20 lat temu
Hej

Mam pytanie - jakiego materaca używacie? Jaki jest lepszy - piankowy czy
sprężynowy? Proszę o odzew każdego, kto ma jakiekolwiek doświadczenia z
materacami.

Pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • bajsarka Re: materac 20 lat temu
      Ja mam sprężynowy i nie wiem czy to normalne, ale czasem czuję te sprężyny na
      dwoich biodrach :) Dodam, że materac sprzed 5 lat, a nie po babci :)

Teraz będę kupować do nowego mieszkania jakiś inny ale nie wiem jaki. Może
      lateksowy?
      • bajsarka Re: materac 20 lat temu
        Tu może coś znajdziesz-opis. materace.sklep.pl/catalog/
        • justihr Re: materac 20 lat temu
          Dzięki:) Dowiedziałam się też, że dobre materace są w JYSK. No i właśnie te
          sprężynowe są dobre, tylko zależy od techniki wykonania (bo są
          różne).Pozdrawiam
          • renebenay Re: materac 20 lat temu
            Nie zalowac pieniadze na dobry materac,my mamy sprezynowy (140x200) od lat i
            jest jak nowy-uwazac szczegolnie na jakosc.
      • sussiq Re: materac 13 lat temu
        Ja kupowałam materac bonellowy do domu Comfortbe i jestem bardzo zadowolona.
        Był w bardzo korzystnej cenie, a do bardzo dobrej jakości. Pierwszy raz u nich kupowałam i jest ok.
    • aeromonas Re: materac 20 lat temu
      Ja mam kokosowy - twardy - bardzo dobrze na nim śpię od 10 lat. Przedtem miałam
      sprężynowy i z bólem kręgosłupa zwlekałam się z niego w środku nocy na
      czworaka, żeby położyć się na podłodze jak pies. Nie jestem ciężka - 57 kg.
      Widać - różne są potrzeby. Najlepiej wypróbować w sklepie - położyć się,
      poprzewracać, zwinąć w kłębek itd.
      • justihr Re: materac 20 lat temu
        Dzięki wszystkim Wam za rady:)Popytam jeszcze w sklepie i wypróbuję.
    • Gość: x Re: materac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
      też mam materac na sprężynach, średnio twardy (Ikea) ale stwierdzam,że jest dla
      mnie za twardy (60 kg), teraz kupiłabym lateksowy. Co do wypróbowania w
      sklepie, to też poświęciłam na to dużo czasu ale tak naprawdę to trzebaby
      pospac jakiś miesiąc, żeby dobrać odpowiedni materac.
      • Gość: nessie Re: materac IP: *.rzeszow.mm.pl 13 lat temu
        To prawda, ja mam Estrellę z Koła i niestety jest dla mnie za twardy, mimo że w sklepie wydawał się idealny. Teraz wyrzucam sobie, że pożałowałam grosza na materac typu multipoket. Kładłam się na kilku m.in. z Koła i Hildinga i wtedy wydawało mi się, że to zbędny luksus.
    • weroni12345 Re: materac 10 lat temu
      Ja uważam, że dużo lepszy jest materac piankowy. Dużo informacji, które się przydają jest tu: www.materaceblog.pl/rodzaje-materacy/materace-piankowe-zalety.html
    • kasiam59 Re: materac 10 lat temu
      Ja na swój materac wydałam ponad 5 tys. Nie powiedziane, ze dla ciebie ten będzie najwygodniejszy. Można kupić również tańsze i równie wygodne. Najważniejsze, żeby na nich poleżeć. Polecam jednak piany - one teraz są na topie. Sprężyny idą do lamusa, bo nie podpierają idealnie naszego ciała, z kolei lateks uczula.
    • dabrovski Re: materac 9 lat temu
      Piankowy lepszy. Jakbyś szukał dobrego materaca to polecam materace karczew -> materaceotwock.pl
    • Gość: ewa Re: materac IP: *.play-internet.pl 9 lat temu
      Też polecam pianki, to nie jest to co kiedyś, inna technologia, nic się nie wygniata, a podparcie jest super, mogę się wypowiedzieć o moim z sembella, z pianki bultex, w przekroju przypomina naturalną gąbkę morską, przewiewny, posiada właściwości antybakteryjne i antyalergiczne, mogę polecić niezdecydowanym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka