Dodaj do ulubionych

farbowanie ???

23 lata temu
Witam :-))
Mam zamiar odnowic kilka starych ubran ( jeansy,koszulki ) .Czy ktoś posiada
jakiekolwiek informacje na temat farbowania tkanin w warunkach
domowych .Producent na opakowaniu farbki zaleca gotowanie ubraniu w garnku .
Czy ktos farbował moze bezposrednio w pralce automatycznej gdyz słyszałam o
takim sposobie a obawiam sie o uszkodzenie pralki.Jesli tak czy farbke wsypac
w miejsce proszku czy tez do wewnatzr bebna na ubranie ?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • byhanya Re: farbowanie ??? 23 lata temu
      nei wiem czy w posce dostepne ale najlepsze na swiecie sa farby DYLON. mozna
      dostac je zarowno do garnka jak i do pralki. jako ze farbuje dosc czesto w
      ROZNYCH farbach, to wiem, ze farbowanie ubran w pralce jest calkiem bezpieczne.
      Farbe sypie sie do bebna i zasypuje sie to sola (na opakowaniu jest instrukcja)
      Jedyna rzecza o ktorej musisz wiedziec, to czy twoja przalka odsysa wode przed
      pobraniem nowej. jezeli tak, to farbe mozna wsypac dopiero jak pralka wyprozni
      wode inaczej cala farba splynie do kanalu przed farbowaniem.
    • Gość: hgi Re: farbowanie ??? IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 23 lata temu
      mozna farbowac w pralce,to nie szkodzi maszynie ani ubraniom,jest zasada,ze
      ubrania do farby wklada sie mokre,jezeli chce sie otrzymac jenolita barwe.
    • Gość: Aneta22 Re: farbowanie ??? IP: *.proxy.aol.com 23 lata temu
      witam cie serdecznie.moja odp.na toje pytanie.obecnie w sprzedazy sa farby do
      zimnego farbowania.tzn.kupujesz odpowiednia farbe i kolor.wlewasz do wiadra z
      zimna woda i farbujesz wybrany ciuszek.moj tip.mozesz stozyc fantazyjne
      wzory,np.moczajac koncowki spodni-nogawki,zostawiasz na pare minut-wedlug
      zalecen produktu,lub terz podkoszulek zwijaz wzduz i skrecasz go mocno aby sie
      nie oodkrecil w dlugosci podkoszulka sciskasz go gumeczkami-masz gwarantowany
      super wzor.
      pozdrowienia z niemiec aneta- Rodenbach
      pa pa pa
    • Gość: Teresa Re: farbowanie ??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23 lata temu
      Ja robiłam to już dawno ale mniej więcej w taki sposób: rozrabiałam farbę
      według przepisu (w wiaderku), ustawiałam program pralki na taki, żeby bęben
      chodził na sucho tzn nie nabierał wody a tylko się obracał (miałam to wcześniej
      wypróbowane), wrzucałam ubrania lub pościel, zalewałam roztworem farby i szybko
      włączałam i z tego co pamiętam zawsze dobrze wychodziło (bez plam i zacieków).
      pozdrawiam i życzę sukcesu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka