Dodaj do ulubionych

farbowanie ubrań w pralce - PODPOWIEDZCIE

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
Interesuje mnie jak po takim farbowaniu będzie wyglądała pralka? Czy ta
uszczelka gumowa/kołnierz pralki zafarbuje się? Chcę zafarbować ubranaia na
czarno i mam obawy. Będę wdzięczna jeśli podzielicie się doświadczeniami.
Obserwuj wątek
    • Gość: Też Asia Re: farbowanie ubrań w pralce - PODPOWIEDZCIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
      Spokojnie możesz farbowac.Tydzien do tyłu farbowałam na czarno dzinsy.Powiem tak
      ze troche sie bałam bo kiedys to robiłam w starej pralce a teraz mam od kilku
      miesiecy nowa.Farbowanie sie udało,spodnie super i pralka czysta.Jedno jest
      pewne że farbe wlewaj prosto do bębna goraca tak jak w przepisie dolej goracej
      wody i wrzuc dobrze zmoczony materiał.Na dzinsy zużyłam dwie torebki farby.
      • Gość: Joasia Re: farbowanie ubrań w pralce - PODPOWIEDZCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
        Właśnie tak miałam zrobić, wlać do bębna roztwór. Ale najpierw chyba jakieś
        płukanie, żeby to wszystko zmoczyć. Ja mam do zafarbowania kożuszek sztuczny i
        3pary spodni i mam tylko 6paczek farby - wszystkie te ciuchy są czarne, ale już
        dosyć pospierane. Martwię się teraz czy mi wystarczy farby i czy podzielić to
        na dwa razy czy za jednym zamachem(zajmie to mniej niż pół pralki)? Czy oprócz
        farby dodawałaś sól lub ocet - jak w przepisie, i czy wystarczy jedno
        pranie/farbowanie z 30min w 60stopniach? Będę farbować w środę, dlatego proszę
        bardzo o porady, żeby się udało
        • Gość: Asia Re: farbowanie ubrań w pralce - PODPOWIEDZCIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
          Po południu ci napiszę więcej.Za mało masz farby na te ciuchy.
        • fanta-girl Re: farbowanie ubrań w pralce - PODPOWIEDZCIE 21 lat temu
          a jakich farb uzywasz?
          NA ogol na opakowaniu pisze na ile kg torebka.

Ja ostatnio pofarbowalam gruby sweter na ciemny fiolet.
          Troche mi bylo szkoda pralki i zrobilam w wielkim garze i troche zaluje, bo
          rekaw jest ciut krzywo ://

musial sie zagiac po prostu.
          uzywalam jakichs hiszpanskich farb z marketu.
          kolor super.
        • Gość: Asia Re: farbowanie ubrań w pralce - PODPOWIEDZCIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
          Do bebna wlać roztwor farby,dolac goracej wody dosc duzo zeby po wrzuceniu
          wcześniej zmoczonego i dobrze wypranego materialu załaczyć pralkę ktora dobierze
          zimna wodę i zacznie obracac sie bęben.Wtedy tez zacznie rownomiernie wchłaniac
          sie farba.Ja właczyłam program mam pralkę Ariston 1.18 min.60stopni.W czasie
          prania dosypąłam garść soli.Na jedne dzinsy koloru ciemnego brązu musiaam dac
          dwie czarne farbki.
          • Gość: Joasia Re: farbowanie ubrań w pralce - PODPOWIEDZCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
            DZIEKUJĘ BARDZO za info.
            Moja pralka jest stara. Czy ok.30min farbowania wystarczy i ta sól na koniec
            czy w trakcie?
            Kupiłam farbki Kakadu, ale nie mam możliwości dokupić ich u siebie w mieście.
            Mam nadzieję, że wszystko będzie OK.
            Pozdrawiam
              W trakcie farbowania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka