Dodaj do ulubionych

Porcelana Villa Italia

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18 lat temu
Na nowej porcelanie marki villa italia zrobiły mi się szare rysy od
sztućców po jednokrotnym użyciu.Po prostu krojąc kotleta i jeżdżąc
widelcem po talerzu powstały takie jakby zarysowania .Nie da się
tego niczym usunąć -cif ,domestos nie daje rady.
zaznaczam,że to nie są pęknięcia lakieru tylko normalne rysy koloru
szarego,sztućce nierdzewne gerlach tak że to nie ich wina.Czym to
usunąć,co za szajs ta villa!!!
Obserwuj wątek
    • osika4 Re: Porcelana Villa Italia 18 lat temu
      Reklamowałabym tę zastawę w sklepie.
      Skoro już po pierwszym użyciu coś takiego się pojawia
      to co będzie później.
    • twoangels Re: Porcelana Villa Italia 18 lat temu
      witam serdecznie,
      Sam osobiscie sprzedaje produkty Villa Italia, i sam ich używam
      polecam Pani reklamacje tego zestawu poniewaz musi to byc defekt
      porcelany który powinna pani reklamować,
      Pozdrawiam www.twoangels.isu.pl
    • Gość: nn Re: Porcelana Villa Italia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18 lat temu
      A może pani powiedzieć gdzie pani kupiła tą porcelanę?Jestem zainteresowana
      kupnem zestawu obiadowego Sakura i teraz po przeczytaniu tej opinii mam pewne
      obawy.Dziękuję.
    • marghot Re: Porcelana Villa Italia 18 lat temu
      Z tego co się orientuję (także po cenie), firma Villa Italia
      produkuje naczynia z porcelitu,a nie porcelany. Stąd też rysy -
      usunąć się ich nie da
      • Gość: szadoka Re: Porcelana Villa Italia IP: 212.160.172.* 18 lat temu
        Nie jest to wina porcelany ani porcelitu ani kamionki tylko szkliwa na nich.
        Niestety tez mam naczynia ktore maja brzydkie, nieusuwalne rysy ( kazde z innego
        materialu)
    • Gość: kik Re: Porcelana Villa Italia IP: 82.160.125.* 12 lat temu
      Ja posiadam porcelanę marki Villa Italia i sprawuje się ona znakomicie. Pomimo upływu lat wygląda jak nowa, a używam jej codziennie. Osobiście polecam.
      • Gość: ala Re: Porcelana Villa Italia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12 lat temu
        Kupuję tylko Villa Italia - oprócz serwisów mają dużo różnych dodatków w pięknych kolorach, misy szklane są po prostu cudne. Wszyscy znajomi zachwycają się moją zastawą. Więc oczywiście prezenty kupuję też tylko w Villa Italia. Jakość super. Raz miałam reklamację, ale została załatwiona szybko i bez żadnych problemów. Polecam!
        • Gość: Inka Opera Gold IP: *.dynamic.chello.pl 11 lat temu
          Nie mam dobrych doświadczeń z zestawem Opera Gold - dostałam w prezencie ślubnym od rodziców i okazało się, że z części złoto się wytarło mimo iż myłam zestaw ręcznie (Villa Italia w opisie towaru informuje, że można w zmywarce). Wada ujawniła się po 25 miesiącach od zakupu i upłynął w zw z tym 2 letni termin na reklamację. Mimo mojej prośby Villa Italia nie zrobiła wyjątku i oświadczyła, że po 2 latach reklamacji nie uznaje. W zw z takim potraktowaniem nie zamierzam kupować w Villa Italia. Rozumiem, że obowiązuje taki a nie inny przepis, ale można zrobić wyjątek, trzeba tylko wykazać się dobrą wolą.
    • Gość: Maja Re: Porcelana Villa Italia IP: 82.160.125.* 12 lat temu
      Porcelanę marki Villa Italia mam już od 3 lat u mnie sprawdza się REWELACYJNIE!
      Mimo tego, że jest używana codziennie i myta w zmywarce.
      Zastawa i sztućce tej firmy do tej pory wyglądają jak nowe.
    • Gość: gosc Re: Porcelana Villa Italia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12 lat temu
      Najlepiej sprawdzić innymi sztućcami, czy też rysują.
    • Gość: x Re: Porcelana Villa Italia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12 lat temu
      Wątek stary, ale takie rysy najlepiej się czyści w roztworze tabletek do czyszczenia protez zębowych.
    • Gość: Ekspert Re: Porcelana Villa Italia IP: *.205.15.137.dsl.dynamic.t-mobile.pl 12 lat temu
      Asiu-nierdzewne sztućce Gerlach to niestety chińszczyzna i dlatego brudzą porcelanę. Dobrej jakości stal potrafi zmatowić szkliwo ale NIGDY nie zostawi ciemnego śladu -dlatego raczej trzeba zmienić sztućce np. na Villa Italia, Berndorf, drogie Gerlachy o WMF już nawet nie wspomnę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka