Dodaj do ulubionych

Pierś plus butla

19.03.13, 18:37
Witam
Mam córeczkę 3 miesięczną, dotychczas karmiłam piersią. Teraz muszę przed każdym karmieniem karmić mm bez laktozy, bo córka ma nietolerancje laktozy i problem w tym, że nie chce z butli pić. Płacz, szarpanie, katastrofa. Przez parę dni było ok, dodawałam glukozy do mleka. Raz podałam bez glukozy, wypiła tak parę razy, ale marudziła. Ostatnio już wogóle nie chce pić, co zrobić ? :( ( z powrotem dodaje glukozy, ale bez rezultatu ) Testowałam różne smoczki, myślałam że coś pomoże.
Obserwuj wątek
    • drotka21 Re: Pierś plus butla 04.04.13, 10:25
      Może spróbuj wymieszać mleko swoje z mm. Będzie jej łatwiej zaakceptować smak mm jak Twoje będzie czuła.
    • chatkaniejadka Re: Pierś plus butla 04.04.13, 14:09
      Przechodzenie z piersi na butelkę może czasem sprawiać kłopot. Tak samo jak z butelki na pierś. Maluchy wiedzą co dobre. Może troszkę oszukasz dziecko jak podasz pokarm z bardzo nietypowej butelki Medeli (SNS- system wspomagający karmienie) www.jedynysklep.pl/medela-system-wspomagajacy-karmienie-sns-id-1520.html
      Jest prosta w użyciu. Może dziecko zaskoczy. Instrukcja jest w środku.
      • j.ulka15 Re: Pierś plus butla 04.04.13, 21:10
        Dziękuję za podpowiedzi :0 udało się już. Parę dni pięknie pije mleczko z butli i pierś również. Nie wiem czy to była kwestia smoczka ( najprawdopodobniej ) przypasował nuka kauczukowy ze sporą dziurką :) tak więc pije mm i moj pokarm, pierwszą fazę odciągam bo tam ponoć najwięcej laktozy. :)))
        • chatkaniejadka Re: Pierś plus butla 04.04.13, 21:46
          Super, cieszę się. Powodzenia. Gdyby coś się działo pisz ;-)
          • j.ulka15 Re: Pierś plus butla 05.04.13, 16:57
            Dziekuje, na pewno skorzystam jakby cos sie dzialo ;) rady bardziej doswiadczonych Mam to skarb :)
            • mad_die Re: Pierś plus butla 06.04.13, 21:58
              A co dokładnie dziecku było?
              Nie musisz jej dawać sztucznego mleka, wystarczy że odciągniesz trochę z piersi i potem podasz te samą pierś do jedzenia - pokarm się przecież na bieżąco robi, PODCZAS ssania.
              Ty systemem długo się piersią nie pokarmicie, no chyba, że tego chcesz...
              • j.ulka15 Re: Pierś plus butla 08.04.13, 16:41
                Corka ma nietolerancje laktozy, jest alergikiem po tacie i miala krwotoczne zapalenie jelit. W szpitalu lekarz zalecil aby przed kazdym karmieniem podac 60ml mm bezlaktozowego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka