Dodaj do ulubionych

powódź w łazience

17 lat temu
Pralka Mi się chyba popsuła- nie odprowadza wody i nie wiruje, nie wiem czemu.
Wczoraj prałam buty i wszystko było ok... pozniej wrzuciłam nastepne pranie,
dziś otwieram pralkę i wylało się wody po kostki :(
Kto się zna, co to może być i jak to naprawić domowym sposobem?
Obserwuj wątek
    • vanmovinia Re: powódź w łazience 17 lat temu
      jesli w gre nie wchodzi przypadkowe wylaczenie funkcji wirowanie, to sprawdz
      filtr, zazwyczaj jest z przodu pralki, takie drzwiczki i pokretlo za nimi- moze
      cos sie zapchalo prz praniu butow..wkladek i sznurowek Ci nie brakuje? ;)

acha, uwazaj na odkrecanie filtra- moze sie polac woda- podloz jakas miske czy cus.
      • hotally Re: powódź w łazience 17 lat temu
        Ja mam w szufladce tylko miejsce na proszek i plyn:(
        prałam EMU, wiec nic nie odpadło... a czy mogł sie zapchac tej filtr błotem?
          ....to poszukaj innego wejscia do pralki oprocz tego na proszek i plyn oraz
          innego niz do bebna..

tak, bloto zdecydowanie to nei jest substancja mila pralce i innym sprzetom agd...
            a czy jak bym wlala ocet, sode oczyszczoną czy cos tam to mogloby pomoc?
              nie wiem, nie stosowalam takich metod. Sprobuj i koniecznie podziel sie
              wynikami, cobym wiedziala, jak dzialac w obliczu takiej katastrofy.
                Otworzyłam przy scianie od jednej rury ujscie, wyczysciłam , bo sporo syfu tam
                było i okazalo sie, ze jest tam piłeczka kałczukowa, która na pewno do Mnie nie
                należy ;/
                • Gość: Marcin Re: powódź w łazience IP: *.aster.pl 17 lat temu
                  To przy ścianie to jest syfon,a piłeczka to zawór zwrotny.W pralce
                  przed pompką musi być sitko.Poczytaj w instrukcji jak do niego
                  trafić.U mnie dostaje się do niego od strony bębna.
                    no właśnie była wczoraj u Mnie Katarzynka pomoc w pracach domowych i naprawiła
                    pralkę :)) dotarła do sitka, które było na dole pralki (w zyciu bym na to nie
                    wpadła), wyczysciła filtr- okazalo sie, ze w mojej pralce ktos ukradł sitko ;/
                    no i brak... bede musiala gdzies dokupic
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka