Gość: iwa IP: *.lublin.mm.pl 21 lat temu A dlaczego nie ma "jak to działa"? Wystarczy napisać, że to środek wczesnoporonny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Xphil Re: Wkładki domaciczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu no tak widać na Ciebie nie zadziała i jesteś na tym świecie... ludzie co za ciemnogród, nikt Ci tego nie każe używać, wódka zabija a jakoś nikt nie zakazuje jej picia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beatapl Re: Wkładki domaciczne IP: 217.11.136.* 21 lat temu oj glupiutki glupiutki ten pierwszy wpis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska Re: Wkładki domaciczne IP: *.njp.gliwice.pl / 213.227.72.* 21 lat temu oj bardzo, bardzo. Najpierw nalezy zapoznać sie z tematem a po tem wydawać opinię. Np. Mirena nie jest środkiem wczesnoporonnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka Re: Wkładki domaciczne IP: 82.146.225.* 19 lat temu Jaki środek wczesnoporonny? Ludzie, chyba lepiej zabezpieczyć się i uniknąć niechcianej ciąży niż naklepać dzieci, a potem do końca życia klepać biedę. Nie sztuką jest narobić dzieci, sztuka to je wychować i zapewnić wszystkie niezbędnę potrzeby. Więc uważam że wkładka to jedyna antykoncepcja,dająca możliwość wyboru. Będę chciała mieć jeszcze dziecko to ją usunę, nie chcę więc ją mam i jestem bardzo zadowolona. Mój mąż także.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu sama jesteś głupiutka!!!! najpierw dowiedz sie dokładnie jak dany srodek antykoncepcyjny działa!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu czy cie porąbało???? to niewinna istotka!!! nie masz serca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ira39 Re: Wkładki domaciczne IP: *.adsl.inetia.pl 18 lat temu jaka istotka-?? ty masz cos z glowa???? od kiedy jak juz zaplodnione jajko jest istotka:D przez takich ludzi mohery zalewaja swiat............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu i wódki nikt nie kaze ci pić!!!! zabijasz sie dobrowolnie@@@@ Odpowiedz Link Zgłoś
martita01 Re: Wkładki domaciczne 20 lat temu hej, mam 22 lata i dwójkę dzieci.Dużo już czytałam na temat "władek domacicznych" i jestem co do nich przekonana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcy Re: Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu www.narodziny.med.pl/wkladki.htm Miałam wkładke 5 lat,bardzo sobie chwale,potem ją wyciągnęłam aby zajść w ciąże 9jestem w 25 tygodniu ciąży) Jak zakładałam wkładketo dowiedziałam sie o niej wszystkiego między innymi tego ze nie jest środkiem poronnym,pierwszy wpis świadczy niestety o tym ze ludzie posługuja sie stereotypami i nawet nie zasięgną wiedzy przed wypowiedzeniem zdania,a ze ciemnogrod to sie zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
maya2006 Re: Wkładki domaciczne 21 lat temu Oj racja, ten pierwszy wpis to faktycznie ciemniutki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Wkładki domaciczne IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21 lat temu ech,ludzie średniowiecze sie klania!! ten pierwszy wpis jest poprostu tragiczny,poczytaj troche kobieto i dopiero sie wypowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: Wkładki domaciczne IP: *.szczecin.mm.pl 21 lat temu Jaki ciemnogród?Nabijacie kase koncernowi farmaceutycznemu!A dzieci rodzą sie ze spiralką w ręku! A poza tym na tej stronie jest wyraźnie napisane że "Tę metodę antykoncepcji odradza się zwykle kobietom, które nie rodziły"Ciekawe dlaczego?Albo:" nieznacznie zwiększa ryzyko zakażenia narządów rodnych"-Też mi dobra metoda!Mam byc później chora bo mi się chce seksu?! Odpowiedz Link Zgłoś
malgosska Re: Wkładki domaciczne 21 lat temu Dzieci nie rodza sie ze spiralka w reku (ani w zadnym innym miejscu!), skad takie pomysly? Bo z tego, co sie orientuje, nie sa poparte faktami. Wkladki nie zaleca sie kobietom, ktore nie rodzily, aby nie ingerowac w mechanizm zaciskajacy szyjke macicy (ktory po pierwszym porodzie staje sie bardziej elastyczny z oczywistych powodow). Zakazenie narzadow rodnych jest ulatwione ze wzgledu na nitki wiszace z konca wkladki, ktore koncza sie w pochwie (by moc wkladke kontrolowac), wiec ulatwiaja bakteriom dostep do wnetrza macicy. Jak sie ma stalego partnera i utrzymuje sie (wraz z partnerem) zasady higieny osobistej, to jest bardzo dobra metoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś doświadczony Re: Wkładki domaciczne IP: 195.205.36.* 20 lat temu Oj kochana, a można życ bez seksu? no chyba że się jest oziębłą kobietą, albo nie wiedzącą jak na stworzyła natura. A dzieci sa kochane, ale nie całe stado. Przez całe zycie kobieta moze urodzic mnóstwo, tylko czy wszystkie beda szczęśliwe, jak beda głodne i żyły w ubóstwie.Cóżm, jestesmy "zwierzatkami" tez mamy poped seksualny. Kochamy i chcemy byc kochane, ale nie za każdym razem chcemy być matkami.Przesadzasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baska takie cos mam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu założone już drugi raz. po pierwszym porodzie założyłam, ale nosiłam tylko rok bo zdecydowaliśmy się z mężem na drugie dziecko. niestety nie mogę brać tabletek. i niestety bardzo się źle czuje z wkładką. miesiączki są koszmarne, z bólu ledwo żyję, a że działanie wczesnoporonne mieć moze to wiem że to prawda. niektóry lekarze mówią że te zwykłe wkładki to jak stąpanie po cienkiej linii.bilans jest prosty- moze dojsć do zapłodnienia ale nie dochodzi do zagnieżdżenia. wiem że mirena jest lepsza ale tylko dla kobiet które rodziły naturalnie- jej założenie jest bolesne bo jest szersza i może po prostu nie przejsć przez szyjkę. a szwagierka położna nie raz widziała dzieci które rodziły się z wkładką wrośnięta w ciało. w tej chwili próbuję z plastrami i wszystko wygląda na to że będzie ok i wkąłdkę wyjmę. jak można stosować coś innego to lepiej wybrać coś innego. nie wkładke Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_smagiel Re: Wkładki domaciczne 21 lat temu hej mam pytanko, mam od miesiaca wkladke z miedzia i zapomnialam sie zpytac ginekologa czy noszac wkladke podczas okresu mozna uzywac tamponow. moglabys sie ze mna podzielic doswiadczeniem w tej dziedzinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu z tego co wyczytalam w ulotce ze spirali to niewolno uzywac tamponow ale sama nie stosuje sie do zalecenia i narazie nic mi nie jest .pozdrawiam.asia Odpowiedz Link Zgłoś
matuszek1 Re: Wkładki domaciczne 21 lat temu Można oczywiście uzywac tamponów i w niczym to nie przeszkadza, a co do infekcji to fakt kobiety noszące wkładkę są bardziej narażone ale wystarczy raz na kilka miesięcy kupic sobie laktovaginal bez recepty w aptece przywracajacy prawidłowe środowisko w pochwie. Nosiłam 4 lata i ani razu nie miałam zapalenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Wkładki domaciczne IP: *.pl 21 lat temu Mój ginekolog poinformował mnie, że przy wkładce domacicznej nie należy zakładać tamponów. (założyłam sobie Mirenę). To samo zresztą piszą na ulotce informacyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: Wkładki domaciczne IP: *.siec.sandomierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu Można! Oczywiście trzeba pamiętać o częstym wymienianiu tamponów i o ogólnej higienie. Sama mam wkładkę od prawie już roku, używam tamponów, chodzę na basen i nie miałam jak dotychczas żadnych stanów zapalnych ani zadnych powikłań. Wogóle uważa,że jest to najlepsza metoda antykoncepcyjna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu spróbój tabletek Odpowiedz Link Zgłoś
zdrajczyni Re: Wkładki domaciczne 20 lat temu o tabletkach trzeba niestety pamiętac, o wkładce nie. Też wolę wkładkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu proszę uprzejmie nie wciskać kitu, że wkładki to antykoncepcja; to środki wczesnoporonne, abortywne Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Wkładki domaciczne 19 lat temu www.resmedica.pl/ffxart11991.html W medycynie o ciąży mówimy dopiero od momentu implantacji, czyli zagnieżdżenia się zarodka w błonie śluzowej macicy, a nie od chwili połączenia się komórki jajowej z plemnikiem (zapłodnienia). W około 80% fizjologicznych cykli miesiączkowych u zdrowych, dojrzałych kobiet nie dochodzi do zagnieżdżenia zarodka mimo dokonanego zapłodnienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLga Re: Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu Dziewczyny , czy któraś z was stosuje Mirenę? Moj ginekolog polecil mi jej zalozenie ,zachwalając ,ze jest jednym z najlepszych środkow tego typu na rynku .Niestety cena przeraża .:),Czekam na wasze opinie .pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
noie Re: Wkładki domaciczne 21 lat temu Hej :-) Sorry ale nie jestem aktualna z takimi sprawami w Pl . czy moglabys wyjasnic mi co to jest Mirena? pozdrawiam noie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamutek Re: Wkładki domaciczne IP: 81.210.18.* 21 lat temu Mam Mirenę i uważam, że daje ogromny komfort. Poza zabezpieczeniem wyzwala od comiesięcznych problemów i nie powoduje żadnych dolegliwości fizycznych (ja np. przy tabletkach miałam straszne bóle głowy, teraz przeszło). A że cena... Jak policzysz ile przez te lata byś wydała na tabletki, to i tak taniej wychodzi. A tańsze wkładki działają nieco inaczej no i nie dają aż takiego komfortu. Naprawdę wydaje mi się, że warto zainwestować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowa Re: Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu a ile kosztuje mirena? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna182-0 Re: Wkładki domaciczne 18 lat temu Mam takie pytanie czy to, że przy wkładce Mirena nie występuje okres, czy to nie ma wpływu negaywny na organizm, bo w końcu u kobiet okres powinien być, a wydaje mi się, że po dłuższym stosowaniu tej wkładki mogą wystąpić jakieś powikłania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Re: Wkładki domaciczne IP: *.pl 21 lat temu Noszę ją od miesiaca i od czasu pierwszej miesiaczki po założeniu mam cały czas plamienia. To ponoć bardzo częsty efekt uboczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olga Re: Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu Też mi się tak wydaję mamutek :), chcialam sie tylko upewnic jakie jest samopoczucie po jej zalożeniu .Właściwie to już się zdecydowalam (no i ten comiesiączny koszmar zniknie ).DZieki serdeczne ,że odpowiedzialaś .pozdrawiam Jeszcze kilka słów wyjaśnienia -co to jest Mirena ?-wpisz w wyszukiwarkę hasło Mirena poczytasz dokładnie -krótko -to domaciczny środek antykoncepcyjny z tworzywa sztucznego ze zbiorniczkiem zawierającym hormon . Odpowiedz Link Zgłoś
noie Re: Wkładki domaciczne 21 lat temu Dzieki. Wstydze sie ze nie pomyslalam o tym , by poszukac. Dzieki i przepraszam :-) pozdrawiam noie Odpowiedz Link Zgłoś
noie Re: Wkładki domaciczne 21 lat temu Chyba powinnam sie wstydzic. Po trzech latach "noszenia" wiem jak sie to teraz nazywa....:-) Oj durna stara baba jestem...hihih pozdrawiam noie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liza Re: Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu Noie- nie przejmuj sie ,kto pyta -nie błądzi :)), a poza tym zapytac ludzka rzecz !!!!!Trzymaj sie cieplutko ,pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
noie Re: Wkładki domaciczne 21 lat temu No tak ale ....powiedz to facetowi bladzacemu juz jakas godzine ale na tyle dumnemu ze bedzie obrazony jak o droge kogos spytasz...hihihhi Dzieki za pozytywne odpowiedzi :-) podr. noie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MC Gawer:) Re: Wkładki domaciczne IP: *.autocom.pl / *.autocom.pl 21 lat temu hmmm witam wszystkie panie ...a i moge sie pochwalic :)?! ze własnie moja zona jest w trzecim miesiacu, pomimo stosowania wkładki z miedzia od 9 miesiecy ....??? i jest to juz nasze trzecie :)( po wizycie i USG trzeba było owa wkładke usunac aby nie zagrazała płodowi poniewaz ona sobie była a i mowlak sie rozwijał ..??????).. ale terz i dobra wiadomosc wczesniej (tzn.przed urodzeniem pierwszej naszejpociechy ) terz miała wkładke z miedzia i przez piec lat było ok!!! hmmm cwaniackie te plemniczki ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapri Re: Wkładki domaciczne IP: *.ib.tcz.pl / *.tcz.pl 21 lat temu hmmmmmmmmmmmmm już nie po raz pierwszy słyszę o ciąży przy stosowaniu wkładek ........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Wkładki domaciczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu A jak to jest z tą Mireną gdy nigdy nie rodziłam? (a w przyszłości planuję oczywiście). Nie mogę stosować tabletek (problemy z wątrobą), więc pomyślałam o wkładce...Czy któraś z Was stosuje wkładkę mimo, że nie rodziła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Wkładki domaciczne IP: *.silman.pl 21 lat temu Tak, ja nie rodziłam i mam wkładkę z miedzią juz 2 lata. Ginekolog mi założył ponieważ żadna inna antykoncepcja nie wchodziła w grę, z powodów zdrowotnych. Jestem bardzo zadowolona, chociaż pierwsze 2 miesiące po założeniu to był koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
26magda3 ile to kosztuje????? 21 lat temu A CZY ktoś mi może powiedzieć ile mniej więcej taka wkładka kosztuje???? Odpowiedz Link Zgłoś
reniza Re: ile to kosztuje????? 21 lat temu zwykła wkładka kosztuje kilkadziesiąt złotych natomiast Mirena, tzn. wkładka ze zbiorniczkiem zawierającym hormon kosztuje 600 - 800 zł. Dochodzi do tego koszt założenia tj 250 - 300 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosska Re: ile to kosztuje????? 21 lat temu w zwiazku z czym zapraszam na wakacje do Anglii, tutaj antykoncepcja w kazdej postaci jest darmowa. Wystarczy tylko umowic sie na wizyte w tzw. Family Planning Centre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: busia Re: ile to kosztuje????? IP: *.gdynia.mm.pl 20 lat temu ja za zalozenie nie płacilam tzn normalnie chodze prywatnie place 50zl i w tym mialma załozona wkładkę za która zaplacilam 67zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: ile to kosztuje????? IP: *.centertel.pl 18 lat temu na dzien dzisiejszy z zalozeniem 300 zl w Zabrzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ski Re: Wkładki domaciczne IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21 lat temu Przyznam ze zbulwersowalo mnie to ublizanie osobom ktore nie sa za uzywaniem wkladek. Sama kiedys zapytalam ginekologa o wkladke i odpowiedzial mi ze widzial juz kobiety ktorym wkladka przebila brzuch. Sama znam przyklad kobiety ktorej wkladka przyczynila sie do powstania raka.Oczywiscie sa to odosobnione przyklady ale jednak sa i nie mowienie o ewentualnych powiklaniach jest zwyklym chowaniem glowy w piasek. Co do wkladki jako leku wczenoporonnego to nie rozumiem waszego oburzenia. Przeciez chyba z zalozenia wkladka ma zapobiec zagniezdzeniu sie zaplodnionego jajeczka, a wiec skad te wasze ciemnogrody??? A teraz wszystkie madraliny do ataku, zagluszcie sumienie, jesli w ogole wiecie co to takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosska Re: Wkładki domaciczne 21 lat temu Z zalozenia wkladka ma unieskuteczniac plemniki. A z wkladkami, przebijajacymi brzuch... lepiej przemysl jeszcze raz, czy nie chcial Cie pan Ginekolog nastraszyc?! Oczywiscie zdarzalo sie niegdys sporadycznie, ze wkladka przedzurawila miesien macicy, ale w epoce usg chyba juz raczej niemozliwe... Nie sadzisz? A tak na marginesie, ja niestety nie mam sumienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bez sumienia Re: Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Też nie mam sumienia, bo założyłam sobie wkładkę. Teraz cięzko choruję, mam infekcję na infekcji, raka, przebita macicę, urodziłam dziecko ze spiralą w głowie, krew leje się ze mnie strumieniami, łykam 15 ketonali dziennie by zagłuszyć ból brzucha, ale jest git bo mogę się seksić :) A na poważnie: - infekcji ogółem: 0 - cytologia: 1 grupa - ból podczas miesiączki (w skali 1-5): 2 - długośc miesiączki: 4-5 dni - inne nieprzyjemne objawy: brak - zadowolenie: duże - wyrzuty sumienia: brak Odpowiedz Link Zgłoś
wzr1 Re: Wkładki domaciczne 20 lat temu Nieużywane sumienie jest czyste. Pewnie zabiłaś parę swoich dzieci, ale nie na każdej matce robi to wrażenie, niektóre nawet się cieszą z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu rzeczywiście nie masz sumienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu zlitujcie się!!! tak jaj pisała IWA wkładka działa wczesnoporonnie! czy ktokolwiek chce zabić swoje dziecko??? przypominam ze w polsce to nie legalne. jest wiele innych sposobow zabezpieczania sie przed niechciana ciąża! np. ogólnodostępna prezerwatywa, pigułki czy plastry! nie zabijajcie własnych dzieci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lalunda a jeśli choruję?!!!! 20 lat temu a co niby mam zrobić jak poważnie choruję, biorę tzw "chemię" i inne cuda jednocześnie, i nawet lezac w szpitalu podpisywałam papiery że wiem że przez 6 lat nie wolno mi zajść w ciąże?! Kobiety leczące cię podobnie, którym sie nie udało "nie zajść" urodziły dzieciCHORE i niezrolne do życia, a jednak żywe...przez jakiś czas. które to dzieci stoją teraz w rządku w podziemnych korytarzach Akademii Medycznej, w słoichach zalanych formaliną..jako ciekawostki dla studentów? bez twarzy, rączek ,nóżek ,palców,otworów np. nos usta, bez niektórych narządów...I CO JA MA ZROBIĆ? MIEĆ SUMIENIE I URODZIĆ TO DZIECKO?!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zdrajczyni Re: Wkładki domaciczne 20 lat temu Wariatko, spirala jest jak najbardziej legalna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Zgadzam sie z iwą, nigdy w zyciu nie założyłabym sobie wkładki!!! TO jest zabijanie poczętych już istotek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sysy Re: Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu witam ! chciałam napisać że mam juz wymienioną trzecia wkładkę bardzo sobie chwalę tą metode antykoncepcji nie mam zadnych skutków ubocznych wręcz jest wszystko super .A co do zabijania niewinnych istotek jak tu ktos napisał to uważam ze lekka przesada nikt nikogo na siłe do tej formy antykpncepcji nie namawia jest to kazdej z nas własny wybór a jezeli ktoś blastocyste nazywa istotka to niech sobie płodzi dzieci i biega po zapomoge do opieki społecznej .Mam dwoje dzieci i jak na te czasy uwazam że wystarczy .A zapomniałam dodoać tabletki antykoncepcyjne również są środkiem wczesnoporonnym.Więc proponuję nie zabezpieczać się skoro ktoś bedzie miał wyrzuty sumienia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszczółka maj Re: Wkładki domaciczne IP: *.toya.net.pl 20 lat temu brawo brawo dla pań z ciemnogrodu byle tak dalej a niedługo dwunastolatki zaczną dzieci rodzić i panie po 50-tce bo właśnie w okresie meno się zdarzyło.zabijanie dzieci blastocyst o czym wy mówicie lepiej zabić blastocystę niż patrzeć na umierające skatowane przez matkę i ojca dziecko bo oni się nie zabezbieczyli i tak wyszło,ALBO NA DZIECKO KTÓRE UMIERA Z GŁODU.ROZPACZ DZIEWCZYN BO JA NIE CHCIAŁAM TEJ CIĄZY DZIECI W ŚMIETNIKACH,BUDKACH TELEFONICZNYCH,ZAKOPANE W POLU W BECZKACH BRAWO ZA MYŚLENIE TYCH WSZYSTKICH Pań Odpowiedz Link Zgłoś
kotek9634 Re: Wkładki domaciczne 19 lat temu Gość portalu: sysy napisał(a): > witam ! chciałam napisać że mam juz wymienioną trzecia wkładkę bardzo sobie > chwalę tą metode antykoncepcji nie mam zadnych skutków ubocznych wręcz jest > wszystko super .A co do zabijania niewinnych istotek jak tu ktos napisał to > uważam ze lekka przesada nikt nikogo na siłe do tej formy antykpncepcji nie > namawia jest to kazdej z nas własny wybór a jezeli ktoś blastocyste nazywa > istotka to niech sobie płodzi dzieci i biega po zapomoge do opieki > społecznej .Mam dwoje dzieci i jak na te czasy uwazam że wystarczy .A > zapomniałam dodoać tabletki antykoncepcyjne również są środkiem > wczesnoporonnym.Więc proponuję nie zabezpieczać się skoro ktoś bedzie miał > wyrzuty sumienia . popieram Odpowiedz Link Zgłoś
kotek9634 Re: Wkładki domaciczne 19 lat temu Buhahaha, a moze ty sie pochwalisz czym zabijasz swoje dzieci:plastami,tabletami a moze i czyms innym przeciez jedno i drugie działa podobnie wkładki domaciczne zapobiegają ciąży jak każdy środek antykoncepcyjny!!!!!!!!!!!!!To samo można powiedzieć o każdym innym zabezpieczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes Re: Wkładki domaciczne IP: *.ngates.nasze.pl 18 lat temu witam nie zgadzam sie z opiniami niektorych pan tutaj,bralam tabletki anty i przez nie mam teraz niedoczynnosc tarczycy i torbiele piersi,jedyna metoda antykoncpcji dla mnie to wkladka,pewnie ktos powie a po co ci to! ale niestety jesli zajde w ciaze z niedoczynnoscia tarczycy moge poronic lub urodzic dziecko z zespolem downa...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aanima Re: Wkładki domaciczne IP: *.chello.pl 20 lat temu nie daje 100% pewnosci, zabija=niszczy=jak chcesz płód=zarodek=jak chcesz..moze powodowac infekcje, nieleczona śmierć-twoj wybor, twoje sumienie, twoje dziecko, itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stara Re: Wkładki domaciczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu czy ty masz więcej niż 100 lat? czy wiesz co to jest środek wczesnoporoony? poczytaj o działaniu wkładki więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sysy Re: Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu kobiety nikt was do tej formy antykoncepcji nie namawia stosujcie sobie kalendarzyki małzeńskie albo stosunek przerywany jak sobie która woli .Ja wybrałam ta forme antykoncepcji i jestem z niej zadowolona i nie mam żadnych wyrzutów sumienia a co do wiedzy o wkładce to wiem bardzo duzo. Mam dzieci rok po roku wystarczy wiecej nie chcvem mieć ! Kapturki i globulki czy prezerwatywy mnie nie interesują. Wasz świadomy wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Wkładki aborcyjne IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20 lat temu Oczywiscie, ze jest to srodek aborcyjny i jak najbardziej szkodliwy dla organizmu kobiety skoro musi tak sie kontrolowac. Kazdy metal w organizmie moze powodowac powazne problemy zdrowotne. Wystarczy jeszcze inny metal w tym samym ciele np. plomba amalgamatowa i mamy swoja wlasna baterie w organizmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: Wkładki aborcyjne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20 lat temu wszelkie środki wczesnoporonne są w polsce zakazane. gdyby wkładki nimi byly nie sprzedawano by ich legalnie w aptekach to samo tyczy sie każdej innej antykoncepcji dostępnej na rynku. ps. właśnie zsatanwaiam sie nad założeniem wadki a to forum dodatkowo mnie przekonuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: Wkładki aborcyjne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20 lat temu a co do szkodliwosci to owszem, wszystko jest szkodliwe, pryskane pomidorki z bazaru również Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Wkładki aborcyjne 20 lat temu Kazdy metal w organizmie moze > > powodowac powazne problemy zdrowotne. Sugeruję powyjmować sobie wszystkie plomby, motki, koronki, nie daj boże implanty zębow, albo spojenia go kości czy panewek biodrowych. Głupota ludzka nie zna miary. Stal chirurchiczn - ten termin coś ci mówi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Wkładki aborcyjne IP: 212.160.86.* 19 lat temu bateria w organizmie? hmmm jeszcze jeden plus,mniejsze rachunki za swiatło...tak na powarznie,swiadome macierzynstwo to luksus, Odpowiedz Link Zgłoś
nieznany23 Re: Wkładki domaciczne 20 lat temu skąd wiesz, że jest to napewno środek wczesnoporonny ? Bo tak mówi Kościół ? Na przestrzeni mojego niezbyt długiego życia (54 lata) Kościół dopuścił kalendarzyk małżeński, później metodę termiczną, następnie objawowo-termiczną, teraz nagle nie ma w prezerwatywach porów, które przepuszczałyby wirusy HIV, a za 100 lat może się okazać, że wszystko jest cacy, bo katolików można policzyć ledwo na setki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznany Re: Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu własnie rozważam założenie wkładki i mam starszne opory, bo nie wyobrażam sobie jakiegos metalu we mnie. niestety ginekolog ze względów zdrowotnych zaleca mi tę metodę antykoncepcji. mam już dwoje dzieci z małą różnicą wieku i nie chcę dalej ryzykować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grara Re: Wkładki domaciczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu > własnie rozważam założenie wkładki i mam starszne opory, bo nie wyobrażam sobie > jakiegos metalu we mnie. niestety ginekolog ze względów zdrowotnych zaleca mi > tę metodę antykoncepcji. mam już dwoje dzieci z małą różnicą wieku i nie chcę d > alej ryzykować! Jak rozumiesz ryzyko, przecież od następnego dziecka nic ci się nie stanie, ryzykujesz zakładając wkładkę, że zabijesz swoje dziecko, albo że coś ci sie stanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojjj Re: Wkładki domaciczne IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20 lat temu Dokladnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zdrajczyni Re: Wkładki domaciczne 20 lat temu Też miałam duże opory, ale kiedy załozyłam, po miesiącu - dwóch zaczęłam być zadowolona. Na początku sa plamienia i czasem boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Wkładki domaciczne IP: *.telkonet.pl / *.telkonet.pl 20 lat temu Ja założyłam wkładkę też po dwójce dzieci. Jestem szczęśliwa i czerpię pełną radość z seksu- choć pierwsze dwa miesiące się stresowałam, czy będzie w porządku. Plamienia dodatkowe owszem są, ale po jakimś czasie to się normuje i znikają. Teraz mogę zawsze, wszędzie, jeśli tylko mam ochotę! Nie czekam później zdenerwowana na spóźniający się okres. Wkładka była świadomym wyborem, bo narazie nie mogę pozwolić sobie na więcej dzieci. PS. Mnie straszono, że założenie wkładki boli= wogóle tego nie czułam, a brzuch mnie "bolał" w zasadzie ćmił tylko jeden wieczór, jak się wkładka "układała". A jak było u was? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asika Re: Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Witam. Mam pytanko, załozyłam wkładkę półtora miesiąca temu. Pierwszą miesiączkę dostałam po 23 dniach, teraz minęło 31 dni i nadal nie dostałam miesiączki. Boję się, czy nie jestem w ciąży. I stąd moje pytanko, czy cylke są nieregularne przy wkładce? Nadmieniam, że mam Multiload. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mary Re: Wkładki aborcyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu właśnie rozważam zakłożenie wkładki, jak dotąd od okolo 9 lat biorę tabletki i niestety (podobnie jak pani z forum) zawsze przed miesiączką mam straszne bóle głowy. Czy może miec to związek z tabletkami antykoncepcyjnymi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Wkładki domaciczne IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 20 lat temu zapraszam na stronę www.narodziny.med.pl/wkladki.htm - tam dowiesz się o najnowszych odkryciach medycyny - okazuje się, że to nie jest środek wczesnoporonny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydgoszczanka Re: Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Jak czytam, że wkladka domaciczna to środek wczesnoporonny, to mnie zatyka. Nikt nie każe zakładać wkładki kobiecie, która chce mieć dzieci! Ja urodziwszy zdecydowałam się na zastosowanie i przynajmniej nie oszukuję siebie ani męża Już 10 lat stosuję tę metodę antykoncepcji i nie narzekam. Po prostu do innych nie mam zaufania i tyle..... Jestem matką 4-ga udanych dzieci.A te banialuki o poronieniach...... Odpowiedz Link Zgłoś
niunia1212 Re: Wkładki domaciczne 20 lat temu Wkładka domaciczna nie jest środkiem wczesno poronnym gdyby tak było jej stosowanie było nby niedozwolone.Postanowiliśmy z mezem założyć wkladkę ,pomimo ze planujemy kolejne dziecko ufam swojemu lekarzowi ze to najlepszy srodek antykoncepcyjny.wkładka ma zapobiegać ciazy wiec i dotarciu plemników do jajeczka wiec nie moze być srodkiem wczesno poronnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kat Wkładki domaciczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu Ale bzdury opowiadasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlala Re: Wkładki domaciczne IP: *.ztpnet.pl 20 lat temu HEJ JA MAM MIRENĘ OD 10 MIESIĘCY ZAŁOŻYŁAM JĄ ZE WZGLĘDÓW ZDROWOTNYCH, MIAŁAM DO WYBORU MIRENĘ LUB USUNIĘCIE MACICY, GDYŻ ZAMIAST MIESIĄCZEK MIAŁAM KRWOTOKI. JESTEM TERAZ ZADOWOLONA BO OKRES JEST NIEWIELKI, NIE MUSZĘ BAĆ SIE O NIECHCIANĄ CIĄŻĘ. RÓWNIEŻ PLAMIŁAM PO ZAŁOŻENIU ALE MÓJ LEKARZ KAZAŁ MI BRAĆ PRZEZ 6 TYGODNI CYCLO 3 FORT I TO POMOGŁO. POZDRAWIAM WSZYSTKI MIRENOWICZKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agis Re: Wkładki domaciczne IP: *.crowley.pl 20 lat temu mam wkładke i co miesiąc regularnie mam obfite krwawienia, nieraz bardzo plamienia mniej więcej 5 dni po okresie, ostatnio mnie coś kuje w brzuchu i boli i boje sie jak cholera o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mel Re: Wkładki domaciczne IP: *.fbx.proxad.net 20 lat temu Lekarz prawde ci powie :) W kazdym razie,jesli boisz sie ze wkladka przebija ci brzuch to to akurat jest niemozliwe :) Nie bralas aby przedtem pigulek? Odpowiedz Link Zgłoś
mariolaw8 Re: Wkładki domaciczne 20 lat temu ja mam wkładkę 3 lata podobno można nosić ok 6-7 lat,często mam zapalenia pochwy ale nie sądziłam że od tego(myślałam o płynach do higieny,tamponach ),okres mam też obfitszy (przy tabletkach jest b.skąpy),zastanawiam się czy boli jak wyciągają wkładkę może ktośmi powie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Wkładki domaciczne IP: 212.183.136.* 17 lat temu czesc,ja mam wkladke od ponad 5 lat i zamierzam ja w za pol roku wyciagnac,nie wiem czy boli,choc jestem pewna ze tak,bo jak ja mialam zakladana to strasznie bolalo... Po zalozeniu dostalam okres i zakaz urzywania tamponow-z powodu prawdopodobienstwa zakazen-jak do twj pory-zadnych nie mialam,slyszalam za to z ejesli ma sie wkladke dluzej niz 7 lat to pozniej ciezko zajsc w ciaze-dlatego ja chce ja wyciagnac bo chce miec jeszcze jedno dziecko,ktos cos slyszal na ten temat?prosze o odpsanie,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Wkładki domaciczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu pozdrawiam wszystkie posiadaczki wkładek!moje kochane czy spirala moze wpłynąc na opóżnienie miesiączki? pierwszy dzień mojej pierwswzej miesiączki to 3.11 ostatni -8.11 i jeszcze nie mam następnej .Czy słusznie się obawiam? Odpowiedz Link Zgłoś
gdsta Re: Wkładki domaciczne 20 lat temu wolna wola to jedno i można nosić wkładke albo nie; natomiast wiedza to drugie; wkładka nie pozwala zagnieździć sie jaju więc nie ma ciązy i nie ma oczywiście poronień. Kto sobie chce bez seksu - nie mamy nic przeciwko takiej metodzie, ktoś chce metodami naturalnymi też proszę bardzo tylko bez bzdur. Kobiety które noszą wkładkę wiedzą, ze może ona u niektórych mieć jakieś wady ale ma więcej zalet i wybrały. Wiedzą również, ze np im bardzo szkodzi brak sexu i też wybrały sex z wkładka, bo nie chcą tabletki. Jesli ktoś chce propagować naturalne metody bardzo dobrze, ja tak żyłam do czasu kiedy urodziłam dwoje dzieci ( udało mi się zaplanować i to po kilku latach małżeństwa) potem kiedy byłam pewna, ze nie mogę być w ciązy zdecydowałam się na wkładke i było wszystko o'key. Trzeba poczytać wiedzieć co sie wybiera i nie pleść głupot. Wkładka nie powoduje poronień i to najważniejsze. A tak przy okazji to zycie też szkodzi a niektórym to mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ila Re: Wkładki domaciczne IP: *.teleton.pl 19 lat temu no i co z tego że przeciwporonny bardzo dobrze !skoro żyjemy w zacofanym swiecie to super ze sa jeszczec inne metody zeby sie pozbyc niechcianej ciazy niech zyje wolnosc kobiety to nasze d...i my nimi rzadzim! mocherowe berety do domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anika Wkładki domaciczne IP: *.lomza.mm.pl 19 lat temu mam dwoje dzieci w wieku 4lata i 1 roczek w ciąże zachodziłam na pstryknięcie palcami (po nocy poślubnej za 9 miesięcy urodziłam) wkładkę mam od roku żadnych plamień między miesiączkami nie ma wcześniej stosowałam tabletki i de-provere (zastrzyk)który miał zlikwidować torbiele na jajnikach po dawce hormonków spuchłam zmieniłam lekarza i teraz cenię sobie wygodę wkładka naprawde jest super polecam kiedys byłam jej przeciwniczką ale PUNKT WIDZENIA ZMIENIA SIĘ OD PUNKTU SIEDZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anex Wkładki domaciczne IP: *.centertel.pl 19 lat temu bylam bardzo zadowolona z wkladki mialam ja 5 lat i bez problemu wspolzylam Odpowiedz Link Zgłoś
kotek9634 Re: Wkładki domaciczne 19 lat temu Dziewczyny, a czy przy tej metodzie antykoncepcji uzywacie dodatkowo prezerwatywy??Ja aktualnie biore depo-provere i zastanawiam sie nad wkładką prawie sie zdecydowałam przekonują mnie bardzo wasze opinie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melmire Re: Wkładki domaciczne IP: *.fbx.proxad.net 19 lat temu Ja nie uzywam, przy pigulce nie uzywalam, a skutecznosc jest podobna. Odpowiedz Link Zgłoś