Dodaj do ulubionych

CO NA ŚWIĄTECZNYM STOLE ?

IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 21 lat temu
CO znajdzie sie u Was na świątecznym stole ?

u mnie:
bigos
sałatka
jajka
kiełbasy
szynka
jajka

a co by tu jeszcze...?

Obserwuj wątek
    • Gość: zzz Re: CO NA ŚWIĄTECZNYM STOLE ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      Ano może jeszcze barszcz czerwony z szynką, sałatki, śledź z cebulą, ciasta?
      • Gość: kasia Re: CO NA ŚWIĄTECZNYM STOLE ? IP: *.dsl.scrm01.pacbell.net 21 lat temu
        zur z biala kielbasa i ryba po grecku, do kolekcji.
        kasia
        • Gość: fly Re: CO NA ŚWIĄTECZNYM STOLE ? IP: *.gtech.com / 192.156.101.* 21 lat temu
          nie jestem wierząca...
          święta dla mnie to tylko tradycja...ale jak tak czytam, to święta czy to
          Wielkanocne czy Bożego w końcu Narodzenia...to święta jedzenia...jakby
          najwazniejsze było co i ile czego na stole...

czcijmy białe kiełbasy i kurze jaja...opychajmy się kurczakami i indykami...
          udzielajmy się w kuchni do wystapienia potów...świętujmy! no właśnie..co
          świętujmy? żółte tulipany? fabrykę Morliny czy Sokołów Podlaski?

ech kobitki...święta są co roku i co roku te same infantylne pytania....
          to jest najważniejsze????
          ręce opadają....

• Gość: kasia Re: CO NA ŚWIĄTECZNYM STOLE ? IP: *.dsl.scrm01.pacbell.net 21 lat temu
            dla nas chyba jest to wystarczajaco wazne, bo na tym polega tradycja. poza tym kazdy z nas ma
            jakiegos bzika na jakims punkcie. mysle ze ty rowniez masz w soim zyciu tradycje ktore kultywujesz, i
            zaloze sie ze dla kogos "z ubocza" moze sie sie wydac to trywialne i bez sensu.
            wesolych swiat (jakichkolwiek)
            kasia
          • Gość: tofi Re: CO NA ŚWIĄTECZNYM STOLE ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
            a opadają na takie malkontenctwo, nie lubisz nie jesz wybór prosty. pytanie
            było prote co na św. stole a nie czy
            swoją drogą ciekawam co ty świętujesz
      • Gość: Alex Re: CO NA ŚWIĄTECZNYM STOLE ? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21 lat temu
        Przede wszystkim niezbędny jest chrzan,również tradycyjny biały barszcz na
        wywarze z białej kiełbasy,kiełbasę kroimy w plastry i razem z gotowanymi
        jajkami zalewamy na talerzach ugotowanym
        barszczykiem...pychotki,mniam,mniam.Smacznego!!!
        • Gość: ikke Re: CO NA ŚWIĄTECZNYM STOLE ? IP: *.acn.waw.pl 21 lat temu
          a moze bialy barszcz a do tego jaja przepiorcze "zawiniete" w farsz z bialej
          kielbasy i ugotowane w barszczu..
          powinno byc pycha..ja sprobuje

oczywiscie jajaeczka najpierw nalezy ogotowac na twardo obrac ze skoruki a
          potem "zawijac"..
          widzialam w tv..:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka