Dodaj do ulubionych

Wyciskarka do soków

IP: *.ptim.net.pl 17 lat temu
Witam,
Możecie mi jakąś polecić? Bo tak ostatnio mi się ona zamarzyła...
Obserwuj wątek
    • Gość: jadwigaa Re: Wyciskarka do soków IP: *.4web.pl 17 lat temu
      Masz na myśli wyciskarkę do cytrusów , wyciskarkę ręczną czy
      elektryczną.
      Ja mam elektryczną nazywa się omega 8006, zapłaciłam za nią 1500 zl.
      Ale te pieniądze i tak się zwracają jak się wyciska sok bo o około
      połowę więcej soku wychodzi niż jakbym miała wyciskać sokowirówką.
      Tak więc ja polecam omege. Jest mała i dziecinnie prosta w obsłudze,
      można myć w zmywarce. Próbowałam robic sok z dosłownie każdego
      warzywa łącznie z kapustą czy brokułami i radzi sobie bardzo dobrze
      (najlepiej z korzeniowymi).
      • iwona-1986 Re: Wyciskarka do soków 17 lat temu
        ja mogę polecic wyciskarkę Solo Star
        www.vitajuice.pl/produkty/sokowyciskarki/solostar.htmlalbo
        www.vitajuice.pl/produkty/sokowyciskarki/greenpowergold.html
        www.vitajuice.pl/wyciskarka.html
        myśle że Green Star bije konkurencje na łopatki , pewnie troche marketingu jest
        w tych tekstach , ale o cennych właściwościach soków to na pewno prawdę piszą;D
        • Gość: jędrek_emanuel Re: Wyciskarka do soków IP: *.4web.pl 17 lat temu
          Iwona-1986 reklama, że aż śmiech bierze.Forumowicze nie dajcie się zrobić w balona.
        • Gość: weronkaa Re: Wyciskarka do soków IP: *.dynamic.chello.pl 12 lat temu
          Zgodze sie z Tobą. Ja wkońcu się zdecydowałam na kupno i nie żałuje. Bardzo łatwo się to obsługuje, właściwie nie trzeba nic naciskać, dogniatać na siłę. Maszyna działa cichutko i jest naprawdę wielofunkcyjna. Doceniam to, bo nie wiem jak wy, ale ja wcześniej miałam 3 maszyny w kuchni i nie były nawet w polowie tak praktyczne, więc wszystko sobie miażdżę za pomocą urządzenia green star, czy to jest marchewka czy liście rośliny no i w końcu mogę powiedzieć, ze wydałam sensownie pieniądze na sprzet ;)
      • Gość: samuraj0070 Re: Wyciskarka do soków IP: *.elblag.vectranet.pl 16 lat temu
        Witam!

Ja również jestem posiadaczem wyciskarki OMEGA 8006 ale mam problem
        gdyż nie mam instrukcji obsługi w języku polskim (zakupiona w USA).
        W związku z powyższym mam pytanie gdzie mogę znaleźć instrukcję w
        języku polskim.
        Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

Andrzej
        • niderus Pytanie o sprowadzenie. 16 lat temu
          Co prawda nie pomogę w sprawie instrukcji, ale mam pytanie co do
          metody zakupu. Czy kupił Pan fizycznie np.: będąc w Stanach, czy
          może wyciskarka była zamówiona przez internet? Cenowo wydaje się to
          dużo korzystniejsze. Tylko jakie są warunki dostawy?
      • k.pop Re: Wyciskarka do soków 14 lat temu
        Co do wydajności wyciskarek, to mam mieszane odczucia. Czy aby ich wydajność nie polega na złym odsączaniu soku?
        W soku zostają drobinki warzyw i owoców, co jest reklamowane jako efekt pozytywny.
        Pewnie jest pozytywny w sensie zdrowotnym, ale jeśli nie oddzielany/odcedzany jest dokładnie sok, to normalne, że będzie go więcej. Sam kupuję taką wyciskarkę, ale nie wiem czy taki gęsty sok będzie mi smakował.
        Jak mi sokowirówka zostawia trochę osadu, to ja to odcedzam, bo łaskocze w gardło, ale nie ma tego dużo przy marchwi np..Jak w praktyce to wygląda w omega 8006? Ten model chcę właśnie kupić.
    • adresnieprawidlowy Re: Wyciskarka do soków 16 lat temu
      Trochę mnie zaskoczyła cena 1500 złotych za wyciskarkę. Ja mam zwykłego philipsa HR 2744 za 70 złotych z electro.pl i nie wiem jakie funkcje musi posiadać taka wyciskarka za 1500 :D Jestem lekko w szoku. Myślę, że zwyczajnie do domu wystarczy właśnie taka za 70 czy 100 złotych i nie trzeba wydawać więcej.
      • Gość: Kasia Re: Wyciskarka do soków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16 lat temu
        To znaczy, że masz do cytrusów, a te w/w są do korzeniowych
        • Gość: agnes Re: Wyciskarka do soków IP: *.home.aster.pl 16 lat temu
          Kilka tygodni temu, zamówiłam swój sprzęcik green star elite. Cóż mogę powiedzieć... Jeśli chcesz kupić coś porządnego a nie wydać pieniądze na plastik czy metal , poczytaj trochę, jest w necie wiele inf o różnych wyciskarkach (dużo marketingu i naciągania). Nie sugeruj się jedną opinią, wybierz się do danego sklepu, zadzwoń, popytaj. Ja specjalnie pojechałam do siedziby i obejrzałam wszystkie dostępne. Warto poświęcić trochę czasu, przecież nie codziennie wydaje się 2 tysie na wyciskarkę:D pozdrawiam.
      • laatnala Re: Wyciskarka do soków 16 lat temu
        Jak Ci wystarczy wyciskarka za 70 zł to nie rozglądaj się za niczym innym, przecież taka też jest w porządku i wcale nie trzeba mieć w domu od razu jakiejś 1500zł. Prównajcie sobie jak cośt ez ceny w sklepie medialux.pl bo z reguły znajdywałam tam coś taniej niż w innych sklepach
      • prezentownik Re: Wyciskarka do soków 9 lat temu
        Bo ty masz najpewniej sokowirówkę a nie wyciskarkę z prawdziwego zdarzenia.
    • Gość: Alina Re: Wyciskarka do soków IP: 195.164.97.* 15 lat temu
      Ja mam nowoczesna wyciskarkę, którą dostałam w prezencie Jest świetna i polecam:)))) Alina
    • magda.0000 Re: Wyciskarka do soków 15 lat temu
      Ja mam jak do tej pory solo star, niestety nie stać mnie na Elite, ale może kiedyś :) puki co jestem zadowolona. Soczek pyszny, łatwa obsługa ogólnie OK
    • Gość: sonia2011 Re: Wyciskarka do soków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15 lat temu
      Jeżeli chodzi ci o wyciskarkę do cytrusów, to ja polecam: tnij.org/ko9v . Jest bardzo zgrabna i wygodna w obsłudze. Bardzo szybko się przeziębiałam zimą, więc postanowiłam codziennie pić szklankę soku z pomarańczy albo grejpfruta. Póki co utrzymuję konsekwencję w działaniu.
    • Gość: oburzony Re: Wyciskarka do soków IP: *.4web.pl 15 lat temu
      Magdalalena8221 kiepska robota! Myślisz ze jestesmy na tyle naiwni, że nie widzimy, że to czysty marketing. Udawanie klienta...Takie działania w internecie to niestety codzienność w obecnych czasach. Szkoda ze sprzedawcy zeby sprzedac byle xxx uciekają się do tak bezczelnych praktyk.
      • Gość: zgred Re: Wyciskarka do soków IP: *.12-3.cable.virginmedia.com 15 lat temu
        Potwierdzam opinie odnośnie VERSAPERS - super sprzęt identyczny jak Hurom i Omega - widziałem wszystkie trzy u znajomych.... różnią się naklejką lol .... Omaga za około 1600zl to bandyctwo w biały dzień !!!
        Polecam każdemu wyciskarkę tego typu - soki są pyszne i o niebo łatwiej się je wyciska w porównaniu z poziomymi ....
        • Gość: Citropatrick Re: Wyciskarka do soków IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15 lat temu
          Od około roku używam wyciskarki Omega 8004.
          Ogólnie byłem z niej zadowolony aż do chwili gdy zadałem pytanie sprzedawcy
          i dowiedziałem się że elementy które mają bezpośredni kontakt z owocami, warzywami
          i sokiem wykonano z tworzywa zawierającego Bisfenol A (BPA).
          Informacja ta pochodzi od polskiego przedstawiciela największego dystrybutora
          sokowirówek i wyciskarek soku w Europie.
          Bisfenol A - jest substancją oficjalnie uznaną za toksyczną.
          Zapytałem również sprzedawców innych urządzeń i albo nie odpowiedzieli wogóle
          lub też zasłaniali się brakiem wiedzy w tym temacie...
          Po tym wszystkim, czego dowiedziałem się na temat wpływu tej substancji
          na organizmy żywe a przede wszystkim na organizmy dzieci byłem w szoku!.
          Bardzo często to głównie z myślą o nich dokonujemy zakupu wyciskarki.
          Bisfenol A podejrzewany jest min. o związek z rakiem piersi, uszkodzeniami wątroby,
          otyłością i cukrzycą, agresją u dzieci. Badania przeprowadzone w 2011 r. w USA wykazały
          również scisły związek z problemami behawioralnymi u dziewczynek, które jeszcze w łonie matki
          narażone były na kontakt z wysokimi stężeniami BPA.
          Nie sądzę, by ktokolwiek z Was chciałby świadomie narażać ich zdrowie, chociażby tylko potencjalnie.
          Informacje o Bisfenolu znajdziecie bez problemu w sieci.
          Polecam również literaturę np. Rick Smith i Bruce Lourie "Mordercza gumowa kaczka".
          Lobby producentów i sprzedawców BPA jest bardzo silne.
          Już od wielu lat próbują przekonywać, udowadniać na wszelkie możliwe sposoby
          że Bisfenol jest substancją bezpieczną.
          Pomimo tych usilnych prób Kanada od marca 2010, niektóre stany USA (tylko w USA
          rynek BPA jest wart 6 mld dol. rocznie) oraz UE od czerwca 2011 zabroniły już produkcji
          i sprzedaży na ich terenie butelek dla niemowląt zawierających Bisfenol A.
          Również Światowa Organizacja Zdrowia odradza stosowanie BPA w produktach mających
          zastosowanie w branży spożywczej oraz dziecięcej.
          Jak można więc świadomie produkować i sprzedawać takie rzeczy...
          Temat niestety nie dotyczy wyłącznie wyciskarek. Również suszarki do owoców, sokowirówki miksery i inny sprzęt agd, naczynia, głównie produkty wykonane z poliwęglanów, opakowania żywności mogą zawierać BPA.
          Proponuję więc przed zakupem zapytać sprzedawcę o materiały z których wykonano urządzenie.

Pozdrawiam
          • Gość: Poter Re: Wyciskarka do soków IP: *.205.27.131.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15 lat temu
            Po przeczytaniu lektury o bisfenolu proszę o polecenie dobrej - bezpiecznej wyciskarki, jak się domyślam jesteś na usługach " własciwego, bezpiecznego" producenta.
            • Gość: Citropatrick Re: Wyciskarka do soków IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15 lat temu
              Witam ponownie.
              Niestety muszę Cię zmartwić ;-) nie potrafię zaproponować Ci wyciskarki, którą mógłbym
              z czystym sumieniem polecić (i moi światli mocodawcy również :-)). Polecam w zamian ciekawą lekturę a mianowicie "Morderczą gumową kaczkę" panów Bruce'a Lourie, Rick'a Smith'a - książki która powinna wyjaśnić o jaką stawkę toczy się gra...
              Wracając do wyciskarek to moim zdaniem również i te zbudowane z metalowych podzespołów w części miażdżąco-wyciskającej nie są najlepszym rozwiązaniem bo kontakt z metalami powoduje znaczne ubytki witamin w wyciskanych sokach niezależnie od tego co mówią ich sprzedawcy.
              Najlepiej gdyby wszelkie elementy mające kontakt z owocami i warzywami a następnie sokiem wykonane byłyby z ...drewna, lub ze specjalnej, wytrzymałej na udar mechaniczny ceramiki Może jakaś modyfikacja ręcznej prasy?

Pozdrawiam
    • Gość: Małgorzata Re: Wyciskarka do soków IP: 195.164.97.* 15 lat temu
      Polecam ręczną wyciskarkę do soków. Mam taką i sprawdza się wyśmienicie. Oczywiście sa też elektryczne ale to nie ten urok. Pozdrawiam Gosia.
      • r_nig_st Re: Wyciskarka do soków 10 lat temu
        ręczna jest masakrą... miałam, nie polecam. Teraz uzywam Kuvingsa terapiasokami.pl/wyciskarka-kuvings-b6000 i jestem bardzo zadowolona, robie sobie cidziennie pyszne soczki, nie tylko z owoców ale i z warzyw
    • forumowniczka Re: Wyciskarka do soków 15 lat temu
      Witam wszystkich, którzy mają wolne około 2,5 minuty i chcieliby podzielić się ze mną swoimi doświadczeniami związanymi z zarządzaniem domowymi finansami.

Piszę pracę doktorską na temat gospodarowania pieniędzmi i gorąco zapraszam do wypełnienia ankiety na stronie: moje-ankiety.pl/respond-14306.html
    • japanka2 Re: Wyciskarka do soków 14 lat temu
      jeśli chodzi o wyciskarki do soków, to ja pod katem terapii Gersona (którą sobie zresztą całkiem chwalę), kupiłam ( w sklepie www.terapiasokami.pl) wyciskarkę białą Champion - bo to ją rekomenduje m.in Instytut Gersona, no i oczywiście jest bardzo fajna, efektywnie działa, przy zakupie jeszcze bezpłatnie dostałam ciekawe receptury na soki i miksy -dopasowano do mnie indywidualnie i w ogóle jestem zadowolona.

Zapraszam na leczniczy soczek!:)
      • intro11 Re: Wyciskarka do soków 14 lat temu
        Też zakupiłam wyciskarkę na terapiasokami.pl Muszę przyznać, że sklep ma fajną obsługę. Chętnie doradzają i także otrzymałam receptury dopasowane do mnie.
    • Gość: kateeee Re: Wyciskarka do soków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13 lat temu
      NA forach coraz częściej jest info o Bisfenolu A, z tego co udało mi się dowiedzieć do na pewno Green Elite jest bez tego badziewia, jest na stronie i można dowiedzieć się w ich salonie w WWA.

www.vitajuice.pl/wyciskarka.html‎
      jeszcze jedna tej samej firmy Tribest :
      www.tribestlife.com/productcart/pc/Tribest-FS-610-Fruitstar-Vertical-Upright-Juicer-86p763.htm#.UcGbQPlM-1U
      • Gość: kateeee Re: Wyciskarka do soków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13 lat temu
        NA forach coraz częściej jest info o Bisfenolu A, z tego co udało mi się dowiedzieć do na pewno Green Elite jest bez tego badziewia, jest na stronie i można dowiedzieć się w ich salonie w WWA.

www.vitajuice.pl/wyciskarka.html‎
        jeszcze jedna tej samej firmy Tribest :
        www.tribestlife.com/productcart/pc/Tribest-FS-610-Fruitstar-Vertical-Upright-Juicer-86p763.htm#.UcGbQPlM-1U
    • paneklanek Re: Wyciskarka do soków 12 lat temu
      Zakupiłem niedawno wyciskarek nature7 sj250st 250W i naprawdę polecam. Solidna i zarazem elegancka a sama praca bezawaryjna.
    • Gość: Bob Re: Wyciskarka do soków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12 lat temu
      Mam zamiar też taką kupić , ale się zastanawiam bo podobno poziome są lepsze. Proszę o kilka uwag na temat pracy tej wyciskarki - byłbym b.wdzięczny.
      • Gość: AniaNN Re: Wyciskarka do soków IP: 178.235.141.* 11 lat temu
        Ja zakupiłam Angela7500 i jestem zachwycona przede wszystkim wydajnością oraz wykonaniem. Nie ma sobie równych I aby niebyć gołosówną warto to sprawdzić na targach. Znajdziecie ją na sklepie EnergiaZdrowia Pozdrawiam
        • Gość: MalaMi Re: Wyciskarka do soków IP: *.183.140.84.dsl.dynamic.t-mobile.pl 11 lat temu
          Odradzam wyciskarkę Discovery. Niepraktyczna i awaryjna.
          www.sokidlazdrowia.pl/wyciskarki/14-discovery.html
          Wyjątkowo beznadziejny produkt. Zacięła się po 3 miesiącach użytkowania, działa bardzo głośno, a na dodatek elementy plastikowe zaczynają pękać - po 5 miesiącach użytkowania. ZDECYDOWANIE ODRADZAM.
    • wm-expo Re: Wyciskarka do soków 12 lat temu
      ja kupiłam dla mamy na święta - kuvings.net.pl
    • Gość: Ja Kuvingsa b6000 IP: *.na5.pl 11 lat temu
      Kuvingsa b6000 z tego co widać to ona tnie metalem czyli tracą się witaminy i enzymy
    • Gość: Adiss Wybór wyciskarki do soków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11 lat temu
      Ja polecam Ci sklep Wyciskarki.pl jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości co do wyboru modelu. Dla mnie najlepszym sensownym modelem był Cooksense HD. To niewątpliwie najlepszy model w stosunku cena - jakość. Ale pewnie masz inne wymagania. Więc warto do nich dzwonić doradzą w Ci i wątpliwości zostaną rozwiane.
    • Gość: masysia1 Re: Wybór wyciskarki do soków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10 lat temu
      Witam,
      No nie do końca się zgodzę. Moja mama zainwestowała w Kuvingsa - bardzo fajna wyciskarka.
      Też chciałam takową ale nie za takie pieniądze - znalazłam Max Juicer - mało znana marka w polsce - kosztuje niecałe 600zł
      Użytkuje MaxJuicera od kilku miesięcy - nie widzę różnicy pomiędzy kuvingsem oprócz ceny. Nawet ta nasz cichsza w pracy jest niż mamy
    • Gość: podora66 Re: Wyciskarka do soków IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10 lat temu
      Jakiś czas temu też szukałam sokowirówki żeby trochę poprawić swoje odżywianie.
      Zaczęłam czytać różne fora, opinie i recenzje i sokowirówkę od razu odrzuciłam.
      Jak się okazało, nie jest to to, czego szukam.
      Wówczas nie wiedziałam jeszcze jaka jest różnica między sokowirówką a sokowyciskarką.

Dlatego też zaczęłam od początku poszukiwania nowego urządzenia, a że zbliżało się niedługo moje małe święto i mąż zapytał - co chce na prezent - od razu przyszła mi do głowy sokowyciskarka.

Porównując wiele urządzeń, których na rynku znalazło się naprawdę sporo, trafiłam na jedno, które odpowiada mi zarówno pod względem wyglądu jak i tego co ma w środku (zawsze myślałam, że im coś jest szybsze/mocniejsze tym lepiej, a tu jest zupełnie odwrotnie) - nazywa się Alfa 3G czy jakoś tak.
      Znalazłam je na stronie jakiegoś sklepu i bardzo mi się spodobało.

Super sprawą jest dla mnie przystawka do LODÓW czego w innych urządzeniach nie widziałam.
      Do tego dłuuuuga gwarancja (chyba 12 lat) więc nie muszę się martwić że coś się zepsuje.
      Z takich zalet które jeszcze zauważyłam, to ma duży w porównaniu z innymi otwór do którego wrzucam produkty, dzięki czemu nie muszę ich kroić w drobną kostkę.

Co do ceny - też wydawała mi się przystępna, szczególnie za takie parametry.
      Osobiście bardzo polecam.
    • Gość: Radgar Re: Wyciskarka do soków IP: *.88-199-147.vspace.pl 10 lat temu
      ja też mam Kuvingsa, tylko model C 9500 zmodyfikowano go względem poprzedniego modelu B 6000 w ten sposób, że ślimak takie wyżłobienia, by jeszcze lepiej i więcej wyciskać z traw, ziół i liściastych produktów no i nie ma uszczelki w dnie misy sokowej, co czasem powodowało przeciekanie, jak sie wyciskało twarde np burak. Trafiłem na fajna ofertę, bo oprócz wyciskarki dostałem diety na cukrzyce i oczyszczanie organizmu. Także polecam terapiasokami.pl
    • Gość: Bakkkuazannla Re: Wyciskarka do soków IP: *.adsl.inetia.pl 10 lat temu
      Moim zdaniem najlepsza wyciskarka do owoców to Kuvings C9500 , robi mega pełne witamin soki, w końcu wolnoobrotowe wyciskarki są najlepsze. Poczytajcie sobie o tym modelu tutaj: sklep.poradnia.pl/wyciskarki/wyciskarki-do-sokow/
    • basienka5v Re: Wyciskarka do soków 10 lat temu
      cytryny z anyżem? gdzie takie cuda kupujesz? I to w jakiejś zalewie czy jak?
    • margi123 Re: Wyciskarka do soków 9 lat temu
      Wyciskarka to super sprawa. Na zakup namówiła mnie siostra. Gdy spróbowałam soku od razu zapragnęłam mieć takie urządzenie. Mi służy evergreen marki Gotie. Urządzenie wyciska sok z wszelkiego rodzaju warzyw i owoców. Genialny jest sok jabłko-mięta. Polecam każdemu :)
    • aneta92pl Re: Wyciskarka do soków 9 lat temu
      Ja sobie kupiłam wyciskarkę firmy Hurom i nie narzekam, nie działa tak głośno jak inne, no i dobrze wyciska sok, prawie nic nie zostaje w owocach, polecam przeczytać opinie jednej matki na temat tej wyciskarki conversband.pl/2017/01/31/mama-kupila-sobie-wyciskarke-hurom/
    • ulkaaa85 Re: Wyciskarka do soków 9 lat temu
      Bardzo fajne są takie wolnoobrotowe wyciskarki bo nie dosc ze to jest najzdrowszy sok to jeszcze naprawde duzo soku sie dostaje z malej ilosci warzyw i owocow nawet. ja mam wyciskarke Sonoro- rewelacja.
    • Gość: delana Re: Wyciskarka do soków IP: *.dynamic.chello.pl 9 lat temu
      ja mam Caso germany i jestem bardzo zadowolona, pożera wszystko co wrzuce do niej (skusiłam sie tym ze niemiecka wole firmy europejskie :P) mnie chodziło głównie o duzy wlot żeby nie męczyć sie z krojeniem i żeby było mniej mycia :) moja mama ma kuvingsa ale tam zbiera sie duzo śmieci strasznie i odpadów pod pokrywą. ps. poszukuje namiarów na dobrą eko żywność z krakowa shaiy@o2.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka