Dodaj do ulubionych

Uratować len

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
Wczoraj na nieznanego pochodzena plamę na koszuli lnianej (czerwonej) wsypalam odplamiacz i ... zapomnialam. Kiedy już przypomnialam sobie- wyprałam koszulę, wysuszyłam na sloneczku i wyprasowalam. No i w miejscu, gdzie byl odplamiacz, po prasowaniu pojawiła sie prawie czarna plama. Czy mozna to jakoś uratować tę koszulę?
Obserwuj wątek
    • alexxa6 Re: Uratować len 19 lat temu
      wątpię,niestety.Len jest naturalną tkaniną i łatwo go odbarwić.Dziwne jedynie że
      plama wyszła czarna?! bo powinna być biała.Może ten len jest z dodatkiem czegoś
      innego? i to wywołało reakcję chemiczną.
      vanilla-cafe.net/
    • Gość: asia Re: Uratować len IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      szkoda, bo bardzo lubilam tę koszulę. To taka na wierzch, noszona rozpieta do dzinsów, ewentualnie lnianych spodni. Macie pomysl, co mozna naszyć na tę plamę? Jest ona na wysokości kieszonki.
      • tekisk Re: Uratować len 19 lat temu
        Gość portalu: asia napisał(a):

> szkoda, bo bardzo lubilam tę koszulę. To taka na wierzch, noszona rozpieta do
        d
        > zinsów, ewentualnie lnianych spodni. Macie pomysl, co mozna naszyć na tę
        plamę?
        > Jest ona na wysokości kieszonki.

Może dałoby się uszyć małe kieszonki , naszyć na obydwa przody .
        Obciąć lub przemodelować ( jedną część mankietu podszyć innym , też czerwonym
        materiałem ) mankiety .
        Trochę z tym kombinowania , ale może warto ?
        • Gość: asia Re: Uratować len IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
          Dzięki, chyba rzeczywiście pojde z tym do krawcowej i pokombinujemy z tymi mankietami (rękawy 3/4). Myślałam o jakiejś naszywce, ale nie wiem, czy to nie będzie smieszne. Zupelnie nie mam wizji tego. Nie cierpię robić takich rzeczy, bo zmysł plastyczny mam żaden.
      • Gość: ada Re: Uratować len IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
        wyhaftuj jakis motyw.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka