iwona-mama-majki 19 lat temu czym mogę je wyszyścić? bo sterta rzeczy do prasowania rośnie a mi już pomysłów brak co z tym zrobić help :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aprylis1 Re: przypalone żelazko :( 19 lat temu Solą kuchenną: nasyp sól na starą gazetę, nastaw żelazko na 3 i pocieraj żelazkiem trochę mocniej niż przy zwykłym prasowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: przypalone żelazko :( 19 lat temu Tak samo można z sodą oczyszczoną - i daje to nawet lepszy efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: przypalone żelazko :( 19 lat temu Ja za domowymi sposobami nie przepadam. Na przyszlosc kup w Rossmanie takie 2 biale gabki(pakowane razem, za jakies 7 zl.), nazwy dokladnej nie pamietam, w kazdym razie- te gabki czyszcza wszystkie powierzchnie bez zarysowan, scierajac sie jak gumka do ołowka- fantastycznie czyszcza stope zelazka. Odpowiedz Link Zgłoś
bella41 Re: przypalone żelazko :( 19 lat temu ja ostatnio swoje spryskalam pianka do czyszczenia piekarnikow, po jakims czasie starlam po prostu recznikiem papierowym-jeden z moich lepszych ostatnio pomyslow do ulatwiania sobie zycia Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 lola ? 19 lat temu a są takie gabki albo coś na czarne mazy od suwania fotelem po parkiecie, bo już nie wiem co mam zrobic :(( Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: przypalone żelazko :( 19 lat temu jest specjalna pianka do czyszczenia żelazek, a właściwie różnych przypalonych powierzchni. Ale nie wiem jak się nazywa, dawno temu kupowałam, teraz te przypalenia jakoś same znikają, nie wiem czemu, chyba jakieś ultra super żelazko muszę mieć :-) Odpowiedz Link Zgłoś