Gość: asia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu Gotowalam powidła. Przypaliłam garnek... to moj najfajniejszy garnek na rosół. Da się go uratować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doska26 Re: Przypalony garnek 18 lat temu Nasyp na dno proszek do prania ,wlej wode na dno i nastaw go na gaz,po jakimś czasie zacznie ci odchodzić cała spalenizna.Sposób sprawdzony na moim niejednym garnku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @gniecha Re: Przypalony garnek IP: *.crowley.pl 18 lat temu Ja gotuję wodę z solą i płynem do mycia naczyń-wody tyle,żeby przykryć dno i soli tak ze 4 łyżki. Podobno mozna zagotować colę-samo wszystko odłazi. A tu masz parę pomysłów: f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3316939 Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Przypalony garnek 18 lat temu Pogotuj w tym garnku mała ilośc wody z sodą oczyszczoną (łyzka, dwie)tylko uważaj, żeby nie przypalić. a potem zostaw na jakiś czas.U mnie działa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnkaKw Re: Przypalony garnek IP: *.enterpol.pl 18 lat temu U mnie niestety ani sól ani Cif nie pomogły.Przez cztery dni walczyłam z przypaloną skorupą.W końcu kupiłam piankę do grilla i przypalonych piekarników i tak przez cztery dni - raz pianka,raz "Kret" w granulkach i...skrobanie nożem.W końcu odeszło ale ręce mam przesuszone( bo nie lubię gumowych rękawic) a stalowy garnek na dnie ma trochę zarysowań. Mam tylko nadzieję,że gdy będę w nim gotowała n.p.bigos - nie będzie się przypalało w miejscu zarysowań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Przypalony garnek IP: *.free.aero2.net.pl 13 lat temu Oczywiście że tak przeczytaj to polecam Odpowiedz Link Zgłoś