Dodaj do ulubionych

Bóle brzuszka

21.06.04, 21:47
Witam serdecznie
Mam 6 miesięczną córkę. Od 2 tyg.życia walczyłam z kolkami. Najgorsze bóle
przeszły po 3 miesiącu. Potem następnym problemem okazały sie kupki z 2-3
dziennie robiła 1 na 3-4- dni. Myśłam , że jak zaczne wprowadzać nowe pokarmy
stałe itd. miną jej bóle brzuszka. Zazwyczaj boli ją po około 45 min. od
zjedenia, mocno namęczy się również przy wypróżnieniu. Czy Wasze dzieci też
jeszcze mają dolegliwości tego typu w tym wieku.
Ps Nie wspomnę o butli , którą własnie włączam. Czy waszym zdaniem Nan ha2 to
niesmaczne mleko, bo ja uważam , że to świństwo. Zmienić na Bebiko?
Proszę o radę
Pozdrawiam wszystkie mamuśki i tatuśki
Kamila
Obserwuj wątek
    • renpul Re: Bóle brzuszka 22.06.04, 10:37
      Jeżeli twoja córcia ma ryzyko wystąpienia alergii to nie zmieniaj mleka, chyba,
      że na inne HA (hypoalergiczne) - hyba Humana takie robi też.
      Spróbuj podawać jej herbatkę na trawianie (np. Hipp - koperek włoski, rumianek
      i anyż). Czy ty ją dopajasz? może za mało? - może ma za mało płynów - teraz
      bywa ciepło więc dodatkowo poci się i traci wodę przez skórę. Może ci na
      początku nie chcieć pić ale próbuj (np. 1-2 po jedzeniu).
      Pozdrawiam
      • goreckak1 Re: Bóle brzuszka 22.06.04, 11:22
        Dzieki za odpowiedź.
        Moja mała nie ma problemów z alergią. Mleko Nan ha2 dostała w momencie kiedy
        musiałam iść do szpitala na zabieg pod narkozą i musiałam ją odstawić od cysia
        na 2 dni. pani dr przepisała takie mleko, które nie spowoduję żadnych uczuleń
        itd.teraz mam coraz mniej pokarmu i chciałam podać jej mleko ale jej nie
        smakuję.Jeżeli chodzi o podawanie picia. to cały czas dostaje cycka. Zacząć ja
        dopajać regularnie? czy twoja dzidzia też jestw tym wieku?
        Pozdrawiam
        • renpul Re: Bóle brzuszka 22.06.04, 11:33
          Mój Grześ ma 5 miesięcy - jest alergikiem i je Nutramigen (strasznie był
          wysypany więc nie życzę tego nikomu- ciężko z tym walczyć). jeżeli przejdziesz
          na mleko sztuczne to koniecznie musisz dopajać zwłaszcza latem - no i jak ma
          twardą kupkę. Nawet na piersi powinno się dziecko latem dopajać bo ma jednak za
          mało płynów. Może wypić przez cały dzień tyle ile jednorazowo wypija mleka (np.
          180 ml) i to jest o.k.
          Jak ma problem z brzuszkiem to spróbuj dopajać - nawet jak kupki nie rozrzedzi
          to pomorze ją zrobić, będzie jej trochę lżej.
          A mleko - wybierzesz jakie zechcesz - jest spory wybór jak dziecko nie jest
          alergikiem (chyba, żę w rodzinie macie alergików, niekoniecznie pokarmowych ale
          też na inne rzeczy - to uważaj). Podobno Ha (hypoalerg) robi też Humana - nie
          wiem jak z wagą twojego dziecka bo Humana podobno jest bardziej treściwa i
          potrafi tuczyć ale w smaku jest podobno dużo lepsza. Jesscze możesz spróbować
          przechodząc na sztuczne mieszać je z twoim w coraz większej proporcji mleka
          sztucznego aż mała przyzwyczai się do smaku.
          Pozdrawiam i życzę powodzenia.
          • goreckak1 Re: Bóle brzuszka 22.06.04, 13:01
            bardzo dziękuję.jestem ostatnio niezle zakręcona jak karmiłam tylo cyckiem to
            wiedziałem ,że sie najad itd. teraz kiedy zaczęłam wprowadzac nowe pokarmy, mam
            wrazenie że się nie najada. chociaz nie domaga sie więcej.ogólnie jest z tych
            mniejszych dzieciaczków. urodziła się to miała 3000 kg i 50 cm teraz ma 6 mies.
            i 7 dni waży 6870 g i ma 66 cm.wygląda w sam raz. Ale jak patrzę na inne dzieci
            to mam wrażenie że jest taka mała. Zobaczymy kupie jej dziś inne mleko i
            będziemy walczyć, tylko że to małe ma taki chatrakter.nic na siłę, damy radę
            dzieki raz jeszcze
            Kamila Z Gdyni
            • renpul Re: Bóle brzuszka 22.06.04, 13:09
              Życzę powodzenia. Mój syn to duży "Chłop" ciuszki już na 74, waga nawet nie
              wiem ale z 9 kilo. (urodz 3650 i 57 cm) 6 kilo to on miał jak miał 2 m-ce więc
              ja bym go raczej nie przekarmiała.
              A jak będziesz małej podawała mleko sztuczne to obserwuj czy nie wysypuje jej
              zauszkami, nauszkach, wokół ust, pod brodą, na czole, często tak się objawia
              alergia. No ale może to was ominie, życze wszystkiego dobrego. Pa
              Renata z Krakowa
              • goreckak1 Re: Bóle brzuszka 22.06.04, 14:00
                Kraków super miasto, chciałabym tam mieszkać, ale pewnie wszędzie jest fajnie
                gdzie nas nie ma. Ktoś może mi zazdrościć ,że mam 5 min. do morza ale i tak
                zazdroszczę wam Krakowa. Dzięki za odp. napiszę Ci jutro co z tym nowym mlekiem.
                Pozdrawiam
                U nas leje.brr zimno.
                Kamila
                • renpul Re: Bóle brzuszka 25.06.04, 08:37
                  Jak tam nowe mleczko?
                  U nas od paru dni - piękna pogoda. Pozdrawiam
                  • goreckak1 Re: Bóle brzuszka 25.06.04, 20:48
                    Jesteśmy na Bebilon 2, zjadła 20ml samego mleka. Ale jak dziś dałam jej
                    zagęszczone kaszą to wciągnęła 150 ml. Jest nieżle najważniejsze , że chwyciła
                    jedzenie z butelki. Herbatkę też wypije jest dobrze. Dziś dostała wscieklicy,
                    chyba zęby posuwają się do przodu.
                    U nas pogoda taka sobie raz słońce raz deszcz.
                    Pozdrawiam serdecznie
                    Kamila

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka