Dodaj do ulubionych

PODGRZEWACZE

11.07.04, 18:43
Witajcie,
mam pytanie o podgrzewacze- czy jest to urzadzenie przydatne, czy raczej
kolejny bajer:-)Jesli warto kupic, to prosze o rady- jaki? Na co zwrocic
uwage?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • jagienka.harrison Re: PODGRZEWACZE 11.07.04, 19:11
      Jeśli dużo karmisz butelką to warto sobie kupić. Wiem że można inaczej, ale w
      podgrzewaczu jest najszybciej, najpewniej i można wszędzie zabrać. Przydaje się
      też do słoiczków.
      Jeśli masz duże butelki (np Avent) to kup sobie taki podgrzewacz, gdzie te
      butelki wchodzą bo są dość duże i jest z nimi kłopot. Ja miałam kilka
      podgrzewaczy z różnych powodów i najlepszy wg mnie jest Philipsa, mieszczą się
      wszystkie butelki, a podgrzewacze np Avent czy Mothercare przegrzewają mleko.
      Pamiętaj że jak będziesz kupować podgrzewacz to spróbuj czy twoje butelki się w
      nim mieszczą.
    • kropka1 Re: PODGRZEWACZE 12.07.04, 10:50
      Mam podgrzewacz philipsa, prawie go nie używam, buteleczki wkładam do kubeczka z
      wrzątkiem: wg mnie łatwiej i szybciej, szczególnie w nocy. Poza tym podgrzewacze
      grzeją wg szkoły amerykańskiej i jedzonko jest zimne. Ja daję mojemu maluszkowi
      cieplejsze niż to z pogrzewacza wg instrukcji. Może rzeczywiście przyda się do
      słoiczków jak pisze Jagienka i w podróż.
      Anita i Kubuś
    • aluniaaa Re: PODGRZEWACZE 12.07.04, 12:07
      radze poczytac:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=10103929&a=11172206
    • katiuszka78 Re: PODGRZEWACZE 12.07.04, 16:25
      ja mam taką metodę, ponieważ wszędzie ględzą żeby mleko natychmiast podać po
      przygotowaniu więc gotuję wodę mineralną i oddzielnie wygotowuję butelkę,
      mineralną ugotowaną wlewam do butelki, zakręcam i zostawiam, jak Dorianek się
      budzi to wylewam wodę z powrotem do garnuszka, na gaz, mija 30 sekund i woda
      ciepła, z powrotem ją do butelki , do tego mleko i gotowe, tempo expresowe, nie
      trzeba kasy wywalac na podgrzewacze. Po każdym karmieniu od razu przygotowuję
      wode i butelkę na następne.
      Pozdrowionka
      • kropka.pom Re: PODGRZEWACZE 12.07.04, 21:51
        mam najzwyklejszy podgrzewacz.Bez firmy,nieco wiekowy, ale wciąż działa. Ma
        regulacje temperatury więc mogę podgrzać wode do idealnej temp. Przydaje mi się
        nocą,gdy zaspana musze szybko podać mleko. Wyciągam butelke,wsypuje mleko i
        gotowe.Bez próbowania czy nie za zimne,za ciepłe itp.
      • jagienka.harrison Re: PODGRZEWACZE 12.07.04, 22:25
        Ja też przez miesiąc robiłam tak jak Ty, ale po pierwsze to jak się zagapiłam
        to woda się przegrzewała (chociaż wtedy można dolać zimnej), po drugie to mąż
        był w tym beznadziejny, po trzecie kiepsko się to robiło np u teściowej o 7
        rano.
        Tak jak mówiłam ja dużo podróżowałam i w ogóle należę do wygodnickich i mi się
        podgrzewacz przydał.
    • koloris5 Re: PODGRZEWACZE 13.07.04, 10:30
      A ja nie wyobrażam sobie nocnych karmień beż podgrzewacza. Miałam najtańszego
      polskiego Bobasa. Przed chwilą odpisywałam na posta o temacie nocne karmienie
      butelką i poleciłam swój niezawodny sposób: Na początku jak jadła co 3 godz.
      przygotowywałam sobie potrzebną ilość butelek z odpowiednia ilością wody
      przegotowanej oraz mleko w puszce na tacy. Stawiałam to na stoliku nocnym przy
      podgrzewaczu, który nastawiałam na odpowiednia temperaturę. Wsadzałam tam
      butelkę z wodą i czekała sobie tam aż się córa obudzi. Nasypywałam mleka,
      mieszałam i podawałam a do podgrzewacza kolejna butelka z wodą. To jest
      naprawdę rewelacyjna metoda. Nie znam wstawania, chodzenia do kuchni i
      gotowania wody. Przygotowanie mleka trwa tyle co nasypanie go do butelki a że
      stoi to przy twoim lóżku to nie tracisz czasu nawet na nocne spacerki.
      W tym podgrzewaczu trudne jest na początku ustawienie temperatury, trzeba
      wyczuć i zaznaczyć sobie kreseczką w którym miejscu ma być nastawione.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka