Gość: gość IP: *.elblag.dialog.net.pl 19 lat temu Mam pytanie czy trzeba rozliczyc męza który zmarł w lutym 2006r.nie prowadził zadnej działalności była emerytem i zadnych dochodów dodatkowych?/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: PIT 37 ???? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 19 lat temu może pani rozliczyć się razem z nieżyjącym mężem i skorzystać ulgę Odpowiedz Link Zgłoś
aneri1961 Re: PIT 37 ???? 19 lat temu osoba zmarla nie rozlicza sie wogole z dochodu wiem to z wlasnego doswiadczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: PIT 37 ???? IP: *.chello.pl 19 lat temu Logicznie patrząc osoba zmarła nie rozlicza się z podatków, bo niby jak miałaby się podpisać na swoim zeznaniu podatkowym lub chociażby dopłacić należny US podatek. Wg mnie niemożliwe jest również wspólne rozliczenie małżonków ponieważ potrzebne są podpisy obu małżonków - kto niby miałby sie podpisać za zmarłą osobę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nolimit Re: PIT 37 ???? IP: *.telpol.net.pl 19 lat temu Mylisz się gościu.W tym roku poraz pierwszy umożliwiono rozliczenie się z przedwcześnie zmarłym współmałżonkiem- bez jego podpisu:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nolimit Re: PIT 37 ???? IP: *.telpol.net.pl 19 lat temu a odpowiadając na putanie załozycielki -nie trzeba rozliczać zmarłego męża Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: PIT 37 ???? IP: *.elblag.dialog.net.pl 19 lat temu Bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mzrr21 Re: PIT 37 ???? 19 lat temu Proponuję Ci jednak sprawdzić w Urzędie Skarbowym. Z tego co ja sie orientuję, zmarłego męża należy rozliczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: PIT 37 ???? IP: *.elblag.dialog.net.pl 19 lat temu Własnie tez tak słyszałam ze nalezy rozliczyc sie razem ze zmarłym mezem.Trzeba sprawdzic w US. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: księgowa Re: PIT 37 ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu W picie 37 jest rubryka w której zaznacza sie iż małżonek/ka zmarł w trakcie roku podatkowego. Z finansowego punktu widzenia jest to nie tylko korzystne ale również konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
mandarynka891 Re: PIT 37 ???? 12 lat temu Pomocny w rozliczeniu podatku może okazać się program komputerowy. Do pobrania za darmo z pomocdzieciom.eu Jak z niego korzystać i co on daje? szczędzanie podczas rozliczenia US może nie kojarzy się dobrze, ale ja od wielu lat korzystam z dobrodziejstw XXI wieku i rozliczam się dzięki darmowym programom. Najbardziej odpowiada mi ten z pomocdzieciom.eu bo wiem, że jest solidnie zrobiony, a poza tym przekazuję 1% podatku na ratowanie maluchów a nie wzbogacanie jakiegoś pana X. Jeżeli tak jak ja chcecie się zaangażować wpiszcie w swoją deklarację nr KRS 0000140007 Odpowiedz Link Zgłoś