Dodaj do ulubionych

Cena remontu

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
Pytam o remont całego mieszkania, 58m. Mieszkanie w bloku z płyty, wszystko okropne, ściany nierówne.
Zakres prac:
-równanie ścian
-równanie podłóg
-polożenie wykładzin w pokojach i płytek w kuchni, przedpokoju, łazience i toalecie
-zmiana wanny na kabinę (przełożenie rur na drugą stronę)
-zmiana wszystkich rur
-założenie nowego sedesu
-pomalowanie ścian (po wyrównaniu)
-wyrównanie sufitów, przełożenie kabli elektrycznych, zmiana punktów oświetleniowych
-płytki na balkon
-zrobienie szafki do wc
-kafelkowanie wc, łazienki i częściowo kuchni

Usługa ma kosztować ok 11.000. Czy to dużo? Nie mam pojęcia...
Oczywiście to cena robocizny, nie materiałów :)
Proszę o uwagi.

Mieszkanie jest bardzo zaniedbane, od oddania bloku (jakieś 20 lat) nic tu nie było robione, poza tapetowaniem..
Obserwuj wątek
    • bablara Re: Cena remontu 19 lat temu
      Wlasciwie wszystko zalezy gdzie ten remont bedzie wykonywany tj. w jakim
      miescie. W/g mnie nie jest to jakos strasznie wygorowana cena. Jestem wlasnie
      tydzie po remoncie lazienki (trojmiasto). Sama robocizna to 5 tys. taka sume
      zaplacilam za wyburzenie sciany, miedzy ubikacja a WC, wyniesienie gruzu,
      wyrownanie scian i podlogi, polozenie nowych rur, bialy montaz , polozenie
      terakoty i glazuru, malowanie pozostalych powierzchni scian. Ty masz do remontu
      cale mieszkanie i zakres robot duzo wiekszy:))))
      • f.l.y Re: Cena remontu 19 lat temu
        zazwyczaj remont 'używanego' już mieszkania jest droższy od remontu nowego, bo
        zakres prac jest większy

wydaje mi się, ze kwota podana przez Ciebie nie jest mała, ale też nie jest za
        wielka...

może sprawdź jeszcze ceny u innych wykonawców? co Ci szkodzi?
      • ica11 Re: Cena remontu 19 lat temu
        Dobry wieczor,
        czy może mi Pani podać kontakt do osob, ktore zajmowaly sie remontem w Pani
        domu? Ja niedlugo odbieram swe pierwsze w zyciu mieszkanie (tez trojmiasto) i
        szukam ekipy.
        Z gory dziękuję za informacje. Może być na e'mail gazetowy - aby nikt nie
        zarzucił reklamy :-)

Pozdrawiam,
        ica11
    • tou Re: Cena remontu 19 lat temu
      Myślę, że to nie jest wysoka cena, jeśli mieszkasz w dużym mieście.
      Obecnie ja też jestem na etapie remontu i firma wyceniła, sam remont łazienki na
      5,500 zł.
      Remont ma być generalny.
      Mieszkam w Krakowie.
      • Gość: iwa Re: Cena remontu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
        Mieszkam w Szczecinie.
        Zdecyduję się jednak na tego pana (robi sam, ale to dobrze, ze względu na sytuację, że tak powiem, rodzinną), widziałam jego pracę i jest doskonały.
        Nie będę szukać złotego zegarka.
        • Gość: iwa Re: Cena remontu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
          jeszcze dodam,że Szczecin ma ceny berlińskie, doprawdy...Tu wszystko jest drogie od chleba począwszy, na mieszkaniach skończywszy.
          Wielu fachowców pracuje w Niemczech, a ci którzy na miejscu żąąąająąą, ho, ho.
          Jest rynek, krótko mówiąc.
          • Gość: magda Re: Cena remontu IP: *.infinity.net.pl 19 lat temu
            to ile kosztuje w Szczecinie bochenek chleba , pytam tak z ciekawości

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka