Gość: Mira IP: *.idea.pl 21 lat temu ciekawy materiał ale nie dowiedziałm się o otyłości brzusznej która mnie dopadła co robić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Beata Re: Cudowna lekkość bytu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu Bardzo ciekawy artykuł,poruszający chyba wszystkie zagadnienia związane z odchudzaniem.Chciałabym się tylko dowiedzięc do jakiego udać się lekarza ,aby mieć fachową pomoc przy odchudzaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Szulc Re: Cudowna lekkość bytu IP: *.stacje.agora.pl 21 lat temu Jako autorka dziękuję za miłe słowa :-) Teoretycznie w odchudzaniu powinien umieć pomóc lekarz rodzinny. Jednak w praktyce wiadomo, jak bywa z tego typu poradami... Lepiej zwrócić się do lekarza medycyny estetycznej (patrz np. medycynaestetyczna.medserwis.pl/) lub w poradni chorób metabolicznych (np. www.izz.waw.pl). W każdym większym mieście są gabinety lub kliniki specjalizujące się w leczeniu otyłości. Warto popytać znajomych, zapytać o rekomendację. I być ostrożnym w stosowaniu jakichś bardzo dziwnych diet. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mameja2 Mam tylko niewielką nadwagę 21 lat temu jakieś parę kilo. Najgorsze dla mnie jest poradzenie sobie z OGROMNYM apetytem. Gdybym miała złą przemianę byłabym słoniem. Chcę to zrzucić i jak tylko jest pogoda wskakuję na swój ulubiony rower. Nie mogę jednak opanować apetytu. Ciągle chce mi się jeść! Nie mogę uciekać z domu i mysleć bez przerwy o jedzeniu. Brałam już większość z dostępnych preparatów hamujących łaknienie. Np. Trimline musiałam zjadać po 6 tabletek na raz, po paru dniach przestawało działać. Najgorsze są weekendy, kiedy jestem w domu. Co robić? Nadmieniam, że staram sie trzymać dietę, nie jem słodyczy(bez problemu), tłustych rzeczy, ale oprócz marchewki coś muszę zjeść! Będę wdzięczna za radę Odpowiedz Link Zgłoś