Dodaj do ulubionych

Mleko - pepti

08.02.12, 20:28
Moja corcia chyba bedzie musiala przejsc na pepti. Slyszalam, ze ma niedobry smak. Troche sie obawiam, bo moja corcia generalnei gardzi jedzeniem, a jak jeszcze przyjdzie mleko o niedobrym smaku to juz w ogole nie bedzie chciala go pic.
Czy mamy maja jakies doswiadczenia w tym zakresie. Czy Wasze dzieci pija chetnie to mleko?
Obserwuj wątek
    • dmuchawcelatawce Re: Mleko - pepti 09.02.12, 00:43
      Nikt nie karmi pepti?
    • ania_z1 Re: Mleko - pepti 09.02.12, 15:36
      Ja karmię bebilonem pepti mimo obrzydliwego smaku mała się zajada aż jej się uszy trzęsą.
      Takie mleko trzeba wprowadzać stopniowo np jeśli przygotowujesz 150 ml mleka to sypiesz 4 miarki zwykłego a 1 pepti na następne karmienie 3 miarki zwykłego a 2 pepti itd aż zostanie samo pepti.
      Moja jest jeszcze mała więc przyjęła to bez problemu nie wiem ile ma Twoja ale jeśli ma już dobrze wyrobiony smak to może rzeczywiście nie chcieć pić takiego.
      Ja podaję to mleko młodszej z powodu wysypki po zwykłym ale starsza piła Nutramigen właśnie z powodu ulewań.
      • dmuchawcelatawce Re: Mleko - pepti 09.02.12, 22:45
        Dziekuje za informacje i dobra rade. nawet ie pomyslalam, ze mozna tak sprytnie wprowadzic cos co smakuje mniej dobrze. Moze sie uda.
        Jeszcze mam pytanie, czy twojej starczej coreczce pomoglo w ulewaniu?
        • ania_z1 Re: Mleko - pepti 11.02.12, 07:17
          Przez jakiś czas jeszcze ulewała ale potem jej to minęło, nie wiem czy to zasługa nutramigenu czy poprostu tak miało być.
          Spróbuj napewno jej nie zaszkodzi a może właśnie pomoże. Zawsze będziesz mogła wrócić do zwykłego jak nie będzie poprawy. To mleko jest napewno łatwiejsze do strawienia i np moja młodsza pije go więcej niż zwykłego.
    • mamagabi07 Re: Mleko - pepti 12.02.12, 15:38
      U mnie synek rózne mleka, bebiko ,bebiko AR, bebiko HA, bebilon HA, Gerber...i również bebilon pepti - i wszystkei byly pochłaniane w mig:) bez żadnego mieszania mlek, od razu dawałam całą butlę nowego i nic nie było...
      • dmuchawcelatawce Re: Mleko - pepti 13.02.12, 12:02
        Dziekuje dziewczyny,bardzo mnei pocieszylyscie. Zwlaszcza, ze zgodnie z pierwsza porada mieszam pol na pol i wyraznie czuc smak nowego mleka i mimo to mala pochlania, no powiedzmy wypija bez protestow, ale ona z urzedu jest taka zmanierowana odnosnie jedzenia. pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka