lunesmartes 18 lat temu poprosze jakis dobry przepis na pizze, dodam ze nie jestem ekspertem w kuchni wiiec najlepiej jakby byl nieskomplikowany zeby ta pizza wyszla. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gweeny Re: przepis na pizze 18 lat temu książka telefoniczna > Twoje miasto > pizzerie > zadzwonić > przywiozą :D Odpowiedz Link Zgłoś
kingas38 Re: przepis na pizze 18 lat temu Wychodzi zawsze na dużą blachę w piekarniku,ciasto: 0,75 kg mąki, 3/4 szkl oliwy, 1/2 szkl wody, pół opakowania drożdzy drożdze rozpuszczamy w 1/3 szkl,ciepłej wody,z 1 łyżeczką cukru wlewamy do mąki , dodajemy oliwę,wodę wyrabiamy ciasto aż będzie odchodziło od rąk/można podsypać mąkę/, blachę smarujemy oliwą,wylepiamy ciastem ,smarujemy koncentratem pomidorowym i kładziemy składniki w/g uznania.Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vak Re: przepis na pizze IP: 195.47.201.* 18 lat temu ja mam taki sprawdzony: -3 szkl. mąki -1/2 kostki drożdży (ok.5dkg) -3-4 łżki oleju -3/4 szkl. ciepłej wody -1 łyżeczka soli mąkę, skruszone drożdże i sół mieszam w misce i dodaję wodę i olej, po czym wszystko wyrabiam. Potem ciasto na blachę lekko wysmarowaną olejem i wstawiam do lekko ciepłego piekarnika, aby wyrosło. A jak wyrośnie to najpierw kładę popidory podduszone z ziołami i solą, a potem pozostałe składniki wg uznania, smacznego :) Odpowiedz Link Zgłoś