też sobie zrobić taki okład na pięty - posmarować je dość grubo
      odpowiednim kremem, przyłożyć do pięt kawałki cienkiej folii (przeźroczystej),
      na to założyć skarpetki i iść spać. Przez kilka nocnych godzin pięty się dobrze
      natłuszczą.
      To moczenie nóg powtarzaj co 3-4 dni, a smarować stopy musisz codziennie.
      Jak przy zakładaniu rajstop zauważysz jakiś zadziorek na pięcie, to możesz
      go "na szybko" usunąć suchą tareczką po suchej pięcie.
      • ka_thy Re: TWARDE PIETY POMOCY 21 lat temu
        Tarka tak, ale PRZED moczeniem nóg. Nalezy wytarkowac pięty, potem nogi umyć,
        można wymoczyć ale niekoniecznie i wetrzeć krem. Ja uzywam kremu do stóp Avonu,
        taki specjalny na zgrubiałe pięty, nie pamiętam dokładnie nazwy.
    • Gość: julia Re: TWARDE PIETY POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      Dobry, a może nawet lepszy niz avonu jest krem do pięt z oriflame. Ja mam
      twarde, do tego pękające pięty - i po kazdym myciu wcieram jeden lub drugi.
      Wiem, ze jest jeszcze dobry krem sholla, ale go nigdy nie stosowalam
      • Gość: olcha Re: TWARDE PIETY POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
        dernilan - masc do kupienia w aptece.Dobra i niedroga
    • Gość: kasek Re: TWARDE PIETY POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      Papier ścierny 0,5
    • anet22 Re: TWARDE PIETY POMOCY 21 lat temu
      Polecam krem do stóp firmy "Neutrogena". Uwierz mi, to jest najlepszy krem na
      polskim rynku, a przetestowałam ich baaaaardzo dużo. Juz po 2, 3 smarowaniach
      problem twardych pięt przestanie istnieć.
      Polecam tez krem do rąk tej firmy - jest równie rewelacyjny.
      Pozdrawiam
      Anet
    • Gość: janka Re: TWARDE PIETY POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      ja sobie radze tak:
      1. moczę nogi ok. 1/2 godziny [miska z wodą i płynem do kąpieli+ obok czajnik z
      gorca woda by dolewać]
      2. hebluję pięty specjalnym nozykiem do pięt -do kupienia w sklepie kosmetycznym
      [ale trzeba bardzo uważac, bo mozna nieźle się pokaleczyc, jak się nie mam
      wprawy]
      3. wygładzam wszystko pumeksem [ale takim normalnym , a nie tym udziwnionym
      nowoczenym-sam się ściera a nie piętka:)]
      4. wsmarowuje maść " EPIKREM" -do kupienia w aptece [podobno dobry jest krem do
      pękajacych pięt z apteki, ale ja wole tę maść
      5. zakąłdam skarpetki i ide sppać
      6. potem epikrem wcieram codziennie przed snem i w skarpetki [3-4 dni]
      7. po takiej kuracji pięty sa gładkie i miękkie. jak tylko nazbiera sie cienka
      warstwa naskórka to albo pumeks albo znowu heblowanie.
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka