Gość: Ewa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu co na mole do szafy zamiast naftaliny? słyszałam o lawenddzie. W jakiej postaci ona występuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ewa Re: mole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu chodzi o zapobiegnięcie ich pojawieniu się - bo ich jeszcze nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenabojan lawenda 19 lat temu Kupujesz w aptece-zielarni lawendę - to będą otarte kwiaty. Czasem na targach ludowych widziałam lawednę w pęczkach - cale zasuszone roslinki. Szyjesz woreczki z lnu abo bawełny - z luźnym splotem nici aby zapach mogł sie wydostać i wieszasz w szafie,przekładasz ubrania. Mialam pomysł zeby po wywietrzeniu zapachu wysypać ziólka i skropic je olejkiem eterycznym lawendowym i znowu do woreczka. Jest tez tak dziwna roslinka nie wiem czy naprawdę czy to zargon nazywa sie "bagno" i wiesza sie je w szafach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: lawenda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Możesz kupic taki lawendowy wkład do odswieżaczy powietrza. Stosowałam w przypadku moli spożywczych. Odpowiedz Link Zgłoś