madziulec 17.08.04, 20:47 Moze to i dziwne pytanie, ale nie wiem jak dlugo, czyli do jakiego wieku powinnam odbekiwac malego, tak zeby mu sie po jedzonku odbilo powietrze???? magda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linduszka Re: "odbekiwanie" malucha 17.08.04, 21:27 dobre pytanie ;) ja też nie wiem! Odpowiedz Link Zgłoś
szyszunia75 Re: "odbekiwanie" malucha 17.08.04, 21:33 A ja już pytałam na "Niemowlę" i dowiedziałam się,że najlepiej odbekiwać dopóki dziecko pije z butelki i mało się rusza. Kiedy zaczyna turlać się, raczkować itp. powietrze samo ucieka z brzuszka. Ale generalnie dobrze jest potrzymac w pozycji pionowej po piciu/jedzeniu, żeby się "przyjęło". Jak dzidzia ciężka, to można posadzić sobie na kolanach - ja już stosuję ten sposób i jest lepszy i skuteczniejszy niż z noszeniem 8,5-kilowego klocka. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: "odbekiwanie" malucha 17.08.04, 21:45 No ogolnie OK, ale.... Moje zaczyna jesc i z butelki i lyzeczka. jestesmy po prostu na etapie przestawiania sie. I co wtedy? czy po jedzeniu lyzeczka tez go "odbekiwac"??? Odpowiedz Link Zgłoś
szyszunia75 Re: "odbekiwanie" malucha 18.08.04, 09:12 Po łyżeczce nie, bo je wolniej, nie łyka powietrza raz za razem przy łykaniu, tak jak przy butli. Ja mojej (też je tak i tak) po łyżeczce nie odbekuję, ale trzymam ją mimo wszystko jeszcze trochę w leżaczku albo na rękach (nie kładę od razu) żeby jej się nie cofało. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś