Gość: kasia ,. IP: 81.219.121.* 17 lat temu wątek na pewno był ,. ale nie zagladam zbyt często,. prosze jak usunąć ,. osad w czajniku elektrycznym ,. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
and-a Re: Osad ,. 17 lat temu Są różne kamixy, trzeba wrzucić, zagotować i zostawić (jak dużo kamienia przez noc). Uważaj tylko,żeby nikt tej wody nie wypił, bo się struje, jak to robimy w pracy to zostawiamy przyklejoną kartkę na czajniku,że jest kamix. Ja w domu stosuję ocet, naturalny środek, skuteczny i ma ten plus,że śmierdzi i nikt tego nie wypije. Dodatkowy plus,że ja potem wodę z octem (proporcje ca 50:50) wylewam (nie wrzątek!) do sedesu, tak też pięknie działa na ewentualny kamień. pzdr Anda Odpowiedz Link Zgłoś
smutas13 Re: Osad ,. 17 lat temu Swój czajnik wyczyściłam gotując w nim wodę z kwaskiem cytrynowym. Wystarczyło jedno opakowanie kwasku. Odpowiedz Link Zgłoś
be.3 Re: Osad ,. 17 lat temu Corega Tabs usuwa osad 1 tabletka środka do mycia protez zębowych, rozpuszczona w ciepłej wodzie, nadaje się nie tylko do czyszczenia protez, lecz również usuwa brudny osad z wnętrza imbryków i dzbanków do kawy. Odpowiedz Link Zgłoś