Dodaj do ulubionych

nie chce herbatki

30.08.11, 15:32
Synek ma ponad 2 miesiące, powoli przechodzę tylko na karmienie mlekiem modyfikowanym i tu pojawił się problem bo nie chce pić herbatki. Nie wiem czy to ma związek z pogodą bo latem większość lub połowa karmień była z piersi i popijał sobie trochę herbatkę lub wodę-ok.40ml, a teraz jak zrobiło się chłodniej to nie chce pić? Czy konieczne jest dopajanie dziecka karmionego mm?
Obserwuj wątek
    • hanusina_mama Re: nie chce herbatki 30.08.11, 16:07
      Nie jest konieczne.
      • mala220 Re: nie chce herbatki 30.08.11, 22:35
        moje dziecko baardzo dlugo w ogole nie pilo nic poza mlekiem z butli.
        potem, gdy juz przeszlismy na dobre na jedzenie stale, zaczal pic, ale dopiero gdzies po 1 roku zycia.
    • barbara.gierowska Re: nie chce herbatki 31.08.11, 00:26
      Witam,
      Dopajanie nie jest bezwzglednie konieczne ( no chyba,ze maluch bedzie miał zaparcia)
    • aniaurszula Re: nie chce herbatki 01.09.11, 16:41
      ja mam podobny problem tylko ze ze troche starszym bobasem, jak wypije na dobe 20 ml herbatki to cud, ale mleczko wchodzi bez problemow wiec bilans plynow wyrownany
    • jamajka_g Re: nie chce herbatki 04.09.11, 18:10
      Moja niunia w podobnym wieku też nie chciała herbatek, chyba do 4-go miesiąca ten bunt trwał. Aż z czasem przeprosiła ;), zasmakowała i dzisiaj 2 butle herbatek to minimum, jakie żłopie w ciągu doby :). Nie zmuszałabym do picia, ale co jakiś czas próbowała, czy już mu się odwidziało ;))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka