Dodaj do ulubionych

dziurka w smoczku

20.04.04, 11:57
Drogie mamy proszę Was o opinię. Mam dzieciątko skończyło 4 m-ce. Od
urodzenia dość często sie krztusi, tak samo przy cycu jak i z butelki.
Dawałam mu herbatkę ze smoczkiem Aventu- 2 dziurki. Teściowa nie daje mi
żyć,cały czas chce żebym zmniejszła dziurkę. Przeszłam znów na 1.Zdarza mu
się zakrztusić. Czy to faktycznie zaduża dziurka? Czy mały zbyt łapczywie je?
Pozdrawiam Ania
Obserwuj wątek
    • magdainatka Re: dziurka w smoczku 20.04.04, 14:43
      Ja uważam, że to za duża dziurka w smoczku. Dwie dziurki należy stosować, gdy
      dziecko skończy 5 miesięcy. Moja córeczka też się często krztusiła przy
      jedzeniu i teraz, gdzy ją karmię podnoszę ją wyżej pod kątem 50 stopni a
      smoczka z butelką staram sie nie kierować mocno do góry bo wtedy mleczko płynie
      za szybko i dziecko nie nadąży połykać.Warto spróbować może zadziała.
      pozdrawiam Magda
    • 1melka Re: dziurka w smoczku 22.04.04, 23:59
      Jesli dzieciakowi zdarza sie to rownierz przy piersi to nie widze związku z
      dwiema dziurkami. Bez przesady z tymi pięcioma misiącami. Moja mała ma 2,5
      mies. i ma gdzies jedną dziurkę aventa, która jest naprawdę bardzo mala.
      Wystarczy porownać dziurkę Canpola. Nie ma dokładnej zasady kiedy ile dziurek,
      bo dziurki są różne, tak jak nasze dzieciaki. Zgadzam się, ze dzieciak nie moze
      lezec, tylko musi byc pod kątem ok. 45 stopni.
      Jeśli natomiast maleństwo nie protestuje przeciwko jednej dziurce, to możesz
      dla pewności tak mu podawać.
      Pozdrawiam Aga
      • 1melka Re: dziurka w smoczku 23.04.04, 00:04
        Przepraszam za "równieRZ"
        • kudlatykubus Re: dziurka w smoczku 16.07.04, 17:55
          Witam też zastanawiam się z jaką ilością dziurek powinien być smoczek dla
          prawie 4 miesięcznego malca moja niunia pije cały czas z wolnego firmy canpol
          babies a jak chciałam zmienić na średni to wychodzi ze leci za szybko a tak
          przy wolnym mała je przynajmniej 20 minut i to nie zjada zazwyczaj całej butli
          czasem zdaża się ze zje wszystko i to dość szybko tak więc zastanawiam się czy
          to moja niunia kombinuje czy może próbować zmienić smoczek na jakiś z innej
          firmy może ktoś coś poradzi dodam że nie ma na to wpływu ilość karmienia
          godzin które mineły od ostatniego.Sama juz zgłupiałam.POZDRAWIAM
    • mysz78 Re: dziurka w smoczku 17.07.04, 13:04
      ja zmieniłam smoczki po 3 m-cu: picie przez dwójkę, jedzonko przez 3-przepływowy. robię tak - najpierw podaję mleczko "na jednej kresce", co odpowiada dwójce, bo mały się przysysa mocno i mógłby się zakrztusić, a jak zwalnia z jedzeniem, to przekręcam na dwie kreski, odpowiednik trójki. jeżeli chodzi o picie, to po prostu z jedynki nie chciał już pić, po zmianie na 2-kę dwa dni się przyzwyczajał, czasem trochę krztusił, a potem było ok. teraz też mu się zdaża zakrztusić, ale to dlatego, że przysypia przy piciu/jedzeniu. no i zawsze go trzymam pod kątem ok. 45 st. acha, przy cycu też się krztusił, chyba za mocno się starał :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka