Gość: EWA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20 lat temu Jak pozbyć się grzyba na oknach PCV (od strony mieszkania)? Próbowałam Domestosem, ale pomogło tylko na krótki czas.Z góry dzięki za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lulu Re: okna PCV i grzyb IP: *.wa-wa.inpoland.pl 20 lat temu Ja używam preparatu antygrzybiczego w atomizerze ale mam wrażenie, że są do niczego, oraz osuszaczy powietrza. Ustawiam je (2szt) przy granicy ściany z oknem - na parapecie i pod oknem na podłodze. (do kupienia w supermarketach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxxx Re: okna PCV i grzyb IP: 83.238.166.* 20 lat temu A nie lepiej po prostu codziennie wietrzyć mieszkanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kenzo Re: okna PCV i grzyb IP: *.pronet.lublin.pl 20 lat temu a cóż Wy wyprawiacie, że macie grzyb na oknach?! Czyżby bezmyślnie oszczędzacie na ogrzewaniu? Wiele osób twierdzi, że im ciepłe grzejniki niepotrzebne, zamykając przy tym szczelnie okna.Może im niepotrzebne ale ścianom, meblom jak najbardziej.To nieprawda, że wietrząc mieszkanie wpuszczamy wilgoć do środka, nie wietrząc nie wypuszczamy jej na zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia WK Re: okna PCV i grzyb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu mozesz wietrzyc ile chcesz, ale jesli masz bardzo szczelne okna to i tak predzej czy pozniej grzyb sie pojawi, szczegolnie w wilgotniejszych pomieszczeniach. Sposobem jest mikrowentylacja, ale to jednak powoduje utrate ciepla, przynajmniej w moich oknach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcdef Re: okna PCV i grzyb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu Niektórzy wolą mieć " smradeczek , ale tepliczko " . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panienka z okienka Re: okna PCV i grzyb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Wietrzę codziennie. Ponieważ często używam farb i lakierów okna mam otwarte czasem i kilka godzin dziennie. Nawet ostrą zimą. Temperatura w mieszkaniu wynosi około 25 stopni Celsjusza. Kaleryfery odkręcone na piątkę. Lubię ciepło, więc na nim nie oszczędzam. Bardziej liczy się dla mnie komfort życia codziennego, niż możliwość oszczędzenia na ogrzewaniu, żeby sobie kupić coś "luksusowego". A grzyb na silikonie, na dole okna, mam.:/ W tym pomieszczeniu, w którym pracuję i okna są niemal na okrągło otwarte - też.:( Nie wiem jak się tego pozbyć. Róznymi środkami to tępiłam. Zastanawiam się jakby może to cieniutko ściąć z wierzchu i zasilikonować na nowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyyxxx Re: okna PCV i grzyb IP: 195.136.35.* 20 lat temu Mieliśmy w mieszkaniu ten sam problem i powodem było zbyt szczelne zaklejenie silikonem szpar (polecił nam to fachowiec). Walczylismy z tym kupę czasu i w końcu postanowiliśmy z męzem zedrzeć silikon . I powiem szczerze grzyba nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś