ebi3 20 lat temu macie jakies wyprobowane do przetluszczajacych sie wlosów... probowalam juz chyba wszystkich a i tak musze myc codziennie wlosy:((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: donna Re: szampony!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu a z rzepą próbowałaś? z apteki Odpowiedz Link Zgłoś
lizzy11 Re: szampony!!! 20 lat temu szampon nic tu nie pomoze, po prostu przyzwyczailas wlosy do codziennego mycia i chocbys nie wiem jakiego szamponu uzywala to nic ci nie da. musisz isc do apteki po jakis specyfik i starac sie myc wlosy co dwa dni, mimo ze bedzie ci sie wydawac ze nastepnego dnia juz sa tluste... po jakims czasie zaczna ci sie przetluszczac dopiero po 2 dniach, wtedy odczekaj troche i za jakis czas wydluz czas mycia do 3 dni. to troche trwa ale na pewno pomoze, moja znajoma tez miala taki problem, utrudnialo jej to troche funkcjonowanie bo codziennie wstawala przed praca o 4 rano i musiala myc glowe... dlatego sprobuj tego sposobu, no i oczywiscie wraz z jakims lekiem z apteki. zycze powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
ebi3 Re: szampony!!! 20 lat temu dzieki;) zaczelam jakie sdwa tygodnie temu myc wlosy co dwa dni, ale na drugi dzien czuje sie jak fleja :( szampony z rzepy uzywalam tez nie pomagaja, od 8 mam obok czynna apteke to skocze sie spytac dzieki za rady;) Odpowiedz Link Zgłoś
anita671 Re: szampony!!! 20 lat temu Ja tez tak mam, kiedy pytalam fryzjera to powiedzial: Mnie tez przetluszczaja sie wlosy, trzeba myc codziennie.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate1972 Re: szampony!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu Też to mam :( Myję codziennie. Rada fryzjera była taka, aby je przetłuścić tzn. nie myć przez tydzień i powinno pomóc, tylko....jak to zrobić? Tak więc wypada czekać na jakieś L-4 i wtedy. Poza tym moje spostrzeżenia a propos szampnów: wiekszość i tak przyśpiesza produkcję łoju (nawet te do tłustych włosów), tak, że wręcz w ciągu dnia czuję ich zapach!!! Niektóre powodowały swędzenie skóry. Od 4 tygodni używam szamponów Malwy: z rzepą, drugi z pokrzywą i zniknęło swędzenie i jakby dłużej są świeże, a przynajmniej nie czuję zapachu łoju. Odpowiedz Link Zgłoś
ebi3 Re: szampony!!! 20 lat temu no ten zapach jest wkurzający tydzien nie myc...przeciez chyba sama mialabym do siebie obrzydzenie...i tylko wypadaloby siedziec w domu... saam wiem jak reaguje jak na ulicy widze kogos w okropinie tlustych wlosach - fuj Odpowiedz Link Zgłoś
lizzy11 Re: szampony!!! 20 lat temu mysle ze tydzien to lekka przesada, ale sprobuj nie myc dwa dni tak jak pisalam, a potem wydluz ten czas do 3 dni, to naprawde powinno pomoc. tydzien to przesada, nawet ja nie myje wlosow co tysdzien chociaz nie przetluszczaja mi sie szybko,. ale po 3 dniach wlosy i tak sa juz nieswieze wiec trzeba umyc zeby lepiej sie poczuc :) Odpowiedz Link Zgłoś