Gość: p.l. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 21 lat temu CO znajdzie sie u Was na świątecznym stole ? u mnie: bigos sałatka jajka kiełbasy szynka jajka a co by tu jeszcze...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zzz Re: CO NA ŚWIĄTECZNYM STOLE ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu Ano może jeszcze barszcz czerwony z szynką, sałatki, śledź z cebulą, ciasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: CO NA ŚWIĄTECZNYM STOLE ? IP: *.dsl.scrm01.pacbell.net 21 lat temu zur z biala kielbasa i ryba po grecku, do kolekcji. kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fly Re: CO NA ŚWIĄTECZNYM STOLE ? IP: *.gtech.com / 192.156.101.* 21 lat temu nie jestem wierząca... święta dla mnie to tylko tradycja...ale jak tak czytam, to święta czy to Wielkanocne czy Bożego w końcu Narodzenia...to święta jedzenia...jakby najwazniejsze było co i ile czego na stole... czcijmy białe kiełbasy i kurze jaja...opychajmy się kurczakami i indykami... udzielajmy się w kuchni do wystapienia potów...świętujmy! no właśnie..co świętujmy? żółte tulipany? fabrykę Morliny czy Sokołów Podlaski? ech kobitki...święta są co roku i co roku te same infantylne pytania.... to jest najważniejsze???? ręce opadają.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: CO NA ŚWIĄTECZNYM STOLE ? IP: *.dsl.scrm01.pacbell.net 21 lat temu dla nas chyba jest to wystarczajaco wazne, bo na tym polega tradycja. poza tym kazdy z nas ma jakiegos bzika na jakims punkcie. mysle ze ty rowniez masz w soim zyciu tradycje ktore kultywujesz, i zaloze sie ze dla kogos "z ubocza" moze sie sie wydac to trywialne i bez sensu. wesolych swiat (jakichkolwiek) kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tofi Re: CO NA ŚWIĄTECZNYM STOLE ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu a opadają na takie malkontenctwo, nie lubisz nie jesz wybór prosty. pytanie było prote co na św. stole a nie czy swoją drogą ciekawam co ty świętujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: CO NA ŚWIĄTECZNYM STOLE ? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21 lat temu Przede wszystkim niezbędny jest chrzan,również tradycyjny biały barszcz na wywarze z białej kiełbasy,kiełbasę kroimy w plastry i razem z gotowanymi jajkami zalewamy na talerzach ugotowanym barszczykiem...pychotki,mniam,mniam.Smacznego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikke Re: CO NA ŚWIĄTECZNYM STOLE ? IP: *.acn.waw.pl 21 lat temu a moze bialy barszcz a do tego jaja przepiorcze "zawiniete" w farsz z bialej kielbasy i ugotowane w barszczu.. powinno byc pycha..ja sprobuje oczywiscie jajaeczka najpierw nalezy ogotowac na twardo obrac ze skoruki a potem "zawijac".. widzialam w tv..:)) Odpowiedz Link Zgłoś