Dodaj do ulubionych

problem z kupką u noworodka

17.02.11, 09:38
1.02. urodziłam córcię - jest prawie od początku na mleku modyfikowanym gerber 1. niestety mała się nie może załatwić - robi twarde, zbite, bobki, widać ze się męczy

słyszałam, ze mleko Hipp Plus 1 jest z priobiotykiem na ułatwienie zalatwiania - czy moze macie jakieś doświadczenie?zastanawiam się nad zmianą mleka

dodam, ze mala sporo pije wody i herbatki (rumianek i koperek) lecz poprawy nie ma
Obserwuj wątek
    • olgaaa1 Re: problem z kupką u noworodka 17.02.11, 13:17
      U mnie ze zrobieniem kupli nie ma, mimo, że mamy inne problemy :)
      A czy dopjasz malucha? staraj się jej dawać więcej płynów, jak nie będzie chciała wody to zachęć szczyptą glukozy (poźniej w miare odchodź od glukozy) możesz też sprobować herbatek np. hipp jest już od 1tyg.
      Polecam też żywe kultury bakterii np. biogaia albo diclofar30
      • malta_30 Re: problem z kupką u noworodka 17.02.11, 14:55
        Ja rowniez karmie Gerberem 1 i z robieniem kupek jest OK...nie biorąc pod uwagę zapachu...:-)
        Moj Mały wyproznia sie regularnie - kazdego lub co drugi dzien. Kupa jest zawsze zółto-zielonkawa, z przewaga zielonego...:-) za to zapach a raczej smrodek- okropny!
        Dodam ze po tym mleczku moje malenstwo zaczelo dopiero odpowiednio sie załatwiac. Wczesniej po NANie mial mega zatwardzenia.
        Trzeba pamietac koniecznie o przepajaniu woda przegotowana i herbatkami.
    • dagmarrka Re: problem z kupką u noworodka 17.02.11, 19:05
      tak mała pije duzo płynów (woda, herbatki) niestety problem cały czas nie ustaje:(, dlatego zastanawiam się nad zmianą mleczka, moze inne poskutkuje..
    • deodyma Re: problem z kupką u noworodka 21.02.11, 18:45
      dziecko, ktore jesta karmione MM, prawidlowo powinno zalatwiac sie 1-3 razy na dobe.
      jesli mala sie meczy, moze faktycznie pomysl nad zmiana mleka?
      ja swojemu podaje NAN.
      klopotow poki co nie ma-odpukac.
      wczoraj skonczyl 2 tyg.
      starszemu, ktory dzis ma ponad 3 lata, podawalam BEBILON.
    • barbara.gierowska Re: problem z kupką u noworodka 23.02.11, 00:00
      Witam,
      Proponuję właczyc na stałe doustny probiotyk np Dicoflor albo Trilac 1 x dziennie i utrzymać dopajanie.
      Jeśli nie bedzie poprawy,mozna rozwazyć przejście na mieszankę z prebiotykiem ( specjalne cukry regulujące pracę przewodu pokarmowego) np Bebiko albo Bebilon

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka