asia0212 18 lat temu Co zrobić żeby kostki lodu były przezroczyste,a nie mgliste.Tylko nie pytajcie po co?W sklepach mają klarowne bryłki lodu,a kiedy robię domowe ZAWSZE wychodzą mgliste.Próbowałam wody przegotowanej,mineralnej,ciepłej i nic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pokojnr3 Re: kostki lodu 18 lat temu może masz zbyt niską temperaturę w zamrażarce i po prostu sa mocno zmrożone? Sama nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: kostki lodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu W restauracjach i pubach sa maszyny do lodu, dlatego ich kostki sa idealnie przezroczyste. Ciezko to osiagnac domowym sposobem. Odpowiedz Link Zgłoś
e._ Re: kostki lodu 18 lat temu Bardzo mnie to zdziwiło, bo moje są przezroczyste! Zamrażarka zwyczajna, żadne tam cudo. Zamrażam zwykłą wodę a czasami soki owocowe w plastikowych pojemniczkach, takich tackach z wzorkiem, z Ikei oraz w woreczkach do kostek lodu. No i przezroczyste są! Moze dlatego, ze z wody przegotowanej? No ale te soki... Odpowiedz Link Zgłoś