Gość: szk. Re: Czy powinniśmy płacić abonament telewizyjny, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu O czym ta pani prawnik w ogóle mówi? O misji pełnionej przez TVP? Gdzie jest ta misja? W 'hicie' "Gwiazdy na lodzie"? Czy może w manipulowanych "Wiadomościach"? Jedynie, gdzie można zobaczyć "coś w rodzaju 'misji'" to TVP Kultura - by jednak obejrzeć ten kanał nie wystarczy płacenie abonamentu - potrzebna jeszcze jest kablówka/platforma cyfrowa. Z osobnym abonamentem. Stacje komercyjne nie są w stanie edukować? A czym jest Discovery Civilisation, TVN Disc. Historia czy Kino Polska? Tania rozrywka dla małointeligentnych? Bardzo nie lubię niekompetencji. A taką właśnie wykazała się pani prawnik z FK. To nawet śmieszne nie jest. Zdecydowane "nie" dla obowiązkowego abonamentu RTV. To zwykłe złodziejstwo. Popieram pana Wojciecha - zgadzam się z każdym słowem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Czy powinniśmy płacić abonament telewizyjny, sk.. IP: *.icpnet.pl 19 lat temu Oczywiscie, ze nie. Pani Fraczek opowiada bzdury. Gdzie u licha w TVP, ktora staje sie coraz bardziej "publiczna" w najgorszym tego slowa znaczeniu, sa programy kulturalne, popularnonaukowe i inne. Najlepszy czas antenowy zarezerwowany jest na najgorszy chlam robiony pod tzw. ogladalnosc" i na natretna propagande rzadowa. Ani mi sie sni placic za cos takiego. Nie jestem tez pewien, czy projekt oplat jest zgodny z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Moja propozycja IP: *.e-wro.net.pl 19 lat temu Albo telewizja bierze kasę z reklam albo z abonamentu. A TVP bierze kasę i z reklam i z abonamentu i dlatego jest nie ruszenia finansowo mimo, że ich repertuar jest żenujący. Taka sobie nieuczciwa konkurencja wobec Polsatu, TVN i innych prywatnych stacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Czy powinniśmy płacić abonament telewizyjny, sk.. IP: *.chello.pl 19 lat temu Zdecydowanie NIE!!! Popieram w 100% argumentację Pana Socjologa. Odpowiedz Link Zgłoś
2kotunia1 Czy powinniśmy płacić abonament telewizyjny, sk.. 19 lat temu Nie, po tysiąc kroć nie! Dlaczego? Bo czas skończyć z przywilejami dla określonych grup społecznych. Jeżeli dla nikogo to dla nikogo. Dlaczego mam płacić za to, że mam sentyment dla mojego Rubina i stoi on na poczesnym miejscu w pokoju? Telewizor to nie prostytutka, której "za miłość" trzeba płacić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hsolo A moze cos a'la BBC ? IP: *.171.49.147.crowley.pl 19 lat temu Nie wiem czy w Wlk. Brytanii jest podobny abonament, ale na pewno ich tv publiczna BBC realizuje na najwyższym poziomie np. filmy dokumentalne, które kupuje cały świat. Dlaczego u nas tak nie można? Na palcach jednej ręki policzyłbym produkcje tvp, które warto oglądać... żenada. Btw - płacę abonament, ale jestem jego zdecydowanym przeciwnikiem - żeby był choć jeden pomysł jak go nie płacić zgodnie z prawem, to na pewno bym z tego skorzystał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ai Re: A moze cos a'la BBC ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Gość portalu: hsolo napisał(a): > Nie wiem czy w Wlk. Brytanii jest podobny abonament, Tak, jest. Wynosi aktualnie 135,5 funtów rocznie za telewizor kolorowy i 44 za monochromatyczny (tzw. czarno-biały). Niewidomi mają 50% zniżki. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jim01 Re: A moze cos a'la BBC ? IP: 213.76.140.* 19 lat temu Poważnie??? A głusi też mają zniżkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ai Re: A moze cos a'la BBC ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Gość portalu: jim01 napisał(a): > Poważnie??? A głusi też mają zniżkę? Z tego co wiem, to nie. :) Ale radia można słuchać "za darmo". Oddzielna licencja została zniesiona w roku 1970. I jeszcze poprawka: "telewizor czarno-biały" kosztuje 45,5 funta rocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zax Re: A moze cos a'la BBC ? IP: 91.106.53.* 19 lat temu Do tego chodza kontrole i max grzywna za brak TV Licence to chyba 1000 funtow.Dosyc skutecznie zreszta sciagana,moj znajomy to przerabial.Ja zreszta tez po wynajeciu mieszkania zaraz dostalem list ze ten dom nie ma TV licence i adres jest zgloszony do sledztwa. A ta znizka dla niewidomych tez mnie rozbawila jak ostatnio wykupywalem licencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) Czy powinniśmy płacić abonament telewizyjny, sk.. IP: 83.168.79.* 19 lat temu Jak mam płacić za takie gnioty jak "M jak miłość" czy inne tasiemce to mówie stanowczo NIE, od kilku lat nie włączam telewizora, kultury jak i wiadomości dowiaduje się z internetu, filmy oglądam z wypożyczalni więc po co mi to ?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Czy powinniśmy płacić abonament telewizyjny, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu a moja babcia ogląda, kawe czy herbate, M jak miłośc i Klan, i co dalej....mam nauczyc 80 letnia kobiete angielskiego, zeby oglądała BBC??? a może korzystania z netu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bieniek Czy powinniśmy płacić abonament telewizyjny, sk.. IP: *.lama.net.pl 19 lat temu najlepiej niech zakodują telewizję publiczną - kto będzie chciał oglądać te szmiry zapłaci za odkodowanie - taki właśnie abonament!!! Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Czy powinniśmy płacić abonament telewizyjny, 19 lat temu Albo niech zrobią pay-per-view. Jak są mecze czy ciekawy program albo film, to zapłacę za oglądnięcie. Ale nie za większość tandetnych programów. Jeśli p.Frączek uważa, że TVP ma misję do spełnienia, to dlaczego nie chcą puszczać "Sondy"?? Moja rodzina płaciła abonament w PRL-u, więc to za jej pieniądze zrobiono ten program. Dlaczego nie ma powtórek?? Ponadto płacić abonament za program czy film puszczany po raz setny (w programie TV jest ich jakieś 20-30%, w wakacje 90%), to tak jakby wciąż płacić za raz zjedzony chleb. Odpowiedz Link Zgłoś
white_demokracja Re: Czy powinniśmy płacić abonament telewizyjny, 19 lat temu Proponuję zaoszczedzic również na papierze toaletowym...po co tyłek wycierac, jak jutro znowu... Ile placisz, tyle i masz.;) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Czy powinniśmy płacić abonament telewizyjny, 19 lat temu @white_demokracja: Głupiś czy beznadziejnie udajesz mądrego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gloggie Re: Czy powinniśmy płacić abonament telewizyjny, IP: *.208.34.195.revers.nsm.pl 19 lat temu leszlong napisał: > Jeśli p.Frączek uważa, że TVP ma misję do spełnienia, to dlaczego > nie chcą puszczać "Sondy"?? Moja rodzina płaciła abonament w PRL-u, > więc to za jej pieniądze zrobiono ten program. Dlaczego nie ma > powtórek?? Sonda to był bardzo dobry program popularno-naukowy, ale niestety w 75% już nieaktualny. Np. śmiesznie wygląda dzisiaj seria 'Czynnik Si', gdzie prowadzący robi 'load enter' na jakimś ZX Spectrum (czy czymś) po czym odwraca się do widza i przez 5 minut (czekając na załadowanie się programu z kasety) opowiada :) Ale mi osobiście podobny program nakręcony od nowa by się bardzo podobał. O ile oczywiście unikano by stylu w jakim kręcone jest 99% filmów na np. Discovery: - 50% czasu to pokazywanie gościa który mówi jak robił robota, - 15% pokazywanie robota, - 20% inscenizacje historyczne jak to w średniowieczu robiono roboty, - 15% czołówka i animacje przerwy na reklamę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shaq-u głosujcie na UPR - za zniesieniem abonamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Kto jest przeciw płacenia na pasożyty z Woronicza niech głosuje na UPR! Normalne jest płacenie za kablówkę, czy tv cyfrową. Nie normalne jest płacenie DODATKOWEGO podatku na tvp!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMTe Re: Czy powinniśmy płacić abonament telewizyjny, IP: 83.233.169.* 19 lat temu A jeśli ja nie głosowałem na PiS, to też muszę płacić abonament? TVP realizuje swoją "misję", chyba głównie za pomocą takich programów jak "Forum". Oglądam go co tydzień, bo jestem ciekaw do jakiej bezczelnej stronniczości posunie się prowadząca. Nie zamierzam płacić za PiSowską propagandę. Nie mam nic przeciwko żeby mój dostawca kablowy zablokował mi TVP1 i TVP2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smirnoff Czy powinniśmy płacić abonament telewizyjny, sk.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu korzysci o ktorych ta pani mowi, zupelnie do mnie nie docieraja. mam placic na teatr telewizji - straszna - moim zdaniem - zenade? nie ogladam TVP1, 2, 3 prawie wcale. Polskiego radia w ogole nie slucham. Gdyby tu bylo cos jak BBC 3 to pewnie bym sie cieszyl, ale u nas PR promuje sieczke jak Eska, RMF MAXXX, Radiostacja, RMF czy ZET. Jedynie dwojka nadaje misyjnie klasyke, ale to nie moje klimaty Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 Czy powinniśmy płacić abonament telewizyjny, sk.. 19 lat temu Jestem tym, który nigdy nie przestał płacić abonamentu radio -telewizyj nego. Ale uważam, że przy tak upolitycznionej telewizji Urbańskiego; Nie ! Ludzie ta telewizja to już taka jak za najlepszej Komuny ! Odpowiedz Link Zgłoś
olias Czy powinniśmy płacić abonament telewizyjny, sk.. 19 lat temu już widzę ten proces przed trybunałem międzynarodowym. Facio udawadnia że nie ma w domu ani tv, ani radia, a oni mu każą płacić za używanie tego czego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek :) :) Re: Czy powinniśmy płacić abonament telewizyjny, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Tylko gdzie takiego facia znalesc????? A ja płace,czasami, bo przepisy są po po to, zeby je przestrzegac. Jak komus nie pasi, to i po alkoholu niech sobie lata autem..... Osmieszamy sie swoimi kłutniami na cały swiat, w UE jest abonament i nikt sie nie pieni, widocznie oni potrafią tworzyc lepiej, a my....jaki naród taki kraj, to wszystko w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LJ Re: Czy powinniśmy płacić abonament telewizyjny, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Nie mam ani tv, ani radia, bo i po co ? TV ? Publiczna czy nie ta sama nuda - powtarzane po x razy filmy i seriale - wole isc do kina albo kupic Dvd. Radio ? Jesli juz to stacje prywatne - grajace muzyke, ktora mi sie podoba, a nie wypelniajace jakas blizej nieokreslona misje. Dlaczego mam placic za cos z czego nie korzystam - juz wystarczajaco duza loze w roznych daninach. Podatki i inne swiadczenia - ponad 30% z pensji. Benzyna, alkohol - akcyza, a zawieszenie trzeba zmieniac co 50 tys. km. i wyruszac w trase w nadziei, ze nie rozjedzie Cie jakas ciezarowka, badz nie wylecisz z drogi z powodu kolein. Do spelniania misji starczy im 1 kanal, a nie kilka i niech robia to z kasy, ktora juz i tak ze mnie sciagaja przy innych okazjach. Powinno byc referendum w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smolarek Re: Czy powinniśmy płacić abonament telewizyjny, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu A co masz w ramach sładki ZUS mądrala? Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 Czy powinniśmy płacić abonament telewizyjny, sk.. 19 lat temu Jak jest jakaś trefna fucha, to ją najlepiej obsadzić babą. Nikt nie powie złego słowa No bo to baba. Międli i międli, od rzeczy. A czy ja chcę żeby moje pieniądze szły na gnioty Wajdy. Który robi upolitycznione filmy ? Kiedyś też takie robił.Telewizja niby publiczna, za nasze pieniądze stworzyła sobie raj na ziemi. Zauważcie Państwo tam za wsze pracują Ci co kochają władzę. Jak sie władza daj Bóg zmieni, zaś będa tam pracować Ci co kochają władzę. Fajne ! Nieprawdaż ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: Czy powinniśmy płacić abonament telewizyjny, IP: *.gprspla.plusgsm.pl 19 lat temu Nikt nie będzie mi mówił na co będą szły moje pieniądze.Sam zdecyduję najlepiej i biada tej ręce,która znajdzie się w mojej kieszeni.Nie możemy dzisiaj pozwolić na manipulowanie sobą bo jutro każą nam swoje własne żony jakimś bydlakom wypożyczać i w tym celu uchwalą odpowiednie prawo.Nie zgadzam się kolejny raz na jakikolwiek przymusowy abonament czyli podatek od frajera dla cwaniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konsument Czy powinniśmy płacić abonament telewizyjny, sk.. IP: 209.21.114.* 19 lat temu Kto te bezmyslna babe zatrudnil w Federacji Konsumentow. Przeciez to paranoaja, zamiast bronic konsumentow to ona pomaga ich doic. Co sie w tym kraju dzieje? Ludzie obudzcie sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abonentka do czasu Re: Czy powinniśmy płacić abonament telewizyjny, IP: *.adsl.inetia.pl 19 lat temu Głownie głos w tym wątku zabieraja ci, ktorzy nie placa, bo nie zarejestrowali odbiornika! takie mam wrazenie czytajac posty. Nie zarejestrowali, wiec o co chodzi? o co pyszcza? Ja gdybym w tej chwili kupila tiwi lub radio, nie rejestrowalabym go napewno. bo ten abonament jest niesprawiedliwy. czy jest tu ktos, kto zaprzestal placenia a w czesniej mial zarejestrowany radioodbiornik czy tez tv? i jakie sa konsekwencje? byl kontroler i co.....? a moze komornik juz pukał? wzyscy tylko sie burza, ze nie nie , nie, nie beda placic. okey, ale niech glos przedewszystkim zabiora ci co placili i maja to teraz gdzies. konkrety panie i panowie! bo jak narazie to kazdy krzyczy, płacze ale płaci! place kablowke, tam sa ciekawe programy, te oplate uwazam za niestracona, place bez szemrania.wiec place abonament podwojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widz myslacy Pani Aleksandra Fraczek moze sobie placici i za .. IP: *.acn.waw.pl 19 lat temu pchli cyrk i wystepy spiewajacych szczurow. Ja dziekuje! Nie chce placic obowiazkowej daniny na moloch z ulicy Woronicza. Mialem okazje poznac prace IAR i wiem, ze Polskie Radio to gigantyczne marnowanie pieniedzy publicznych. Pani Fraczek ( kim ta pani jest? Pewnie kumpela pismaka!Jakis kolejny autorytet GW?) wysnuwa bystre przemyslenia: ,, Dzięki wpływom z abonamentu możemy oglądać programy, których nie stworzy i nie wyemituje stacja komercyjna. Są to programy edukacyjne, kulturalne, historyczne, stałe audycje oraz pasma, kiedy to zasiadamy przed telewizorem całymi rodzinami, oglądając np. Teatr Telewizji czy Kocham Kino." A co z kanalami komercyjnymi jak: Ale Kino, Kino Polska, Canal Plus, HBO, Planete, Viasat History, BBC Prime, kanaly Discovery i kilka innych? Tam nie ma filmow? Nie ma teatrow szekspirowskich, nie ma polskiej klasyki filmowej? Lepsze jest TVP? Teatr TV szanowna pani to zaledwie ulamek marnowanej kasy z abonamentu. Kocham Kino to odsmazane filmy, ktore byly niegdys przebojami. Dzieki takim pokracznym potworkom programowym Grazynka Torbicka mogla sie utrzymac i tlumaczyc ludziom w ktorej scenie glowny bohater pusci baka, cytujac encyklopedyczne informacyjki z internetu. Byc moze pani Fraczek ksztalcila sie na ,,M jak milosc" czy ,,Klanie", czolowych kupach TVP, nie mniej jak chce niech sie dobrowolnie opodatkuje byleby nie pieprzyla publicznie, ze TVP za abonament wyrownuje braki czytania w Polsce. Na szczescie ta pani nie ma akurat najwyrazniej o tym pojecia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Pani Aleksandra Fraczek moze sobie placici i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu A ja jestem za. Nie lubie płacic i nie płace w terminie, ale pozbawienie mnie mozliwości ogladania meczów w telewizji publicznej jest dramatyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Bla bla bla IP: *.72-224-89.dsl.completel.net 19 lat temu >>> W świetle obowiązujących przepisów abonament radiowo-telewizyjny ma charakter daniny publicznej, co oznacza, że jest obowiązkowy. Co jest przejawem zwyklego zlodziejstwa... placic za cos, czego sie nie chce? Nein, danke! >>> Płacimy za posiadanie odbiornika, który umożliwia nam odbiór programu radiowego lub telewizyjnego. Super - tylko kto powiedzial, ze interesuje nas odbior programu RTV przygotowanego przez PUBLICZNA TV? A do WARTOSCIOWYCH stacji, ktore ogladamy, z tego abonamentu i tak nie trafia ani grosz... >>> Nie doceniamy korzyści płynących z abonamentu RTV. Zapewne dlatego, ze ich brak... ]:-> >>> W czasach powszechnej konsumpcji, gdy coraz mniej Polaków czyta, chodzi do teatru czy muzeów, właśnie dzięki realizacji zadań przez telewizję publiczną, Polskie Radio i regionalne rozgłośnie publiczne mamy możliwość na co dzień otrzymywać informacje Informacje to ja wole z internetu - gdzie nikt mi nie serwuje uprzednio spreparowanej papki, gdzie wybieram strony, ktore odpowiadaja mi swiatopogladowo, gdzie otwieram tylko te informacje, ktore mnie interesuja i wreszcie gdzie nie musze placic... a nawet gdybym mial ogladac informacje telewizyjne, to na pewno nie wybralbym telewizji publicznej, ktora zawsze prezentuje informacje przygotowane (czytaj: zmanipulowane) tak, by przypodobac sie urzedujacej wladzy, niezaleznie od tego, czy jest to akurat SLD czy PiS... >>> i wiedzę, przygotowane w sposób profesjonalny i rzetelny. MEGA ROTFL - zajadow ze smiechu zaraz chyba dostane! >>> Dzięki wpływom z abonamentu możemy oglądać programy, których nie stworzy i nie wyemituje stacja komercyjna. No... na przyklad tak "ambitne" i rozwijajace umysl seriale jak "Klan" czy "Zlotopolscy"... Buhhuhuhahahahaha!!! Droga pani, ja blagam o litosc dla mojej przepony, bo niedlugo ze smiechu sie udusze! >>> Są to programy edukacyjne, kulturalne, historyczne, stałe audycje Taa... jako dzieciak uwielbialem pozycje popularnonaukowe Wiktora Niedzickiego chociazby... ale co sie z tymi audycjami stalo w obecnej TV? Ustapily miejsca powtorkom oglupiajacych seriali... >>> oraz pasma, kiedy to zasiadamy przed telewizorem całymi rodzinami, oglądając np. Teatr Telewizji czy Kocham Kino. ROTFL! >>> I nie zastanawiamy się, że możemy oglądać dany program lub film m.in. dzięki opłacie abonamentowej. No... nie zastanawiamy sie, bo reklamy bombarduja nas dokladnie tak jak w TV prywatnej, ktora z abonamentu nie otrzymuje ani grosza... >>> Środki pochodzące z opłaty abonamentowej pomagają realizować programy dla różnych grup wiekowych. Media publiczne dbają o wysoki poziom Wysokie co? Poziom? ROTFL po raz kolejny!!! Gratuluje przerostu wlasnego ego! >>> oraz różnorodność programów przygotowywanych także dla naszych dzieci, upowszechniają wiedzę z zakresu sztuki i kultury, pomagają w realizacji wielu imprez kulturowych oraz społecznych. Matko, co za propaganda... za PRL by sie takiej nie powstydzili... >>> Według danych KRRiT dzięki telewizji publicznej i środkom z abonamentu powstaje co drugi polski film fabularny. Przykłady to "Ogniem i mieczem", Pomijajac fakt, ze efekty specjalne byly conajmniej zenujace (a wsytarczylo zatrudnic Stanislawa Maderka zamiast "profesjonalnej" firmy, ktora wszystko zmascila), to chyba jedyny dobry film wysprodukowany przez TV w ostatnich latach... a i tego nie zawdziecza TP, ale raczej niezyjacemu juz od dawna Sienkiewiczowi... >>> "Pan Tadeusz", Mega gniot... jest to jedyny film, w ktorym zagral Linda (zapewniam, ze jesli pisze o Lindzie, nie chodzi mi tu o Linde - mega macho (chociaz za te role rowniez go potrafie docenic) - ale raczej o Linde z filmow w stylu "Tato", gdzie pokazal, jak dobrym aktorem jest i na jak wiele go stac), ktorego nie jestem w stanie strawic... adaptacja nadetej POEZJI z XIX wieku musiala sie zreszta tak skonczyc... >>> "Quo Vadis". Pamietam, jak sie polewalem z roztapiajacych sie w plomieniach tandetnych plastikowych figurek "zywych pochodni", plonacych zywym ogniem kawalkow "kamienia" ze styropianu przy pozarze Rzymu, czy wreszcie nieudolnej, nieporadnej, przypominajacej przedszkolne jaselka gry osobnika usilujacego odtworzyc role Ursusa... doprawdy jest sie czym chwalic... ROTFL! Jak ksiazke Sienkiewicza uwielbiam, tak ten film moge polecic tylko wyjatkowym masochistom... jedynie Linda w roli Petroniusza jakos go ratuje... ale jeden aktor nie wystarczy... >>> W 2006 r. TVP wyprodukowała 174 filmy dokumentalne i 29 fabularnych. Na stronach internetowych Telewizji Polskiej znaleźć można sprawozdanie, w jaki sposób wykorzystane zostały wpływy z opłat abonamentowych na realizację misji publicznej. A zwlaszcza na wlazenie do d**y obecnej wladzy... >>> Narzekając, że państwo niesłusznie obciąża nas opłatą, często nawet nie wiemy, jaka jest jej wysokość, gdzie możemy zapłacić, kiedy powstaje obowiązek opłacenia abonamentu RTV, czy i kiedy możemy być zwolnieni z tej opłaty. Do Federacji Konsumentów zgłaszają się konsumenci z pytaniami o zakres opłat za abonament radiowo-telewizyjny. Ekonomiści są zdania, że zmniejszenie opłaty abonamentowej może przynieść pozytywny skutek, polegający na zwiększeniu wpływów. No coz... ja po pierwsze wyprowadzilem sie z Polski, a po drugie, nawet tu we Francji, gdzie teraz zyje, nie mam odbiornika telewizyjnego, bo telewizji organicznie wrecz nienawidze (wole filmy na DVD - przynajmniej to ja wybieram, co chce ogladac - oraz wiadomosci w internecie - przynajmniej to ja wybieram, co mnie interesuje, a co nie) i abonamentu (bo we Francji istnieje on tak samo jak w Polsce) nie place. Pozdrawiam! LOKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Bla bla bla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu No to dobrze, ze sie wyprowadziłeś...wiecej powietrzaw kraju, masa osób ogląda Klan, ogląda M jak Miłośc i ogląda transmisje z Mrzy swietej...jak uciekłes i nie stanęłes w obronie kraju, żeby nie dopuscic baranów do władzy to teraz siedx cichutko i nie czytaj polskich czasopism...gdybyc nie wiedział, strona internetowa to czasopismo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Bla bla bla IP: *.72-224-89.dsl.completel.net 19 lat temu > No to dobrze, ze sie wyprowadziłeś... A wiesz, ze ja sie tez ciesze? ]:-> Im dalej od obecnej Polski, tym zdrowiej... > wiecej powietrzaw kraju, ROTFL! > masa osób ogląda > Klan, ogląda M jak Miłośc Nie watpie. Niemniej jednak twierdzenie, ze sa to "ambitne produkcje wypelniajace misje TVP" byloby sporym naduzyciem... no chyba ze misja TVP jest tworzenie seriali satysfakcjonujacych obywateli o IQ ponizej sredniej - na co wyglada... > i ogląda transmisje z Mrzy swietej... No tak... widze, ze w dzisiejszej Polsce juz nie ucza, ze "msza" pisze sie przez SZ a nie przez RZ... a szkoda... ...pomijajac juz fakt, ze IMHO PUBLICZNA, finansowana z OBOWIAZKOWEGO abonamentu telewizja, w kraju, ktory konstytucyjnie jest SWIECKI nie powinna emitowac zadnych programow o charakterze religijnym... > jak uciekłes i > nie stanęłes w obronie kraju, żeby nie dopuscic baranów do władz A co mialem zrobic? Kupic dubeltowke i pojsc na polowanie na kaczki, czy jak? Glosowalem w wyborach, ba, nawet osobnik, na ktorego zaglosowalem obecnie zasiada w parlamencie (choc niestety z przyczyn obiektywnych nie ma zbyt wielkiego wplywu na program przedstawiany w cyrku na Wiejskiej), niemniej jednak bylo to wszystko, co moglem zrobic... a i teraz, w nadchodzacych przedwczesnych wyborach zamierzam glosowac - juz dzwonilem w tej sprawie do konsulatu i dowiadywalem, sie co trzeba zrobic, zeby moc spelnic swoj obywatelski obowiazek... > to teraz sied > x > cichutko Nie zamierzam. Mimo iz w przyplywie zdrowego rozsadku ewakuowalem sie z tego "tonacego okretu", jakim jest Polska, ciagle jeszcze zalezy mi na tym, by moc swoim dzieciom mowic o ojczyznie ich ojca z duma, a nie ze wstydem... > i nie czytaj polskich czasopism... A to dlaczego? > gdybyc nie wiedział, strona > internetowa to czasopismo Sorry, Slonce, ale, pomijajac juz zupelnie absurdalnosc wspomnianego przez Ciebie prawa, nie jestes kims, kto moglby mi rozkazywac. Buziaczki! LOKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luke Re: Bla bla bla IP: *.range81-151.btcentralplus.com 18 lat temu barany u władzy zawsze były , tylko ludzie sie musza zmienic, to barany nie beda u wladzy - jaki kraj taki rzad Odpowiedz Link Zgłoś
holewiusz Czy powinniśmy płacić abonament telewizyjny, sk.. 19 lat temu Oprócz ogromnej ilości reklam w TVP dawkowanej nam każdego dniam mamy jeszcze jeden nieświeży dodatek czyli "pasożyta politycznego" w postaci nikomu niepotrzebnej KRRiTV. Albo sytuacja pójdzie : 1/w kierunku ekonomicznie zdrowym - czyli komercjalizacji - ale bez dalszego udziału KRRiTV i abonamentu, albo : 2/ zmienione zostanie "zawieszenie" polityczne i zmieniona jej rola - miejsce "odpadniętych" polityków zajmie Rada Nadzorcza, złożona z reprezentantów twórców i oni będą decydować o wykorzystaniu abonamentu oraz o skali reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Czy powinniśmy płacić abonament telewizyjny, sk.. IP: *.icpnet.pl 19 lat temu >>>kiedy to zasiadamy przed telewizorem całymi rodzinami, oglądając np. >>>Teatr Telewizji czy Kocham Kino. A kocham kino jest o 23, wiec sie zastanawiam jaka przecietna rodzina idaca do pracy i szkoly na 7.30 oglada wtedy telewizje. Z kolei Teatr TV ostanio puszcza sama martyrologie, nagraliby jakas dobra ang komedie teatralna, cos z klasyki. Na razie poki co mozna umrzec z nudow. Wole pojsc do teatru sama. Baba nie wierzy w co mowi. Ramowka TVP jest beznadziejna, filmy sprzed 10 lat, nowe sa tylko odmozdzajace seriale. Dawane zreszta w najlepszym czasie, czyli wtedy, gdy wiekszosc spoleczenstwa jeszcze nie spi. Abonament to kolejny podatek wyrzucany w bloto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodyguard Re: Czy powinniśmy płacić abonament telewizyjny, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Piękna, pracuje jako ochrona,od 18- do 6 rano... oglądam noca, co prawda bez rodziny nie mam kablowki, ale dobrze, ze mam TV( chociaz nie powinienem) Odpowiedz Link Zgłoś
jpy1 Czy powinniśmy płacić abonament telewizyjny, sk.. 19 lat temu Buhaha. Zobaczcie jak cichaczem wprowadza się tego typu ustawy. Sku..syny. Aby cię tylko zerżnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Czy powinniśmy płacić abonament telewizyjny, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Jak to w Polsce.....szeptanie , marszczenie czoła i na tym koniec..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Czy powinniśmy płacić abonament telewizyjny, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu dokłądnie zgadzam się w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Płacić abonament kaczej telewizjii? Przenigdy!!! 19 lat temu Dopóki telewizja nie przestanie być telewizją rządową (nieważne jaki to będzie rząd) i nie stanie się autentyczną telewizją publiczną nie zapłacę ani jednego grosza abonamentu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX131 Re: Płacić abonament kaczej telewizjii? Przenigdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu guru133 napisał: > Dopóki telewizja nie przestanie być telewizją rządową (nieważne jaki to będzie > rząd) i nie stanie się autentyczną telewizją publiczną nie zapłacę ani jednego > grosza abonamentu! Niby czemu mamy płacić specjalną daninę na rzecz PUBLICZNEJ telewizji? W końcy płacimy tyle CIT, PIT i VAT, że powinno także na to im starczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Płacić abonament kaczej telewizjii? Przenigdy 19 lat temu Masz rację, ale zgodził bym się nawet zapłacić jeszcze tę parę groszy gdyby TVP rzeczywiście spełniała tę misję jaką powinna spełniać. W końcu idąc do kina, teatru czy też filharmonii też płacę za bilet, choć są to instytucje, które w jakimś tam stopniu korzystają z moich podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Poza tym proponuję jak w starych, choć 19 lat temu bynajmniej nie dobrych czasach wychodzić na spacer z opornikami w klapach, bo TVP znowu kłamie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
white_demokracja Czy powinniśmy płacić abonament telewizyjny, sk.. 19 lat temu Jak ja lubię czytać komentarze......Piszą najczęściej Ci, dla których jedyną wartością jest trend,lans,kasa, zajebista bryka, kupuje TV i cyt.NIGDY NIE OGLĄDAM.uhahahahaha.....żenada, jakie mamy wartości w społeczeństwie. Kradnij, udawaj greka, niech płaca za wszystko frajerzy. Przeciez uczciwych osłów nie brakuje. A co mamy w realu???? Jak my wszystcy nie lubimy placic, a lubimy wymagac. Masz dziecko 10 PLN, kup sobie co chcesz niczego żałuj i przynies resztę....Polska mentalność, porównywanie sie do krajów jak USA, Kanada, GB, nie znajduje racji bytu, tak na marginesie nie tylko Telewizję Publiczną mają na wyższym poziomie, zarobki, poziom moralności, poziom kultury i przyzwoitości, a u nas z tym cienko, i chyba czym dalej, tym gorzej. Podstawą funkcjonowania Państwa(Ameryki nie odkryje), są podatki. Nawet prosty człowiek wie, że bez kasy nic nie da sie stworzyc. Przy okazji, postawię pod obrade szanownych forumowiczów nastepująca kwestie?????? Dlaczego ja musze tyle kasy płacic ZUSowi, chociaz i tak nie korzystam z publicznej słuzby zdrowia?????? Dlaczego ja mam płacic podatki na oszołomów, których nie wybierałam???? Dlaczego musze płącic opłaty lokalne w gminie...np za wywóz smieci, jeżeli ich nie produkuje ???? Dlaczego najwięcej do powiedzenia maja Ci, którzy nie maja pojęcia o zagadnieniach ekonomii, o zagadnieniach finansów publicznych??? Dlaczego mamy Kaczorów u władzy????? Odpowiedź jest chyba jedna mamy demokracje, ( jak ktos nie wie, znaczenia, prosze wygooglowac)...komu nie pasi, niech zwiewa.....uważam, że mozna w naszym kraju zyc PS: Natomiast, tak sobie mysle o tym, jak dobrze jednak miec ubezpieczenie w ZUS ( nie stac mnie na leczenie nowotwora, hospicjum w prywatnej słuzbie), A tak całkiem poważnie, jak popatrzę na fioletowe towarzystwo wzajemnej adoracji, które stoi raz w miesiącu pod OPS i czeka na kasiorke, zeby natychmiast kupic wino Alpajon..de la pati......krew mnie zalewa, że z publicznej kasy, bez wryfikacji, bez starania sie o prace, stada meneli dostaja kase...to nawet nie Ameryka, to juz Rio. Odpowiedz Link Zgłoś