kasia80-80 09.05.10, 19:18 po zmianie mleka na bebilon comfort i podaniu dicoflor 30 jak szybko powinny minąć zatwardzEnia??? czy dicoflor jest bezpieczny dla 11 dniowego dziecka????? podać całą kapsułkę czy pół??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia80-80 Re: do Dr i forumowiczek 09.05.10, 19:52 mała ma straszne zatwardzenia zastanawiam się nad podaniem dicoflor 30 w jakiej ilości dla 11 dniowego maluszka i jak podać??? czy jest to bezpieczne??? któraś z was podawała takiemu maluszkowi??? Odpowiedz Link Zgłoś
alutka147 Re: do Dr i forumowiczek 09.05.10, 19:59 Ja podawałam od 2 tyg. ż. Lakcid, a póżniej Dicoflor 30 (lepsze efekty) ale w saszetkach. Przez pierwsze dni rozdzielałam porcje na 2 (rano i wieczorem). Słyszałam, że przy silnych zatwardzeniach zalecaja laktulozę, ale nie mam pojęcia czy u takich maluszków można. U nas np. problemy były większe po wodzie koperkowej, ale pomagała herbatka na brzuszek - humany. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
alutka147 Re: do Dr i forumowiczek 09.05.10, 20:02 A ja dokarmiam właśnie Bebilonem Comfort, tylko że u nas nie było zatwardzenia a prężenie po większej ilości laktozy w mlekach. Dopajasz swojego maluszka ? Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.agnieszka Re: do Dr i forumowiczek 09.05.10, 20:00 Dolaczam sie do pytania, mleko tez zmienilam na bebilon comfort , ale poprawy nie ma, moj syn ma miesiac i tez chce zaczac stosowac ten dicoflor. Czy dostane to w wielkiej brytani? Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.gierowska Re: do Dr i forumowiczek 12.05.10, 19:15 Witam, Trzeba dać dziecku kilka dni na przystosowanie się do zmiany Odpowiedz Link Zgłoś